Ga naar inhoud

[Weer CSS] <br>


anoniem

Aanbevolen berichten

Kan je ook een in een class meegeven dat er standaard een enter achter de tekst moet zitten? Net zoals bij een kop (h1, h2) Niet heel duidelijk dus een VB: ('break' is dus zelf bedacht, bestaat zoiets?) CSS:[code:1:672145ac8b].kop { break:always; }[/code:1:672145ac8b]HTML:[code:1:672145ac8b]<span class="kop">Hallo!</span>Hoe gaat het?[/code:1:672145ac8b] En dan krijg je dit:[code:1:672145ac8b]Hallo! Hoe gaat het?[/code:1:672145ac8b]
Link naar reactie
dat kan, met de css [url=http://www.w3schools.com/css/pr_text_white-space.asp]white-space property[/url]: .kop { white-space: pre; } je moet dan in HTML ook overal een enter achter zetten (maar geen BR) je zou ook elke regel in een block-element kunnen plaatsen, dus in jou voorbeeld <span> vervangen door bijv. <div> en nog een andere oplossing zou het gebruik van php's nl2br() functie zijn :)
Link naar reactie
in zoverre vies dat span een andere betekenis heeft dan een kop. Voor kopteksten zijn er tenslotte de <h[i:a2ded8b46e]x[/i:a2ded8b46e]> elementen. Maar op zich geef je inderdaad de beste oplossing (white-space is dat niet echt) door de display van een bepaald element op block te zetten, krijg je een break. Er zijn alleen niet veel situaties waar het nodig zou moeten zijn, ook bij dit voorbeeld niet.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...