Ga naar inhoud

[HTML] Multimedia: Vragen over geluid en video


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo, ik ben Lennart Goosens, en ik begin maar met een vraag tegelijk. Ik heb een website voor kinderen, met streaming video, een nog niet echt fantastisch werkende Muziek Top 10, een marginale lijst met downloads (weet iemand nog leuke?), en natuurlijk veel pret en plezier. Ik ben bijvoorbeeld al bezig met een spel met bezem- en stofzuigervliegende heksen, maar dat moet nog allemaal gemaakt worden. Let's just come to the point: Ik heb besloten voortaan niet meer met de officieel niet correcte <embed>-tag te werken, dus ik zat daarstraks al te lezen in de droge teksten van het W3C om te kijken hoe dat werkt. Vroeger werkte ik met <bgsound>, maar die tag werkt alleen in IE, en het moet ook werken in NN. :) Dus, ik ben begonnen met <object>, maar vond op de site van het W3C niets specifieks over het inbouwen van een mediaspeler. Dus ik kwam al een tijdje geleden een website tegen, met een gratis te gebruiken HTML-code "om Noordzee FM op je website te krijgen". Die code werkte met de <embed>-tag, dus dat was heel handig. Nou ja, ik heb die code gekopieerd, en aangepast en: hij doet het nog ook zeg...! 8) Ik heb inmiddels begrepen dat je met object niet alleen verwijst naar het mediabestand, maar ook naar de mediaspeler. Netscape had hem niet, dus snel gedownload, en klaar was Kees. :D Maar nu is mijn vraag: Hoe komt het dat mijn MIDI-bestand ([url]http://www.grotepret.tmfweb.nl/geluiden/t_tng4.mid[/url]) anders klinkt met <OBJECT> dan met <EMBED>? :o Dat begrijp ik niet. :-? Kan iemand me daar antwoord op geven? :) Alvast bedankt en de groeten, Lennart Goosens, een heel gewone webdesigner die zich EINDELIJK heeft voorgenomen om volgens de standaarden te werken. :wink: :wink:
Link naar reactie
Hallo, nou, dat heb ik eventjes gedaan, door gewoon een vrij simpele pagina in elkaar te zetten. Het adres is: [url]http://www.grotepret.tmfweb.nl/geluids_test.html[/url]. Pagina 1 is met <OBJECT>, als je klikt op "Volgende >" ga je naar de pagina met <EMBED>. TTja, eigenlijk hoort het zoals bij EMBED, met meer instrumenten tegelijk. Weet iemand trouwens welk DOCTYPE ik bovenaan mijn documentebn moet zetten? Ik weet absoluut niet welke eigenlijk. En zo WIL DE W3C Validator hem niet eens controleren, zonder DOCTYPE...!!!! Groeten, Lennart Goosens. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Link naar reactie
Ze klinken bij mij hetzelfde. Dit komt waarschijnlijk omdat Mozilla twee keer het embed element laad aangezien het object element geen data attribuut bevat (noodzakelijk). De testen zijn daarom ook niet echt handig ;-). Want eigenlijk zou object (corrrect gebruikt) niet werken in IE :) Check dit maar is: http://www.annevankesteren.nl/test/object/ (in Moz en een keertje in IE en let niet op de MathML)
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Ik begrijp het niet! IK kan er niks aan doen, maar ik begrijp nu dus niet meer waarom ik object moet gebruiken en waarom dat anders klinkt. Laat iemand reageren! Sorry dat ik zo lang niks teruggeschreven heb, maar ik had het even druk met het repareren van een tweede hands laptop. Die kijk... Eh, [b:85ff9f5a38]luister[/b:85ff9f5a38]- en vergelijktest, werkt bij mij wel. Nou ga ik het nog eens testen op een andere pc, maar op mijn laptop (die die ik gerepareerd heb) doe ik dat maar niet, omdat die een andere wave-table heeft. Weet iemand trouwens hoe je de wave-table van een oude computer kan vervangen door een software- of hardwarematige wave-table die wél klinkt? :o Dag, en de groeten! :D :wink:
Link naar reactie
[quote:6de6d49cc9="termin8or"]SPAM? Ik had het al uitgelegd geloof ik. Je test case klopt voor geen meter. Je gebruikt <object> incorrect en binnen <object> heb je alsnog <embed>. Daar valt niks aan te snappen, dat is gewoon een feit.[/quote:6de6d49cc9] Hallo, hoezo SPAM? HOEZO? Ik maak hier toch geen reclame voor mijn website met extreem grote banners of popups? Ik vraag toch alleen: "Hee, hallo, ben je er eigenijk nog wel?" Maar ja, maakt niet uit. Ik heb de test verbeterd, en nu dus het <embed>-element uit de <object>-test weggehaalt. Ik had deze code gekopieerd vanuit een ander document, vandaar dat ik even niet in de gaten had dat die <embed>-tag er nog stond. Sorry, foutje, kan gebeuren, geen nood. Maar ik heb het al weer opgelst. Onder dezelfde link kunnen jullie nog steeds de test bekijken, namelijk deze: [url]http://www.grotepret.tmfweb.nl/geluids_test.html[/url]. Dag, en de groeten! Tot weerziens! :D :) :roll: :wink:
Link naar reactie
Nou zeg ik al 10 keer hetzelfde geloof ik (iets minder). Dat staat dus in mijn test. http://annevankesteren.nl/test/object/ Broncode bekijken moet wel lukken toch? Daarnaast kun je natuurlijk even het W3C naspitten: http://www.w3.org/TR/html401/struct/objects.html#h-13.3 Het wil misschien ook helpen om even Firebird of Mozilla te downloaden (zoek op google als je de site niet kent) zodat je kunt zien hoe het wel moet.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...