Ga naar inhoud

Macintosh check


anoniem

Aanbevolen berichten

Ja, dat is dus strontvervelend voor je..... Ik heb je site gechecked in Safari & Firefox: in deze browsers werkt hij prima; geen enkel probleem, ziet er normaal uit. Toen ik echter ging kijken met Internet Explorer viel gewoon heel de bovenkant weg (ongeveer 3/4 deel). Je wordt er toch gewoon ziek van, dat je site W3C validated is (of dat met deze ook is weet ik niet) en dat hij dan alleen in Internet Explorer niet werkt. Grrrrrrr, microsoft :evil:
Link naar reactie
Je kunt je site op [url=http://www.danvine.com/icapture/]www.danvine.com/icapture/[/url] laten checken door een Mac... Het schijnt wel zo te zijn dat enkele IE-versies voor Mac websites nogal brak weergeven en dat komt o.a. doordat het oude versies zijn. Het zou dus kunnen zijn dat die (enkele?) klagers al een hele tijd geleden hun browser hadden moeten updaten (of een andere hadden moeten nemen!), i.p.v. jou op je website aan te spreken? (Let wel, dit is hardop denken.)
Link naar reactie
[quote:7649d2735c="boelieboelie"]Het schijnt wel zo te zijn dat enkele IE-versies voor Mac websites nogal brak weergeven en dat komt o.a. doordat het oude versies zijn.[/quote:7649d2735c] Dat is dus niet zo, aangezien hij het in Safari & Firefox wel doet, ligt het gewoon aan Internet Explorer: dit is overigens de nieuwste versie. Ik heb in het verleden vergelijkbare problemen gehad, omdat Microsoft zich nu eenmaal niet aan de W3C-standaarden wil houden..... :-?
Link naar reactie
bla bla blaat... IE5 voor de mac was de eerste CSS1 complient browser in 2000. De DOM support laat te wensen over, niet raar want een groot deel van de standaard was er toen nog niet. Wat Microsoft te verwijten valt is dat ze te lang gestopt zijn met het verder ontwikkelen van hun browser(s) en dat ze juist te vroeg waren met het implementeren van standaards. In plaats van te bashen kun je beter helpen.. Misschien staat hier iets tussen? http://www.l-c-n.com/IE5tests/ http://www.macedition.com/cb/ie5macbugs/
Link naar reactie
[quote:8da4aa6598="MichielPH"]:o Zijn er dan MAC-gebruikers die IE hebben? :-? Echt waar??[/quote:8da4aa6598]Echt?!?!?!?!?!?!!??!!?!?!?!?!!!11111 Ja dus. Omdat vroeger (en nog steeds en beetje) sites alleen voor IE werd gebouwd, was een IE versie voor de mac wel nodig wilde je die sites bezoeken. Trouwens, IE5.2 (dat is dus de mac versie) kan dan wel zo geweldig zijn en als eerst css1 compliant wezen, deze heeft ook zo zijn eigen problemen die weer nergens anders voorkomen. Safari is veel beter dan die oude meuk.
Link naar reactie
Buiten het feit dat IE voor de Mac gruwelijk oude troep is (dat is IE voor Windows ook, maar goed), weet ik wellicht de oplossing voor het probleem met verticaal centreren dat hier ter sprake wordt gebracht. De bron van kunstkast bevat deze regels code: [code:1:c71413c858]<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">[/code:1:c71413c858] Als je deze regel: "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd" gaat verwijderen & de rest als doctype laat staan moet het verticaal centreren in IE voor de Mac ook geen meer probleem zijn. Je houdt dus dit over: [code:1:c71413c858]<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN">[/code:1:c71413c858] IE 6 voor Windows heeft hetzelfde probleem als je een tabel in een tabel verticaal gaat centreren. Dat vertikt ie gewoon. De verwijzing naar w3.org weghalen helpt dan meteen. Op [url=http://www.quirksmode.org]www.quirksmode.org[/url] staat een uitgebreide uitleg over wat er wel & niet mogelijk is met CSS, alle voorbeelden zijn getest met oude & recente browsers op diverse platformen. [url=http://www.wpdfd.com/editorial/wpd0103.htm#toptip]Hier[/url] is een css-methode te vinden die in alle (recente) browsers zou moeten werken.
Link naar reactie
In principe is de doctype nog steeds valid. De validator van W3 zeurt niet als je dergelijke pagina's er doorheen haalt. Ook geen meldingen over een onvolledig gespecificeerde doctype. Ik weet eigenlijk niet zeker of je daarom kan spreken over een foutief doctype. De pagina blijft "xhtml 1.0 strict" volgens de validator-resultaten.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...