Ga naar inhoud

kosten webdesign


anoniem

Aanbevolen berichten

  • Reacties 49
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Als je uitgaat van 200 uur kom je met een professioneel bureau al snel uit op zo'n [b:9e1a043f64]€ 16.000[/b:9e1a043f64]. Dit is op basis van [b:9e1a043f64]€ 80,00 uurtarief [/b:9e1a043f64]wat zo'n beetje gemiddeld is. Je zou dan beter een 'fixed-price' kunnen afspreken. Het is natuurlijk altijd goedkoper te realiseren, maar dan boet je al snel in op kwaliteit etc. Resultaat: een 13-in-dozijn website. Persoonlijk opteer ik voor de opzet om de strategie/filosofie achter de website uit te besteden aan een designbureau, de opmaak door een DTP'er en de bouw/techniek van de website aan een daartoe gespecialiseerd bedrijf.
Link naar reactie
[quote:aeecaf4174="Ederveen"]Persoonlijk opteer ik voor de opzet om de strategie/filosofie achter de website uit te besteden aan een designbureau, de opmaak door een DTP'er en de bouw/techniek van de website aan een daartoe gespecialiseerd bedrijf.[/quote:aeecaf4174]Deze strategioe werkt erg goed, ik ben een onderdeel van twee freelancers die zo met elkaar werken. Hij doet het design werk en ik de development in PHP/MySQL
Link naar reactie
[quote:4790981847] Hangt van je ervaring, het design-bedrijf[je], de klant, de ingewikkeldheid, kosten, etc af he. Heb je geen bedrijf en/of weinig ervaring hebt, en dus maar wat beuhaast, dan kun je wel een paar tientjes of een kratje bier vragen.[/quote:4790981847] Het hangt niet alleen van jezelf af (ervaring en vaardigheden), maar ook van je klant. Hoeveel denk je te aftroggelen. Elke klant heeft een bepaald budget, als je denkt dat je aan de verwachtingen van de klant kan voldoen, ga hier dan voor, of probeer hem over te halen om evt nog meer te besteden.
Link naar reactie
[quote:86b6229e24="J-P Le Conte"][quote:86b6229e24="Anne"]Als je begint kun je beter niet met Flash beginnen. Dat duidt eerder op niet professioneel (in de meeste gevallen).[/quote:86b6229e24] En met HTML zeker niet?! :roll: Wat een onzin! Geef dan geen advies..[/quote:86b6229e24] Let ff op wat er tussen haakjes achter staat. Ik ben het wel met Anne eens. Flash moet je alleen gebruiken als het echt iets toevoegt (niet één of andere zinloze intro) en als het écht binnen je doelgroep past. Verder zou ik er pas aan beginnen als je behoorlijk wat ervaring op het gebied van flash en design. Een motion tween maken of wat simpele teksteffectjes (swish) kan iedereen.
Link naar reactie
Toch wil ik daar nog iets op zeggen.. Ik zal het verder ontopic houden.. Het blijft grote onzin! Wat er ook tussen de haakjes staat. Als je begint aan flash werk je aan een leerproces waarbij je later verfijnder te werk kan gaan. Door te investeren in Flash maak je het voor jezelf mogelijk om completere presentaties te maken. Niet alleen bruikbaar voor internet maar ook voor CD rom presentaties. Het voordeel aan flash vind [i:8f104c3bb7]ik[/i:8f104c3bb7] dat het browser ongevoelig is (op een enkeling na) en te combineren met veel programma's. Het is "wanted". Los van de liefhebbers (meestal de makers zelf) kijkt een groot deel van de mensen graag naar Flash websites. Doordat de computers en verbindingen sneller worden, krijgt flash een veel grotere kans zich te bewijzen. Voor de rest, kijk gewoon wat jezelf het leukste lijkt. Kan alleen maar zorgen voor meer motivatie toch? Wat je moet vragen? Kijk naar je werk en vraag je af: Wat zou iemand hier nou voor willen neerleggen? Ben gewoon eerlijk over je eigen werk. Ga niet meteen de hoogste prijs vragen voor iets wat je buurjongen ook kan. Als je er een leuk zakcentje aan hebt vraag je gewoon 10€ per uur. Wil je een stapje verder en is je werk er ook goed genoeg voor, vraag je bv 40€ per uur.. Het lijkt alsof je hier rijk mee kunt worden omdat sommige reclameburo's tienduizenden euro's vragen maar vergis je niet in de concurrentie op jouw level.. Gr. J-P
