Ga naar inhoud

foto's op mijn site laden zoooooo traag


Aanbevolen berichten

kan iemand mij helpen met het volgende probleem: ik heb een website over de verbouwing van mijn huis. op deze site staan dus veel foto's. die foto's laden alleen zo langzaam. nu heeft iemand mij verteld dat ik de foto's moet bewerken naar een thumbnail en dat die wel snel laden. kan iemand mij vertellen hoe ik dat moet doen? groeten howsberrywoof :oops:
Link naar reactie
je "moet" twee dingen doen: 1. de foto's aanpassen; de meeste digitale camera's maken foto's op 1024x768 of (erger nog) 1600x1200. Dit is een beetje te veel van het goede voor "webplaatjes". Resizen dus; 640x480 is een aardige resolutie. Dan kan je ook nog de compressie aanpassen; jpg 60%, blur 0,2. Als het goed is hou je dan een bestand van rond de 40-60kb over. 2. thumbnails maken die je bijvoorbeeld met irfanview of coffeecup image viewer plus. Ook als je software bij je camera hebt gekregen zal er wel zo'n functie bijzitten. t.
Link naar reactie
jep. met de (gratis) tool irfanview kun je de foto eerst openen, resizen naar -pakhembeet- 640*480, en dan save as kiezen. als jpg opslaan, en bij de opties in het opslaanvenster, schuif je de balk van jpg kwaliteit naar ongeveer 60, moet je even proberen. dan opslaan. weer opnieuw de orginele foto openen, en weer dezelfde stappen volgen, maar dan de balk naar (moet je even testen) 50 schuiven, en formaat 200*iets. (als je 200 invult, berekent hij automatish de andere waarde). die kleinste is de tumbnail, die zet je op je site, met een link, naar de groote versie, die (eventueel in een nieuw venster) opent. zo is de site snel geladen, en balangstellenden kunnen de foto's zo snel zien. neem ook de maten op in je html code, dus bijv <a href="url van groot plaatje" onclick="window.open(this.href,'_blank');return false;"><img width="300" height="225" alt="de alt tekst" src="url kleine plaatje" /></a> en neem dan de maten van de tumbnail. jules
Link naar reactie
Hallo, ik begon ooit ook zo onwetend en het is echt niets om je voor te schamen zoals je emoticon wel wilde doen geloven. Stap 1: ik ben een expert in het comprimeren van afbeeldingen. download Paint Shop Pro op www.jasc.com als je het niet hebt. Photoshop kan ook, maar dat wordt erg zoeken. Stap 2: Start Paint Shop Pro via Start > (Alle) Programma's > Jas Software > Paint shop Pro. Stap 3: Kies voor Bestand > Openen (File > Open) en open het bestand met de foto die een thumbnail moet worden. Stap 4: Kies voor Afbeelding > Formaat Wijzigen (Image > Resize). Stap 5: Zet een selectierondje voor Afdrukgrootte (Actual/Pint Size) en zet de waarde Resulutie (Resolution) op 72,000 pixels/inch. Zorg dat het pixels per inch zijn want anders gaat het fout. Klik nu op OK. Stap 6: Kies nu opnieuw voor Afbeelding > Formaat Wijzigen (Image > Resize) en zet ditmaal een selctierondje voor Pixelgrootte (Pixel Size). Zorg dat er een vinkje staat voor Verhouding van: blablabla (Maintain aspect Ration of: blablabla) en voer nu bij Hoogte (Height) 75 in. Hiermee wordt de afbeelding netjes verkleind tot de juiste grootte voor een thumbnail. Stap 7: De volgende stap is het opslaan van de foto. Kies voor foto's bij voorkeur PNG, voor andere doeleinden kanje experimenteren met GIF en JPEG. Kies voor Kleuren > Kleuren tellen (Colors > Count Colors Used) en noteer de waarde op het scherm. Ga nu naar Bestand > Exporteren > PNG Wizard (File > Export > PNG Optimizer). Stap 8: Bij erg belangrijke foto's is het mogelijk om een vinkje te zetten voor 16,7 miljoen kleuren, maar voor thumbnails en zelfs veel foto's is 256 met dithering en een geoptimaliseerd octaal goed. Zet een vinkje voor Palet-gebaseerd (Palet Based) en voer in het vakje daarnaast de helft van de genoteerde waarde in. Als die helft groter is dan 256, doe dan 256. Zet een selectierondje voor Geoptimaliseerd octaal (Optimized Octree) en zet een vinkje voor Windows Kleuren (Include Windows Colors). Stap 9: Ga naar het tabblad Transparantie (Transparency) en selecteer Geen transparantie (No transparency). Stap 10: Ga naar het Tabblad Formaat (Format) en selecteer de optie met het voorbeeld dat jou het beste lijkt. Bij voorkeur geen interlacing. Stap 11: Ga naar het tablad Downloadtijden (Download Times) en kijk hoe snel de zojuist gemaakte thumbnail laad. Klik op OK om deze als kopie op te slaan met bijvoorbeeld de naam 'naamvandefot0_thumb.png'. Sluit de afbeelding en zeg nee als hij vraagt of je wilt opslaan. Stap 12: Open de afbeelding opnieuw en kies voor Afbeelding > Formaat Wijzigen. kies voor Afdrukgrootte en zeg weer 72,000 pixels per inch. Klik op OK. Herhaal stappen zeven tot tien en sla nu op als naamvandefoto.png. Verwijs in je HTML-document naar de thumbnail en link die naar de grote PNG-fbeelding. Dan wordt de afbeelding getoond in de browser en kunnen gebruikers terug met de 'Vorige'-knop. Dag!!!!!. Lennart Goosens. 8)
Link naar reactie
als het foto's zijn gemaakt met een eigen digicam heb je er ook een programma bij gekregen om de foto's te openen en te bewerken met de software van fuji bijvoorbeeld kan je dan alle foto's selecteren en dan batch resize doen die kan waarschijnlijk om met een ander gratis programma zoals irfanview
Link naar reactie
Hallo, de kwalirteit van je afbeelding hoeft niet perse achteruit te gaan. Als je een PNG (spreek uit: ping)-afbeelding met 24-bits kleuren comprimeerd, blijft de kwaliteit behouden en als een afbeelding maar 128 kleuren heeft en je hem op 128 instelt, zie je er niks van en is de kwaliteit precies goed. En de helft van de kleuren, bijv. 128 inplaats van 256, dat zie je bij een octaal-conversie niet, en met 25% dithering al helemaal niet. Dag! :wink:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...