Ga naar inhoud

invoer met apostroph lijdt tot traumatische frustraties


Aanbevolen berichten

Besten, Ik ben wat aan het experimenteren met een forum. Werkt prima: alleen die godverdomste apostrophen!! Wanneer iemand halverwege in z'n topic zo'n weglatingstekentje gebruikt kapt php de invoer halverwege af, en verdwijnt de topic in het niets. Veel frustraties heb ik en mijn forum-companen al opgelopen door dit stomme ding. Daarom roep ik mijn computertotaalforumcompanen ter hulp!! Misschien kan je dan direct ook vertellen hoe ik gewone tekst kan invoeren, ipv HTML. Als iemand op het forum een nieuwe regel wil nemen moet die met <br> werken aangezien het forum de tekst interpretteert als HTML code. Dat tweede is slechts een kleine frustratie, maar van dat eerste wil ik echt af!! Groeten, aerypton
Link naar reactie
[quote:e9e9e448d2]Wanneer iemand halverwege in z'n topic zo'n weglatingstekentje gebruikt kapt php de invoer halverwege af, en verdwijnt de topic in het niets.[/quote:e9e9e448d2]Staat het wel correct in de database/bestand? In ieder geval moet je even rommelen met de [url=http://www.php.net/addslashes]addslashes[/url] en de [url=http://www.php.net/stripslashes]stripslashes[/url]. [quote:e9e9e448d2]Misschien kan je dan direct ook vertellen hoe ik gewone tekst kan invoeren, ipv HTML. Als iemand op het forum een nieuwe regel wil nemen moet die met <br> werken aangezien het forum de tekst interpretteert als HTML code.[/quote:e9e9e448d2]Dat doe je met [url=http://www.php.net/nl2br]nl2br[/url].
Link naar reactie
[quote:bc68103af4] Op 05-05-2002 21:02 schreef Gooly: Vertel em dan ook maar over $reactie = htmlentities($reactie);[/quote:bc68103af4]Je moet ook niet vergeten om [url=http://www.php.net/htmlentities]htmlentities[/url] op je input toe te passen, zodat alle HTML eruit gefilterd wordt :wink:
Link naar reactie
[quote:bc07337f33] Op 05-05-2002 21:38 schreef Aerypton 2: Goolie... 'k zal dat ook eens proberen. En als dat werkt, dan ben jij morgen mijn god!! [/quote:bc07337f33] Alle credits naar Bill. 'k ben zelf ook nog maar een paar weken met PHP aan het stoeien, en Bill heeft me nog met zo'n beetje elk probleem geholpen dat ik had. Maar leuk dat mijn input gewaardeerd word :smile:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...