Ga naar inhoud

Door een framepagina heen met ASP


anoniem

Aanbevolen berichten

Nadat een persoon heeft ingelogd dient zijn ID - opgehaald uit een database - meegenomen te worden door een framepagina, om vervolgens te verschijnen in diverse HTML-files (uiteraard ook ASPfiles, maar dit even voor de duidelijkheid) in dat frame. Volgens mij kan dat niet, maar ik hoor graag een oplossing. Dus pag 1 = inlog vervolgens een frame pag 2 dan verschijnen in dat frame pag. 3, 4, 5 en 6.
Link naar reactie
Ik weet niet hoe dat in ASP gaat, maar in PHP zou ik het als volgend doen. 1) Iemand logt in op de inlogpagina en verstuurt het formulier. 2) Het formulier wordt verwerkt en genereert de framepagina. De doorgegeven ID zou je als parameter door kunnen geven aan de HTML pagina's die je in het frame al declareert. Dus zoiets als <frame src="pagina.asp?id=1" bla="bla" />. Ik weet zo gauw de syntax even niet., maar de strekking lijkt me duidelijk. 3) In de pagina's die door het frame worden opgevraagd wordt automatisch de ID die door het frame is doorgegeven uitgelezen en verwerkt. Je zou zelfs de ID vervolgens weer aan alle links kunnen toevoegen zodat ook alle pagina's waarnaar doorgelinkt wordt de ID uit het adres kunnen halen. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, succes ermee! - Basje.
Link naar reactie
Natuurlijk kan je bij de opbouw van een framepagina ook gegevens meegeven. Waarom zou dat niet werken? Je doet immers gewoon een request naar de server. Of je nu rechtstreeks een adres intikt in de adresbalk, een link aanklikt, een form submit of via de src van een frame een pagina wil zien dat is de server om het even.
Link naar reactie
[quote:779c547dd5="Wiep Corbier"] Kreeg het niet voor elkaar, maar ik gebruik nu [u:779c547dd5]maar[/u:779c547dd5] Session variabelen.[/quote:779c547dd5] Is er iets mis dan met session variabelen? Ik gebruik ze zelf ook om te controleren of mensen ingelogd zijn op een pagina, maar kan het zijn dat dat niet helemaal veilig/waterdicht is?
Link naar reactie
Via mijn eigen forum en de specialisten daar ben ik er toch uit gekomen. De heren en dames hierboven hebben gelijk. Het kan, en ik deed het gewoon niet volledig genoeg. Tis te lang om de situatie helemaal uit te leggen, maar ik ben uit de brand. Bedankt voor jullie overtuiging dat het moet kunnen. Daardoor heb ik doorgezet.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...