Ga naar inhoud

Site onzichtbaar (voor sommigen)


Aanbevolen berichten

Zo nu en dan, maar de laatste tijd toch iets te vaak, krijg ik mailtjes van mensen die er niet (meer) in slagen mijn site 'in beeld' te krijgen. Teksten als: 'ik wilde je even meedelen dat ik niet verder kom op je site... er begint na een seconde een liedje te spelen en krijg je alleen een schuifbalk te zien..... en je krijgt allleen maar een witte pagina.....Ik kan nergens verder klikken'. :( Kan iemand mij (in voor een leek begrijpelijke tekst :-? ) uitleggen wat er fout zit... en wat ik er eventueel aan kan doen ? Bij voorbaat dank ! Met vriendelijke groet, Heraclitus VII http://home.hetnet.nl/~heraclitus
Link naar reactie
laat me raden, het zijn vooral de mensen met netscape die je site wel zien en degene met IE of iets anders die hem niet zien? volgens mij ligt het aan je javascriptje voor je muziekje, bij netscape speelt hij het op de achtergrond (of zou hij dat toch moeten doen), bij IE gaat hij naar een nieuwe pagina om dan het in quicktime te spelen (bij mij alleszins toch) en in opera vraagt hij om het bestand te downloaden. Dus je probleem zit bij dat muziekbestand. als je dan toch een muziekbestandje wil afspelen doe het dan als volgt: <embed src="uwliedje.mid" height="xx" width="xx" autostart="true" loop="infinite"> [edit] terwijl ik mijn hele tekst hier aan het type was had teacher blijkbaar al geantwoord [/edit]
Link naar reactie
Bedankt voor jullie snelle en duidelijke reacties ! Teacher: Of 'bijna niemand' de midi's op prijs stelt... daarover zouden we van mening kunnen verschillen. Zelf vind ik het wel iets toevoegen aan de pagina's. Quicktime heb ik trouwens al vaker horen noemen als reden voor/in verband met m'n probleem... Young Crazy Fool (hé, uit Ben Blokken City !): Fout geraden: Netscape-bezoekers krijg ik zo goed als nooit, meer dan 90 % IE (waarvan het merendeel geen problemen heeft... of dat niet meldt...). Nu jullie het ook alletwee noemen, vermoed ik dat mensen die Quicktime hebben geïnstalleerd, mijn site niet bereiken (door dat javascriptje). Bedankt voor het stukje code. Moet ik dat trouwens ergens in de 'head' plaatsen, of juist niet ? En dan nog een vraagje (sorry, 'k ben lastig): Geven m'n vervolg-pagina's (bijvoorbeeld http://home.hetnet.nl/~heraclitus/heraclitus_knoppen.html hetzelfde probleem of beperkt het zich tot de index-pagina ? Eén pagina veranderen gaat sneller dan een stuk of 50... :o Met vriendelijke groet, Henk.
Link naar reactie
Wat een service ! Bedankt ! Opera... 'k heb het even nagekeken, 0,11 % van de bezoek(st)ers van m'n site... daar maak ik me geen zorgen over... :wink: Jammer, dat nu net de synchonize-functie van DW het begeven heeft, maar met 'put' kan ik de boel ook aanpassen... Sorry, ander 'probleem'. Nogmaals... je weet het ! M.v.g., Henk.
Link naar reactie
Jammer, Termin8tor... voor de Mozilla-gebruik(st)ers... :wink: Als de site leesbaar, of in ieder geval bereikbaar, is voor IE en Netscape maak ik me geen zorgen over Opera, Mozilla, Konqueror, AOL, WebTV, enzovoorts (bij elkaar minder dan 0,5 %). Je kunt niet alles hebben... :roll: M.v.g., Henk.
Link naar reactie
Tsja... bedankt voor de mededeling, Termin8or. In ieder geval is het Quicktime-'probleem' voor IE-gebruik(st)ers naar tevredenheid opgelost. Aangezien ik het bange vermoeden heb dat het Netscape-'probleem' wel eens moeilijker oplosbaar is, denk ik dat ik dat maar laat zitten. Van de pakweg 500 Netscape-bezoek(st)ers gebruikten er overigens bijna 350 Netscape 4 en in totaal 9 Netscape 6. Meer dan Mozilla, Opera, Konqueror, e.d., maar toch... :wink: Bij vijftig pagina's een Java-scriptje weghalen en vervangen door een HTML-code is één ding. De hele site ombouwen iets anders... Toch nog een vraagje: Zijn m'n tour-pagina's (zonder muziekje en vrij simpel) ook problematisch voor Netscape ? http://home.hetnet.nl/~heraclitus/heraclitus_tour.html Nogmaals: Bij voorbaat dank ! Met vriendelijke groet, Henk.
Link naar reactie
[quote:b599d3d237="Heraclitus VII"]Van de pakweg 500 Netscape-bezoek(st)ers gebruikten er overigens bijna 350 Netscape 4 en in totaal 9 Netscape 6.[/quote:b599d3d237] Maar het aandeel van Netscape 4 is steeds verder aan het dalen, terwijl Gecko browsers (Mozilla, Netscape 7, Firebird, en anderen) flink in opmars zijn. Het is overigens de vraag of al die browsers in jouw statistieken goed herkend worden; het is namelijk erg onwaarschijnlijk dat er meer mensen met Netscape 6 werken dan met Netscape 7, omdat NS6 wemelt van de bugs en NS7 ook alweer een jaar uit is. En dan zijn er ook nog mensen die de user-agent van hun browser aanpassen, om zo blokkades voor niet-IE browsers te omzeilen; die 'IE-hits' komen dan in werkelijkheid van Gecko of Opera browsers. Het valt me trouwens op dat jouw pagina tamelijk langzaam wordt geladen, en dan gebruik ik nog ADSL. Zal ook wel met dat muziekje te maken hebben. (Persoonlijk heb ik trouwens een gruwelijke hekel aan achtergrondmuziekjes, maar dat is weer een andere discussie. :D)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...