Ga naar inhoud

hoe moet ik een forum maken???


Aanbevolen berichten

:lol: Hallo allemaal, Kan iemand mij vertellen hoe ik een forum moet maken of waar ik dat kan vinden?? Ik probeer een website te maken waar iedereen die prakties niets weet van computers iets aan heeft. Hoe de computer werkt bijvoorbeeld of hoe een hardeschijf werkt. Daar wou ik ook een forum op plaatsen maar hoe. Dan is het het zelfde als hier als iemand iets niet snapt dat hij\zij het kan vragen. Ik hoop dat iemand mij dat kan uitleggen. Je kan het ook naar mijn e-mail sturen hennep@kabelfoon.nl Bedankt voor jullie moeite groeten Jurgen :wink:
Link naar reactie
Zelf een forum maken lijkt me niet verstandig, aangezien er legio gratis op het internet te vinden zijn. Voorbeelden zijn [url=http://www.phpbb.com/]phpBB[/url] en [url=http://www.xmbforum.com/]XMBforum[/url], maar er zijn er nog veel meer... Welke de beste is moet je zelf maar kijken, dat hangt van je eisen af. In ieder geval hebben de meesten PHP en MySQL nodig, daar moet je wel rekening mee houden, - Basje.
Link naar reactie
[quote:05317e21af="BasHamar"]In ieder geval hebben de meesten PHP en MySQL nodig, daar moet je wel rekening mee houden[/quote:05317e21af]Er is meer op de wereld dan PHP en MySQL hoor. Je hebt dus meestal een database (losse files kan ook, maar dat wordt snel traag) en een server-side scripttaal nodig (ASP/PHP/CGI/JSP/etc).
Link naar reactie
[quote:765232e31f="Zef Hemel"]Makkelijkst is ergens je forum te laten hosten (hoef je zelf geen software te installeren), denk dan aan http://www.ezboard.com en binnenkort gaat http://www.boardnation.com ook weer van start.[/quote:765232e31f] ezboard heeft nu domme regels als je een forum wilt maken daar
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...