Link naar reactie
Let wel: een proffessionele site is er niet een dat heel veel te bieden heeft, maar het gaat om het hele proces en wat daar uit komt. Ik heb genoeg sites gezien ([url=http://sinelogic.com/]voorbeeld[/url]) die erg profi gemaakt zijn en dat ook uitstralen, terwijl ze maar heel klein zijn. Ik zou altijd een uurtarief aanhouden, waarbij de klant zelf kan bepalen of ze veel of weinig willen besteden. Is het weinig, dan doe je niet veel aan het voorbereidend werk en ga je gewoon ondoordacht een site maken. Hierdoor ben je minder met de site bezig, wat omgerekend in uurloon ook weer minder is. Dan kan je ook nog meer rekenen voor speciale dingen, zoals een messageboard of iets dergelijks.
Link naar reactie
[quote:ca046df89c="aLaiN_001"]vegeet AUB niet dat niet iedereen met IE werkt (en ook niet met Windows **) waar het hele flashgebeuren ingebakken (ingeburgerd?) zit. ikzelf werk met Debian, en er is geen flashplugin geinstalleerd gewoon omdat ik vind dat elke site die iets te vertellen heeft ook door een tekstbrowser moet kunnen bekeken worden.[/quote:ca046df89c] En dus? Dat jij geen flash hebt, is je eigen keuze geweest. Moet je niet moeilijk gaan doen dat sites flash gebruiken. Maar je (de topicstarter) moet natuurlijk wel oppassen dat niet iedereen met javascript en/of flash en/of plaatjes surft.
Link naar reactie
Ik doe het gewoon voor niks, want ik heb al een baan op een totaal ander vlak. Heb een paar jaar geleden wel een basis opleiding tot webdesigner gevolgd, puur uit hobby, en ik vind het steeds leuker. Dit mede dankzij een aantal behulpzame, professionele forumleden die mij goede tips en adviezen geven. (Dit mag ook wel eens gezegd worden). Voor wie doe ik het? Voor armlastige (sport)verenigingen, voor kennissen of vrienden die een bedrijfje starten of hun huisdier willen promoten op internet. Verder zou ik dolgraag gratis en voor niks een mooie website willen maken voor het vogelopvangcentrum in Eindhoven........ Voor wie doe ik het niet? Voor mensen of bedrijven die geld zat hebben.
Link naar reactie
Mrs.Birdlover: je hoort ze niet vaak zo eerlijk. :D Eindelijk iemand die zoiets zegt. Voor de rest van de 'webdesigners' hier: hou er rekening mee dat niet iedereen even goed is [lees: jijzelf minder goed bent en/of kan zijn als je denkt], er mensen zijn die er wel [als klein bedrijfje] geld mee willen verdienen, en jullie de kaas tussen het brood weghalen [meestal met een onbevredigend resultaat wat door moet gaan voor 'professionele website']. Je kunt mij overigens gewoon ignoren hoor, ik ben een aantal jaar pro bezig geweest als designer voor zowel een bedrijf als mezelf [incluis kvk etc uiteraard] maar dat doe ik allang niet meer. Stel iig de eisen hoog. Dat is wel een vereiste, zeker als beginnend designer, je leert hier enorm veel van. Ik wil hier niet iedereen direct mee aanspreken, maar alleen het kaf van het koren scheiden [je kunt zelf bepalen wat het kaf en wat het koren is], en val dus niemand zomaar aan [ook de TS in deze niet].
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...