Ga naar inhoud

Ton & Barts Trash


anoniem

Aanbevolen berichten

  • Reacties 48
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[list:51bc2be3d4][*:51bc2be3d4][url=http://www.google.com/search?q=semantiek]Googlen voor semantiek[/url][*:51bc2be3d4][url=http://www.google.com/search?q=semantic+markup]Googlen voor 'semantic markup'[/url][/list:u:51bc2be3d4]Beide zijn interessant en vooral bij de laatste staan een hoop artikelen die wellicht wat inzage kunnen geven. META elementen zijn in ieder geval overbodig (behalve een zeer beperkt aantal, welke bijna nooit nodig zijn).
Link naar reactie
[quote:b6ed126fed="Anne"][list:b6ed126fed][*:b6ed126fed][url=http://www.google.com/search?q=semantiek]Googlen voor semantiek[/url][*:b6ed126fed][url=http://www.google.com/search?q=semantic+markup]Googlen voor 'semantic markup'[/url][/list:u:b6ed126fed]Beide zijn interessant en vooral bij de laatste staan een hoop artikelen die wellicht wat inzage kunnen geven. META elementen zijn in ieder geval overbodig (behalve een zeer beperkt aantal, welke bijna nooit nodig zijn).[/quote:b6ed126fed] Ok... Thx :wink:
Link naar reactie
Ja...ik durf eigenlijk niks meer te zeggen..... :( Maar ik doe het toch. Het logo met daarin de vuilnisbak kan mooier. Ik zie teveel witte pixels langs die bak. De kwaliteit van die bak vind ik overigens maar matig, maar misschien is dat je bedoeling wel. Ook de tekst in het logo kan veel fraaier dan het nu is. Voor een "trash" site vind ik de tekst te netjes en te recht. Het vakje voor "google" staat te ver naar links, dit geldt ook voor de knop "zoek". Over de broncode heeft Anne al wat geschreven, dat kan hij veel beter dan ik, dus hier laat ik het even bij. Succes met eh...de trash en zo.
Link naar reactie
Het ziet er wel aardig uit, al heeft het nog wel wat werk nodig (zwarte letters op een donkere achtergrond werkt inderdaad niet, dat google zoekveldje kan wel wat marge gebruiken, etc). En de code: geen doctype en frames - wat moet ik daar nog over zeggen? :roll: Dat zijn de praktijken uit de vorige eeuw, misschien tijd om eens wat bij te leren? :wink:
Link naar reactie
Jij hebt blijkbaar dezelfde foutieve code voor frames gebruikt als ene Plano van een paar topics geleden. http://www.handleidinghtml.nl/html/frames/frames03.html Hier zie je goede code. Jouw reden om frames te nemen weegt volgens mij niet op tegen het argument van de vindbaarheid van je site. Leuk dat de 'juiste' url wordt weergegeven in de adresbalk, maar als geeneen zoekmachine je goed indexeert omdat je frames gebruikt, dan heb je er nog niks aan, want dan komt geen hond op je site terecht. Zoekmachines komen dan vaak niet verder dan je index-pagina, de rest laten ze liggen. Hetzelfde geldt voor semantiek, ook dat helpt de zoekmachine je pagina's beter te indexeren (ook al is dat natuurlijk niet de hoofdreden om het te gebruiken). Lees vooral de links die Anne gaf. Als je het goed wilt doen, tenminste. Doctype is een stukje code die zegt op wat voor manier de browser de pagina moet weergeven. Als je het de browser zelf laat gokken (wat jij nu doet), maakt dat ten eerste het laden trager en ten tweede kan het er voor zorgen dat je pagina niet helemaal goed op het scherm komt. Met de zoekwoorden "why use" en doctype kom ik op de volgende uitleg: http://webdesign.about.com/cs/doctype/a/aaquirksmode.htm Wederom, als je het goed wilt doen, gebruik de juiste doctype. Tip: Kijk ook eens met andere browsers dan IE6 hoe je site eruit ziet... oude IE's: http://www.skyzyx.com/downloads/ Firefox: http://www.mozilla.org/products/firefox/ Netscape: http://wp.netscape.com/download/archive.html Opera: http://www.opera.com/download/
Link naar reactie
[quote:b28c1985d5="boelieboelie"]Jij hebt blijkbaar dezelfde foutieve code voor frames gebruikt als ene Plano van een paar topics geleden. http://www.handleidinghtml.nl/html/frames/frames03.html Hier zie je goede code. Jouw reden om frames te nemen weegt volgens mij niet op tegen het argument van de vindbaarheid van je site. Leuk dat de 'juiste' url wordt weergegeven in de adresbalk, maar als geeneen zoekmachine je goed indexeert omdat je frames gebruikt, dan heb je er nog niks aan, want dan komt geen hond op je site terecht. Zoekmachines komen dan vaak niet verder dan je index-pagina, de rest laten ze liggen. Hetzelfde geldt voor semantiek, ook dat helpt de zoekmachine je pagina's beter te indexeren (ook al is dat natuurlijk niet de hoofdreden om het te gebruiken). Lees vooral de links die Anne gaf. Als je het goed wilt doen, tenminste. Doctype is een stukje code die zegt op wat voor manier de browser de pagina moet weergeven. Als je het de browser zelf laat gokken (wat jij nu doet), maakt dat ten eerste het laden trager en ten tweede kan het er voor zorgen dat je pagina niet helemaal goed op het scherm komt. Met de zoekwoorden "why use" en doctype kom ik op de volgende uitleg: http://webdesign.about.com/cs/doctype/a/aaquirksmode.htm Wederom, als je het goed wilt doen, gebruik de juiste doctype. Tip: Kijk ook eens met andere browsers dan IE6 hoe je site eruit ziet... oude IE's: http://www.skyzyx.com/downloads/ Firefox: http://www.mozilla.org/products/firefox/ Netscape: http://wp.netscape.com/download/archive.html Opera: http://www.opera.com/download/[/quote:b28c1985d5] Keej thx, dit is een antwoord waar ik iets aan heb ik zal het eens nakijken! Edit: hoe weet ik welke doctype ik gebruik?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...