Ga naar inhoud

'verkleind' venster


anoniem

Aanbevolen berichten

Hee bedankt! Schiet me iets te binnen: Ik heb eens gelezen dat je met behulp van CSS een link kon aanpassen. zou je dan niet links die er zo uit zien: vakantie/index.htm kunnen linken als:[code:1:51e883b60f] http://members.home.nl/margreet25/michielph/index.htm?vakantie/index.htm[/code:1:51e883b60f]of[code:1:51e883b60f]http://members.home.nl/margreet25/michielph/index.htm?http://members.home.nl/margreet25/michielph/vakantie/index.htm[/code:1:51e883b60f] en links die beginnen met http:// een target _blank mee kunnen geven?
Link naar reactie
[quote:2637eaf02c="MichielPH"]Omdat de marge nu '0px' is: wat is de standaard marge?[/quote:2637eaf02c]Ik zie dat ik gisteravond een edit heb gemist :). Wat bedoel je hiermee? De 'margin' op het BODY element wellicht? Indien je dat bedoelde, dat verschilt per browser. Daarnaast zijn er ook browsers, Opera, die 'padding' gebruiken.
Link naar reactie
Eerlijk gezegd vind ik dergelijke mini-pagina's ontzettend irritant, of ze nu in een iframe zitten of netjes in een div. Ik werk hier met een schermresolutie van 1280x1024, inderdaad groter dan gemiddeld, maar anno 2004 is zo'n resolutie helemaal niet zo extreem meer: veel 17 inch LCD schermen gebruiken dit standaard. Mijn browserwindow zit gemiddeld zo rond de 980 x 980 pixels (persoonlijk heb ik een hekel aan full-screen browser windows), en daarmee beslaat dat mini-venstertje slechts zo'n 30% van het totale oppervlak van mijn browser-window. Dus zit ik nu tegen een scrollbar aan te kijken die eigenlijk helemaal niet nodig is ([url=http://mora.port5.com/images/screenshot1.jpg]screenshot[/url]). Wat heeft dat nu voor nut? Ik zou me kunnen voorstellen dat zo'n venstertje in sommige gevallen handig kan zijn als de rest van de pagina rond dit venstertje ook nuttig gevuld is, maar daar is in dit voorbeeld geen sprake van. Een beetje extra padding kan best mooi zijn, maar vooral vertikaal zou ik veel meer ruimte overlaten. Of gebruik op zijn minst relatieve afmetingen; 80% van de hoogte, bijvoorbeeld. Maar goed, het is ook een kwestie van smaak, natuurlijk. :)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...