Ga naar inhoud

Wil een forum aan mijn site toevoegen...


Aanbevolen berichten

Hallo mensen! Op mijn eigen Madonna fansite wil ik een forum toevoegen. Nu heb ik gezien dat er aardig wat gratis aanbieders zijn (www.proboards.com., myikonboards.com, etc etc). Heeft een van jullie ervaring met deze gratis forums? Sommige hebben banners, sommige niet.... Ik ben natuurlijk weer een echte Nederlander: ik wil er geen geld voor uitgeven maar ik wl eigenlijk zoveel mogelijk: geen banners, de mogelijkheid om het forum aan te passen aan de kleuren e.d. van huidge site (www.madonnafiles.com). Als het nu blijkt dat die gratis diensten dit niet kunnen bieden welke betaalde dienst is dan goed/voordelig en heb e het meeste voor? Ik hoop dat iemand hier al ervaring mee heeft en mij kan helpen! In ieder geval alvast bedankt! Groeten, GertJan www.madonnafiles.com
Link naar reactie
[quote:9f5f5020ee="Madonna Files"]Geweldig! Effe kort vraagje over die software: kan je dus zelf veel dingen aanpassen? (kleuren, logo's plaatjes).... etc ect[/quote:9f5f5020ee] Ja, kijk maar even op onderstaande link, zelfde software maar toch andere kleuren, eigen banners etc. http://www.beginnersweb.nl/forum/index.php
Link naar reactie
Het is me allemaal gelukt: mijn nederlandstalige Madonna Forum draait op [url]www.madonnafiles.com/forum[/url] Het enigste probleem: ik wil dat mensen zich eerst registreren voordat zo een bericht mogen plaatsen. Ik kan in het beheer van het forum niet vinden hoe ik dat moet regelen. Iemand ervaring met phpBB.com-boards en mij kan vertellen wat ik moet doen om dit probleem op te lossen? Thanx!
Link naar reactie
Het werkt echt prima die software! Ik heb toch nog een vraagje: Is het mogelijk om de tabel waarin het forum is gemaakt smaller te maken? Ik gebruik zelf een schermresolutie van 1024x768 en dat wordt het Forum over de gehele breedte uitgetrokken. Je krijgt dan van die lange (breede) zinnen zeg maar. Ik zou het graag verkleinen zodat er aan beide kanten van de tabel meer wit ruimte is en het forum dus in het midden staat als ik het bekijk. Is dit makkelijk aan te passen?
Link naar reactie
[quote:175e19f9d0="InZane"]Gooi het forum in een frameset zou ik zeggen. Moet toch geen probleem zijn. Hier bij CT! doen ze dat ook. Persoonlijk vind ik het maar irritant dat ik zo'n loos stuk ruimte in m'n browser krijg, dus die frameset vermijd ik altijd maar :)[/quote:175e19f9d0] Heb ik al geprobeer maar de tabel van forum is breder dan mijn frame dus dan krijg je horizontale en vertikale schuifbalken... vind ik minder.
Link naar reactie
je moet even zoeken naar [b:3dc6861055]overall_header.tpl[/b:3dc6861055] Daar voeg je in je body het volgende in: [code:1:3dc6861055]<table width="754" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center"><tr><td>[/code:1:3dc6861055] dan ga je op zoek naar [b:3dc6861055]overall_footer.tpl[/b:3dc6861055] Daar voeg je in je body het volgende in: [code:1:3dc6861055]</td></tr></table>[/code:1:3dc6861055] Het forum bestaat namelijk uit [i:3dc6861055]tig [/i:3dc6861055] pagina's bij elkaar. Nu heb je eigenlijk in de output pagina ( index.php) staan dat het hele zooitje binnen een tabel staat. Rest alleen nog de tabel naar het midden te zetten. voorbeeld: http://www.destroy.nl/negen/ (c) Dilbert 8) (( het kostte me wel ff dit uit te vinden mag je weten)) d.
Link naar reactie
ja. in je header staan diezelfde links. maak in je favoriete editor even een tabel aan zoals jij het wilt. en plak dan die links op de goede plek. ik heb (zie voorbeeld) dit: [code:1:61e16fa876]&nbsp;<a href="{U_PORTAL}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_HOME}" hspace="3" />{L_HOME}</a> &nbsp;<a href="index.php" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_FORUM}" hspace="3" />Forum</a> &nbsp;<a href="{U_ALBUM}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_album.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_ALBUM}" hspace="3" />{L_ALBUM}</a> &nbsp;<a href="viewtopic.php?t=185" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_faq.gif" width="12" height="13" border="0" alt="Disclaimer" hspace="3" />Disclaimer</a></span> &nbsp;<a href="{U_SEARCH}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_search.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_SEARCH}" hspace="3" />{L_SEARCH}</a> &nbsp;<a href="{U_PROFILE}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_profile.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_PROFILE}" hspace="3" />{L_PROFILE}</a> &nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3" />{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a> &nbsp;<a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_login.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_LOGIN_LOGOUT}" hspace="3" />{L_LOGIN_LOGOUT}</a> </td>[/code:1:61e16fa876] ik zou dus die links ook in twee rijen kunnen maken. of vijf als ik dat wilt. mijn voorbeeld is één rij. //edit; ik heb even naar je forum gekeken: het plaatje van Madonna moet smaller. anders werkt het voor 800x600 niet mooi. d.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...