Ga naar inhoud

Probleem met de schuifbalk


Aanbevolen berichten

Hallo iedereen. Ik heb een probleempje met mijn site. Mijn site is opgebouwd alsvolgt: - Tabel met 3 rijen (verticale rijen) - De middelste rij is een iFrame Ik heb in de eerste rij een link staan naar mijn gastenboek, die dan wordt weergegeven in deze iFrame. Er is echter 1 probleem: De iFrame heeft wel een schuifbalk, maar deze balk loopt door en je kan dus niet het onderste gedeelte van de balk zien... Beetje omslachtig uitgelegd, daarom geef ik hierbij even de link naar de site: www.oudmathenesse.tk Als je dan links "Gastenboek" aanklikt, zul je zien wat ik bedoel. Wie weet hoe ik de balk in zn geheel kan zien. Want ik ben bang dat dit nu iedere keer zal gebeuren op het moment dat ik een link aanklik die dan leid naar een pagina die (binnenkort) vol staat met tekst. Dus dat ik dan niet verder naar beneden kan scrollen... Wie weet het antwoord? Alvast SUPERBEDANKT in ieder geval ;) grtz, Richard!
Link naar reactie
Ik heb het inderdaad in een nieuw scherm laten weergeven, omdat het er niet uitzag zoals het eerst was, en aan die eerste reactie had ik ook niets, dus toen maar zo gedaan... Ik zal m nog wel even terug zetten in het iFrame, dan kun je het nog even zien... Dat er onderaan zoveel lege ruimte is, komt hier ook een beetje bij kijken (bij mn probleem)... Sommige pagina's zijn lang, en sommige niet. En het ziet er (volgens mij) mooier uit om alleen de balk aan de rechterzijde van het scherm te gebruiken, en niet ook nog eens voor het middelste iFrame. (gastenboek dan even uitgezonderd) Alvast weer bedankt, grtz, Richard!
Link naar reactie
Het liefste heb ik m dus op de plek waar die nu wordt weergegeven. Volgens mij is het dan alleen mogelijk door een iFrame, toch :roll: Een aparte frame is weer een geheel nieuw pagina. Dit is de tabel in de 'index.htm' [code:1:95122a3fbe] <table width="100%" height="89%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tr> <td width="17%" height="1234" align="center" valign="top" bgcolor="#000000"> <div align="center"> <br> <table width="100%" height="133" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tr> <td height="16" background="images/menutops.jpg"><font color="#FFFF00" size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif"><strong><a href="http://www.oudmathenesse.tk" target="_top" class="nolineyellow">Oudmathenesse.tk</a></strong></font></td> </tr> <tr> <td height="117" align="left" valign="top" bgcolor="#333333"> <p><font color="#FFFFFF" size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif"><img src="images/stip.gif" width="10" height="10"> <a href="voorpagina.htm" target="iframe1" class="nolinewhite">Startpagina</a> <br> <img src="images/stip.gif" width="10" height="10"> <a href="links.htm" target="iframe1" class="nolinewhite">Links</a> <br> <img src="images/stip.gif" width="10" height="10"> <a href="nieuwsoverzicht.htm" target="iframe1" class="nolinewhite">Nieuwsoverzicht</a><br> <img src="images/stip.gif" width="10" height="10"> <font color="#999999"><a href="doesburg.htm" target="iframe1" class="noline2">Doesburg 2004</a></font> <br> <img src="images/stip.gif" width="10" height="10"> <a href="http://drumbandom.mygb.nl/" target="iframe1" class="nolinewhite">Gastenboek</a> <br> <img src="images/stip.gif" width="10" height="10"> <a href="ominterview.htm" target="iframe1" class="nolinewhite">OM Interview </a> <br> <img src="images/stip.gif" width="10" height="10"> <font color="#999999">Ledenpagina</font> <br> </font></p> </td> </tr> </table>[/code:1:95122a3fbe] Ik heb van het werken met 'kladblok' enzo niet echt veel verstand. Ik werk met Dreamweaver. Gaat het daar in fout? Dit zegt de 'tag' van mijn iFrame: [code:1:95122a3fbe]--> <iframe src="voorpagina.htm" name="iframe1" width="100%" height="100%" frameborder=0 scrolling="auto" frameborder=0></iframe> <!--[/code:1:95122a3fbe] alvast weer bedankt! grtz, Richard!
Link naar reactie
ik begrijp dat je pagina uit één htmlpagina bestaat ?. ik bedoelde met frame, dat je dan wel je hele pagina moest opdelen in frames. zo hou je per frame de controle over hetgeen wat er in komt/moet komen. [code:1:9f4554f92e] <frameset rows="100,*,20" border=0> <frame name="boven" src="boven.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="No" frameborder="0" noresize> <frame name="midden" src="midden.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="auto" frameborder="0" noresize> <frame name="onder" src="onder.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="No" frameborder="0" noresize> [/code:1:9f4554f92e]
Link naar reactie
richard, jij wil voorkomen dat er vert. scrollbalken komen te staan. Nu heb je daardoor al een vrij 'lange' site. Stel, er komt veel nieuws, en je wilt dan nog steeds die scrollbalken vermijden? Dan krijg je een ontiegelijk lange site, wat ook niet meer mooi is. Dus maak gewoon dat iframe wat kleiner, zodat het mooi aansluit op de site. Nu lukt het nog, maar in de toekomst krijg je er problemen mee.
Link naar reactie
www.comingsoon.net Dat is zegmaar een beetje wat ik bedoel. Voor dat nieuws dus iedere keer 10 onderwerpen ofzo, en de 11e valt dan af, en valt alleen nog te bezichtigen in het nieuwsarchief... De layout van die site bestaat ook uit iFrames (normale frames vind ik eigenlijk niet echt prettig... Het is nu zo (nadat ik er wat aan gerommeld heb na jullie tips) precies als ik het design van de site wil hebben zegmaar, alleen die rotbalk van die 'gastenboek-pagina' blijft maar onder mijn eigen tabel uitkomen. Ik zou dus telkens die tabel van mij lager en lager moeten zetten, wil ik al mn berichten in het gastenboek kunnen lezen. En ik dacht van: Nou.. dan zet ik het aantal posts per pagina wat lager --> naar 6 ofzo.. maar dat kan niet met dit gastenboek... :cry:
Link naar reactie
[quote:ec24e28125="Rumaro"]Als je een server met php en mysql hebt, dan heb ik voor jou wel een zelfgemaakt gastenboek. zie hier: http://www.aquaparadiso.com/gastenboek.php[/quote:ec24e28125] Sorry Rumaro, maar ik wou het graag bij mijn eigen gastenboek houden. Bedankt voor het meedenken :wink:
Link naar reactie
Ik zou het gastenboek in een geheel nieuwe pagina laten openen. (Tevens zou ik de kleuren aanpassen en de kleuren terug laten komen die je in je menu gebruikt: donkergrijs, rood en wit). De pagina is nu veel te lang. Je kunt de oplossing van Rumaro proberen: geef een waarde voor cols en rows op. In Mozilla Firefox komt het er middelste frame er niet goed uit. Piepklein met 1 verticale en 1 horizontale scrollbalk. Succes!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...