Ga naar inhoud

CSS, het werkt nie...


Aanbevolen berichten

in mijn stylesheet.css staat: [code:1:4a1ecad68a] .bg-left { background-image: url("themes/FreshAndFruity/images/top-bg-left.gif"); background-position: right; } .bg-right { background-image: url("themes/FreshAndFruity/images/top-bg-right.gif"); background-repeat: repeat; background-position: left; }[/code:1:4a1ecad68a] in mijn pagina staat het volgende: [code:1:4a1ecad68a] <tr> <td rowspan="3" width="47%" class="bg-left"> </td> <td width="184"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-1.gif" width="184" height="4" alt="" /></td> <td width="220"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-2.gif" width="220" height="4" alt="" /></td> <td width="80"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-3.gif" width="80" height="4" alt="" /></td> <td width="176"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-4.gif" width="276" height="4" alt="" /></td> <td rowspan="3" width="47%" class="bg-right.gif"> </td> </tr> [/code:1:4a1ecad68a] Nu gaat het om de 2e en de 1-na-laatste regel.. de class's worden niet aangeroepen, want het werkt niet.. Heeft iemand enig idee waarom niet? Kijk op http://www.frontaal-online.com voor een voorbeeld. De kop aan de rechter- en linkerkant is niet te zien.. Alvast bedankt voor de hulp.. Stefan.
Link naar reactie
Oke, nu heb ik het volgende gedaan: [code:1:c81d26a740] <tr> <td rowspan="3" width="47%" class="bg-left">&</td> <td width="184"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-1.gif" width="184" height="4" alt="" /></td> <td width="220"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-2.gif" width="220" height="4" alt="" /></td> <td width="80"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-3.gif" width="80" height="4" alt="" /></td> <td width="176"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-4.gif" width="276" height="4" alt="" /></td> <td rowspan="3" width="47%" class="bg-right">&</td> </tr>[/code:1:c81d26a740] Heb dus '&' toegevoegd en de class "bg-right.gif" vervangen voor "bg-right".. En in mijn CSS, staat nu: [code:1:c81d26a740].bg-left { background-image: url(themes/FreshAndFruity/images/top-bg-left.gif); background-position: right; } .bg-right { background-image: url(themes/FreshAndFruity/images/top-bg-right.gif); background-repeat: repeat; background-position: left; }[/code:1:c81d26a740] Hierin heb ik dus de quotes verwijdert in de url()'s... Maar zoals je kunt zien op http://www.frontaal-online.com/ werkt het nogsteeds niet.. Wat doe ik nou fout? Waarom werkt het niet? Stefan.
Link naar reactie
Ik denk dat ik het wel weet. Maar doe eerst het volgende: 1. http://validator.w3.org/ (ook je stylesheet erdoorheen halen) 2. Verwijs je wel vanaf je stylesheet? >> themes/FreshAndFruity/images/top-bg-left.gif Stel dat je stylesheet nu in een mapje "style" zit. Style zit samen met themes in een map. Dan moet het zo ../themes/FreshAndFruity/images/top-bg-left.gif Oja & is geen geldig karakter. Dat moet & amp; zijn ;) -termin8or
Link naar reactie
[quote:3337cdd656]Oja & is geen geldig karakter. Dat moet & amp; zijn[/quote:3337cdd656] Ja, dat weet ik, maar binnen in de code-tags wordt de '$nbsp;' vervangen voor een '& ' weet ook niet hoe dat komt.. Waarschijnlijk een bug in het BB-forum... [quote:3337cdd656]Ik denk dat ik het wel weet. Maar doe eerst het volgende: 1. http://validator.w3.org/ (ook je stylesheet erdoorheen halen) 2. Verwijs je wel vanaf je stylesheet? >> [/quote:3337cdd656] Dan zijn de afwerkingsdingetjes, ik weet niet hoe jij dat doet, maar ik doe dat altijd pas als laatste.. Bedankt voor de tip, maar vind t belangrijker dat eerst alle classes werken en dat de layout in orde is... 1.> Daar gaan we dus nu aan beginnen want hij werkt eindelijk... 2.> Ja, dat deed ik inderdaad wel... Het probleem zat hem in het feit dat ik "top-bg-left.gif" & "top-bg-right.gif" had hernoemd.. Helaas was ik dit vergeten... Bedankt voor je hulp... Stefan.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...