Ga naar inhoud

CSS, divjes niet laten uitrekken


anoniem

Aanbevolen berichten

Bedankt, het gaat om een menu. Ik heb een menutje gemaakt met items, als de naam van een item te lang is, dan gaat het menutje uitrekken, en dat gaat ten koste van mijn ontwerp. Dit is wat ik op mijn stylesheet heb staan: [code:1:c546154182] #menu { position:absolute; top:160px; left:20px; width:150px; padding:10px; background-color:#FFFE87; border:none; } [/code:1:c546154182] Ik maak gebruik van lijsttekens [code:1:c546154182] <ul> <li> <li> etc </ul> [/code:1:c546154182] Het probleem is dus dat het alleen goed uitziet als ik de items in het menu een korte naam hebben, bij een lange naam ziet het er niet meer uit. Met overflow "hidden" kan ik dit tegengaan, maar de tekst wordt dan ook niet helemaal weergegeven. Hoe kan ik dit het beste oplossen? Of is dit een van de tekortkomingen van CSS?
Link naar reactie
[quote:636129d7f0="termin8or"]Je kunt de width groter maken... Je kunt min-width gebruiken (wordt niet ondersteund door IE)... Je kunt geen width specificieren, maar met padding e.d. de boel regelen Je kunt is kijken hoe andere dat met CSS menu's doen: http://alistapart.com/articles/taminglists/ Om maar is een paar mogelijkheden te noemen...[/quote:636129d7f0] Bedankt, ik heb die site bekeken en het lukt mij nog steeds niet om te "wrappen".
Link naar reactie
In dit geval is er wel een css-oplossing in IE6, maar niet in Mozilla, en dat is zeldzaam! http://www.blooberry.com/indexdot/css/properties/text/wordwrap.htm Probeer dit maar in een testdocumentje: <div STYLE="word-wrap: break-word;width:10px;">This is the text content of this div element</div> De bug in Mozilla, die dit behandelt is: http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=99457 Denk hierbij ook aan het gedrag in textarea's waar je bij lange urls altijd een horizontale scrollbalk krijgt in Mozilla, maar niet IE. Heel irritant.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...