Ga naar inhoud

[CSS/HTML] Tekst afbreken bij plaatje


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo, ik heb een vraag, ik ben namelijk een website aan het bouwen voor een of andere kledingzaak, maar ik zit met een probleempje. Ik wil namelijk dat de tekst automatisch af breekt als hij een plaatje tegen komt. 'Vroeger' deed ie dat automatisch als je instelde <img align="left/right">, maar ik wil een beetje naar XHTML toe en dan kan dat niet meer. Ik geef nu dus de plaats van het plaatje aan met position: absolute. Z-index werkt ook niet, want dat zorgt er alleen voor dat de tekst over het plaatje heengaat ipv afbreekt. Alvast bedankt!
Link naar reactie
Wat dacht je van een 'float: right' of 'float: left'. Gewoon je afbeelding in een divje zetten, bijvoorbeeld [code:1:d48d5da002] <div class='kledingafb'><img src="...."></div> [/code:1:d48d5da002] En dan in je css bestand [code:1:d48d5da002] .kledingafb { float: right; } [/code:1:d48d5da002] de tekst loopt dan om de afbeelding heen. Natuurlijk kun je nog margins / paddings, weet ik veel wat aangeven om een rand om de afbeelding te creeren.
Link naar reactie
Ja dat kan inderdaad ook gewoon in de img tag, maar als je dan de afbeelding wilt verplaatsen moet je dat weer overal gaan wijzigen. Een los CSS bestand is volgens mij altijd beter, omdat dat de aanpasbaarheid van de website in zijn geheel vergroot. Dat is volgens mij ook een van de gedachtengangen achter CSS, gemakklijk de layout van de gehele site aanpassen...
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...