Ga naar inhoud

[browser] Raakt IE technisch achterop?


Aanbevolen berichten

Ik ben nu intensief met een aantal web-site bezig. Nu heb ik linux en ontwerp daar alles op. Natuurlijk moet een ontwerp er op alle browsers geod uitzien, dus tets ik veel. Nu valt mij op dat mijn sites onder mozilla er gpe duitzien, maar af ent oe gaat er iets mis in IE. Helemaal met de komst van css3 vraag ik mij dus af of IE niet technisch achter loopt of gaat achterlopen. Mede vroeg ik mij af omdat de ontwikkeling gestopt schijnt te zijn.
Link naar reactie
Hallo mensen, twee versies van de site lijkt mijn niet zo verstandig. Maar in dit onderwerp ben ik wel geïnteresseerd, ik ben zelf ook bezig met de ontwikkeling van een mooie nieuwe site :wink: , [url]http://www.warpcore.tk/[/url], een site over Star Trek. :D Hoezo is de ontwikkeling van IE gestopt? Ze zouden toch binnenkort versie 7 uitbrengen waar heel veel nieuwe functies inzaten zoals een popupblocker? Ik dacht juist wel vernomen te hebben dat ze hadden besloten er eindelijk iets meer aan te gaan doen, hoor! 8) Groeten van Lennart Goosens. :P :wink:
Link naar reactie
[quote:0985768201="LGoosens"] Hoezo is de ontwikkeling van IE gestopt? Ze zouden toch binnenkort versie 7 uitbrengen waar heel veel nieuwe functies inzaten zoals een popupblocker? Ik dacht juist wel vernomen te hebben dat ze hadden besloten er eindelijk iets meer aan te gaan doen, hoor![/quote:0985768201]Oeps loop ik achter. Tja, ik hou me meer met open-source-nieuws bezig.
Link naar reactie
Microsoft doet al jaren weinig of niks meer aan MSIE. Het enige wat ze doen is beveiligingsproblemen patchen. In service pack 2 zal een update van MSIE zitten. Echter is dit niet versie 7, maar 6.05, dus een bugrelease. Er zal een popupblocker in zitten, en de afhandeling en beveiliging van activex zal iets veranderen (meer blokkeermogelijkheden). Er zijn zelf boze tongen die beweren dat MSIE sinds versie 4 niet meer geupdatet is (7 jaar dus), behalve het versienummer. Mogelijk kunnen wel wel een nieuwe versie verwachten met Longhorn, maar die is zelf inmiddels uitgesteld tot 2007. Het schijnt overigens wel, dat microsoft sinds enkele maanden actief gebruikerservaringen en -wensen aan het inventariseren is.
Link naar reactie
[quote:b2b1bd2528="gerben"]Microsoft doet al jaren weinig of niks meer aan MSIE. Het enige wat ze doen is beveiligingsproblemen patchen. In service pack 2 zal een update van MSIE zitten. Echter is dit niet versie 7, maar 6.05, dus een bugrelease. Er zal een popupblocker in zitten, en de afhandeling en beveiliging van activex zal iets veranderen (meer blokkeermogelijkheden). Er zijn zelf boze tongen die beweren dat MSIE sinds versie 4 niet meer geupdatet is (7 jaar dus), behalve het versienummer. Mogelijk kunnen wel wel een nieuwe versie verwachten met Longhorn, maar die is zelf inmiddels uitgesteld tot 2007. Het schijnt overigens wel, dat microsoft sinds enkele maanden actief gebruikerservaringen en -wensen aan het inventariseren is.[/quote:b2b1bd2528] Helemaal waar. Maar of ze die tips en wensen ook nog gaan implementeren is een tweede.. Vergeet niet dat IE6 alweer 3 jaar oud is!
Link naar reactie
Ik meen ook ergens gelezen te hebben dat Microsoft vanwege het lange uitblijven van Longhorn, toch misschien al eerder IE 7 zou uitgeven. Ik heb het net nog even proberen terug te zoeken, maar helaas. Het lijkt me trouwens te idioot voor woorden om echt 2 verschillende versies van een website moeten maken. Als dit zo is, ga ik verder met flash.
Link naar reactie
Hoezo 2 versies? Slaat nergens op. Juist doordat IE zo oud is zijn inmiddels zo'n beetje alle workarounds bekend en is het ontwikkelen van een site die cross-browser werkt, makkelijker dan ooit. Je kunt uiteraard wat extra functionaliteit geven aan browsers die standaarden iets beter volgen. Flash gebruiken voor een hele site zou dom zijn. Flash is een leuk middel om iets te presenteren, niet om informatie uit te wisselen. IE krijgt een update, maar daar zitten alleen wat security patches in plus een popupblocker. Jeeh! Iest wat Mozilla e.a. al een paar jaar hebben... De volgende versie van IE zit bij Longhorn, niet eerder. Aldus diverse IE-developers op het internet.
Link naar reactie
[quote:07e2f1c788="Anne"]Hoezo 2 versies? Slaat nergens op. Juist doordat IE zo oud is zijn inmiddels zo'n beetje alle workarounds bekend en is het ontwikkelen van een site die cross-browser werkt, makkelijker dan ooit. Je kunt uiteraard wat extra functionaliteit geven aan browsers die standaarden iets beter volgen. Flash gebruiken voor een hele site zou dom zijn. Flash is een leuk middel om iets te presenteren, niet om informatie uit te wisselen. IE krijgt een update, maar daar zitten alleen wat security patches in plus een popupblocker. Jeeh! Iest wat Mozilla e.a. al een paar jaar hebben... De volgende versie van IE zit bij Longhorn, niet eerder. Aldus diverse IE-developers op het internet.[/quote:07e2f1c788]en vergeet niet: ook een downloadmanager! *gasp*
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Mwaj, de Amerikaanse overheid heeft bedrijven en instellingen afgeraden Internet Explorer nog verder te gebruiken. Diverse grote nieuws sites hebben artikelen gepubliceerd over onder andere FireFox en de problemen van Internet Explorer en daarnaast, geheel onbelangrijk overigens, is Mozilla het eerste wat je terugkrijgt als je op [url=http://www.google.com/search?q=browser]browser[/url] zoekt!
Link naar reactie
[quote:6cb9359db1] Er zijn zelf boze tongen die beweren dat MSIE sinds versie 4 niet meer geupdatet is (7 jaar dus), behalve het versienummer[/quote:6cb9359db1] Die boze tongen spreken dus gewoon bullshit... er zit een wereld van verschil tussen 4 en 6, van het hele DOM model tot CSS ondersteuning, maar goed. [quote:6cb9359db1]Flash gebruiken voor een hele site zou dom zijn. Flash is een leuk middel om iets te presenteren, niet om informatie uit te wisselen.[/quote:6cb9359db1] Het is dat ik weet wie het zegt.. Flash biedt in ieder geval een stel duidelijke regels en standaarden die gevolgd wordt voor iedereen die een website bekijkt, iets wat het w3c met zijn losse, niet nageleefde standaarden niet kan zeggen. Met de komst van flash mx 2004 is er geen reden waarom een website niet geheel in flash uitgevoerd zou moeten/kunnen worden.
Link naar reactie
[quote:743da12be8="Anne"]Vooral de reacties daar zijn de moeite waard :P Het IEBlog [url=http://blogs.msdn.com/ie/archive/2004/08/10/212008.aspx]heeft er ook een stukje over geschreven[/url].[/quote:743da12be8] ahahahah das duidelijke microsoft-taal: open source developers zijn een stelletje hobbyisten en wij hebben de popup blocker uitgevonden <--- haha wat ben ik grappig!!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...