Ga naar inhoud

ASP domein gebruikersnaam achterhalen


Aanbevolen berichten

Je zou kunnen beginnen met het maken van een tabel "Online". Zodra een gebruiker inlogt op het domein worden zijn gegevens in deze tabel ingevoerd. Deze gegevens kun je opvragen op een admin-pagina. Zodra de gebruiker het domein verlaat moet de record weer verwijderd worden. Weet even niet hoe dat het beste kan.
Link naar reactie
[i:5d4d0b485f]Als dit is ingeschakeld kan de gebruikersnaam uit Request.ServerVariables("logon_user") ophalen.[/i:5d4d0b485f] Ook niet altijd. Bij ons op het werk werken ze met 2 servers. 1 'pre-intranet' server, waarop een aantal gebruikers mogen wegschrijven. Dagelijks wordt de pre-intranet server overgezet naar de intranet server, welke voor iedereen is in te zien. (pre-intranet server is zowel lezen als schrijven. alleen toegangelijk voor een aantal gemachtigden) Op de pre-intranet server kun je wel de user opvragen, maar op de intranet server niet. De administrator kan dit blijkbaar dus ook zelf in en uitschakelen.
Link naar reactie
ok, ik geef toe dat de zin alleen niet altijd opgaat. dit komt door het volgende: 1. jouw internet explorer instellingen zijn ingesteld door de netwerkbeheerder, logon met windows aanmelding is uit. 2. anonieme toegang is verkrijgen, dit is dus niet uitgevinkt in de MMC snapin van IIS > beveiliging. 3. je geen rechten op de site, maar dan krijg je een foutmelding(HTTP 401.3). zo is het wel volledig :)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...