Ga naar inhoud

plaatje precies plaatsen met pixels


anoniem

Aanbevolen berichten

Maar je wilt toch niet meerdere plaatjes van dezelfde pagina op diezelfde plek? Als je class gebruikt en je hebt twee plaatjes op dezelfde pagina met dezelfde class, dan heb je een probleem, want ze willen dan allebei op 100px van de top en op 100px van links. Met id is er slechts één plaatje op die pagina dat op die plek mag staan.
Link naar reactie
[quote:f7f80e785b="boelieboelie"]Maar je wilt toch niet meerdere plaatjes van dezelfde pagina op diezelfde plek? Als je class gebruikt en je hebt twee plaatjes op dezelfde pagina met dezelfde class, dan heb je een probleem, want ze willen dan allebei op 100px van de top en op 100px van links. Met id is er slechts één plaatje op die pagina dat op die plek mag staan.[/quote:f7f80e785b]Dan gebruik je een andere class.. Id's zijn om de verschillende delen van je site een "anker" te geven, zoals #menu of #footer. Niet #plaatje-3 en #plaatje12Asmall.
Link naar reactie
[quote:43624f1cfc="[m]"][quote:43624f1cfc="boelieboelie"]Maar je wilt toch niet meerdere plaatjes van dezelfde pagina op diezelfde plek? Als je class gebruikt en je hebt twee plaatjes op dezelfde pagina met dezelfde class, dan heb je een probleem, want ze willen dan allebei op 100px van de top en op 100px van links. Met id is er slechts één plaatje op die pagina dat op die plek mag staan.[/quote:43624f1cfc]Dan gebruik je een andere class.. Id's zijn om de verschillende delen van je site een "anker" te geven, zoals #menu of #footer. Niet #plaatje-3 en #plaatje12Asmall.[/quote:43624f1cfc] ? je kunt hier prima een id voor gebruiken, juist omdat zoals aangegeven het om een plaatje met een vaste positie is waar er dus maar 1 van is. Een id id een id (identification) die 'toevallig' ook werkt als anker. Maar het is net zo goed bedoeld om er bijvoorbeeld met javascript naar te kunnen verwijzen... [quote:43624f1cfc]The id attribute has several roles in HTML: As a style sheet selector. As a target anchor for hypertext links. As a means to reference a particular element from a script. As the name of a declared OBJECT element. For general purpose processing by user agents (e.g. for identifying fields when extracting data from HTML pages into a database, translating HTML documents into other formats, etc.). [/quote:43624f1cfc] let ook op wat er als eerste in het rijtje staat
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...