Ga naar inhoud

Valide XHTML, maar geen weergave in Firebird 0.7?


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik ben bezig met een site bouwen in XHTML. Constant valideer ik de code bij W3C en test ik het in IE6 en Mozilla Firebird 0.7. Om de site te centreren in het browserscherm, heb ik het in een frame gezet: [code:1:aca4def391]<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Frameset//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-frameset.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl"> <head> <title>blabla</title> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /> </head> <frameset rows="*,430,*"> <frame name="leeg_boven" src="blank.html" frameborder="0" scrolling="no" /> <frameset cols="*,770,*"> <frame name="leeg_links" src="blank.html" frameborder="0" scrolling="no" /> <frame name="content" src="mainframe.html" frameborder="0" scrolling="auto" /> <frame name="leeg_rechts" src="blank.html" frameborder="0" scrolling="no" /> </frameset> <frame name="leeg_onder" src="blank.html" frameborder="0" scrolling="no" /> </frameset> </html>[/code:1:aca4def391] Als ik het in IE6 bekijk, is het precies zoals ik het bedoeld heb. Als ik deze [url=http://home.zonnet.nl/r.jonas/us_v5/]index.html[/url] in Mozilla Firebird 0.7 bekijk, zie ik alleen de volgende tekens in mijn beeld:  Bekijk ik vervolgens de bron in Firebird, dan zie ik in de code deze rare tekens staan vóór de code die hierboven staat beschreven. Bekijk ik de bron m.b.v. IE, dan staat bovenstaande code er onaangetast. Bekijk ik het [url=http://home.zonnet.nl/r.jonas/us_v5/mainframe.html]gecentreerde frame[/url] (mainframe.html) [b:aca4def391]niet[/b:aca4def391] via [url=http://home.zonnet.nl/r.jonas/us_v5/]index.html[/url], dan toont Mozilla het frame wel (maar dan niet meer gecentreerd natuurlijk). Wat gaat hier mis en wat kan ik eraan doen?
Link naar reactie
Jammergenoeg kan ik de vraag niet verwijderen; ik heb het probleem namelijk al opgelost. :oops: Waarschijnlijk zijn spaties e.d. door het opslaan in een foute codering in Notepad geconverteerd in rare tekens, want na het openen van de code in Dreamweaver zag ik allemaal rare blokjes op de plaats van de spaties in de head (en erboven). Na verwijdering van alle rare blokjes doet [url=http://home.zonnet.nl/r.jonas/us_v5/index_nieuw.html]de site[/url] het perfect in Firebird (ik had niet anders verw8 :wink: ) Nou is de vraag dus nog wel: welke codering moet ik in Notepad gebruiken bij het opslaan van een html-bestand? ANSI? Unicode? Unicode big endian? UTF-8?
Link naar reactie
Ik zie in IE ook alleen . :-? Edit: hm, één minuut te laat. :P Edit2: op het gebied van coderingen ben ik niet zo bekend, maar ik zie dat TextPad in de default setting zijn files wegschrijft met ANSI codering en PC line-breaks; heeft bij mij nog nooit problemen opgeleverd. (Ik heb op mijn systeem notepad.exe vervangen door een TextPad shortcut, vandaar.)
Link naar reactie
[quote:495878424b]voor die banner heb je natuurlijk ook geen apart frame nodig[/quote:495878424b] Ik had in eerste instantie de volledige pagina [url=http://home.zonnet.nl/r.jonas/us_v3/index.html]zonder frames[/url] gemaakt. Om nieuwe pagina's sneller te laden, heb ik de banner in een frame gezet (het menu zou daar in de toekomst ook in komen). Dan hoeft dat in ieder geval niet opnieuw te worden geladen. [quote:495878424b]Frames gebruiken om iets te centreren?[/quote:495878424b] Na het maken van mainframe.html vond ik het mooier om deze complete pagina, die in principe al 'af' was, te centreren. Maar ik had alles al gepositioneerd op de pagina, dus gebruikte ik frames, om verder niets te hoeven veranderen aan de style sheet. Met de manier van Termin8or snap ik eerlijk gezegd nog steeds niet goed hoe ik de complete body moet gaan centreren. Maar ja, ik begin CSS net te leren. [quote:495878424b]Ik zou een achtergrondkleur geven aan je lege frame "blank.html"[/quote:495878424b] Goeie tip, ik zou het zijn vergeten. En over wat ik in eerste instantie vroeg: thnx Mora voor het antwoord.
Link naar reactie
[quote:e02c659e17]Ik had in eerste instantie de volledige pagina zonder frames gemaakt. Om nieuwe pagina's sneller te laden, heb ik de banner in een frame gezet (het menu zou daar in de toekomst ook in komen). Dan hoeft dat in ieder geval niet opnieuw te worden geladen. [/quote:e02c659e17]Sneller laden heeft daar niks mee te maken ;-). Alle dingen die groot zijn worden namelijk gecached en hoeven dus maar 1 keer geladen te worden. Je hoeft dus helemaal geen frames te gebruiken e.d. technieken. Mijn centreertechniekje zou je kunnen zien als een huls voor je houdige pagina ;-). Dus binnen het <body/> element en buiten de andere elementen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...