Ga naar inhoud

[CSS] margin wijzigen bij <h2>


Aanbevolen berichten

Ik heb bij mijn site een fotogedeelte, waar steeds (maximaal) 3 thumbnails naast elkaar staan. Ik wil tussen de thumbnails kopjes kunnen plaatsen, wat me in IE is gelukt: [img:4ca706eeaa]http://members.home.nl/margreet25/site1.jpg[/img:4ca706eeaa] Maar als ik het in Netscape 7.1 bekijk dan heeft de margin geen zin gehad: [img:4ca706eeaa]http://members.home.nl/margreet25/site2.jpg[/img:4ca706eeaa] Deze code gebruik ik:[code:1:4ca706eeaa]h2 { margin-left:20px; margin-top:149px; font-size: 11px; font-weight: bold; margin-bottom:0px; }[/code:1:4ca706eeaa] Maar zelfs als ik <br> of <p> gebruik schuift de tekst niet naar beneden. Hoe kan dit?[/code] Online voorbeeld: www.MichielPH.tk of http://members.home.nl/margreet25/michielph/foto/bbq_met_ouders/index.htm
Link naar reactie
Het werkt! Nouja, min of meer.. Het werkt nu zelfs beter dan ik eerst had! Toch blijft de vraag of je margin bij koppen in Netscape kan gebruiken, want ik houd dit: IE: [img:9bf57d81b3]http://members.home.nl/margreet25/site3.jpg[/img:9bf57d81b3] (Zo wil ik het dus) NN: [img:9bf57d81b3]http://members.home.nl/margreet25/site4.jpg[/img:9bf57d81b3] En wat wordt eigenlijk ge-clear-t?
Link naar reactie
Als je floats gebruikt, worden die uit de "flow" van het document getild, vandaar dat een aantal dingen een beetje anders werken rondom floats. Lees [url=http://www.complexspiral.com/publications/containing-floats/]dit artikel[/url] maar eens. Die clear heeft dus betrekking op de float. Je zou ipv margin hier padding kunnen gebruiken. Nog iets om te weten: als er verschil zit tussen IE en Netscape/Mozilla/Firefox, dan zit IE fout. Die doet veel dingen op een eigenwijze niet-standaard manier.
Link naar reactie
[quote:5838fec08f=":ben:"]Door IE naar de prullenmand te verwijzen! :wink:[/quote:5838fec08f]Door Bill zijn markaandeel gaat dit zo moeilijk.. :evil: [quote:5838fec08f=":ben:"]Maar serieus: dan zou ik me meer in de opbouw van die pagina moeten verdiepen, om te zien waar IE nu weer fout gaat (gokje: box-model), maar daar heb ik nu de tijd niet voor. Misschien iemand anders?[/quote:5838fec08f]Dit verwacht ik ook van niemand, volgens mij mag ik dat niet eens vragen van meneer de moderator. :roll:
Link naar reactie
[quote:c78d9d4a69=":ben:"]..... (gokje: box-model), ......Misschien iemand anders?[/quote:c78d9d4a69] Yep. Wordt erg lastig op te lossen. Je zou ook je foto's en teksten kunnen verheffen tot tabulaire data :wink: Krijg je opeens andere mogelijkheden die in beide browsers en bijbehorende versies wel werken...
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...