Ga naar inhoud

Excel, Frontpage en website


Aanbevolen berichten

Dag! Ik heb een Excel-bestand wat ik heb opgeslagen als html-bestand. Op mijn website wil ik een link maken naar dit Excel-html-bestand. Wanneer ik de pagina offline in Frontpage bekijk, ziet dit er uit zoals ik t wil. Echter wanneer ik alles upload, is de exceldatabase niet te zien (er verschijnt en kruisje met een enorme rechthoek). Wat doe ik verkeerd?? Groeten!
Link naar reactie
Een kruisje met een enorme rechthoek? da's zeker vreemd. Lijkt wel een afbeelding die niet op de server staat. Je krijgt verder geen foutmelding in je browser te zien? Bevat je Excel html pagina misschien een afbeelding die je vergeten bent samen met het excel bestand te uploaden? Wat vaak ook het geval is, wanneer het op de harde schijf wel lukt en op de server niet, is dat de lettercase niet klopt. Een link die in lowercase naar een pagina verwijst die met uppercase is opgeslagen, werkt op een harde schijf prima, maar op de meeste servers niet.
Link naar reactie
[quote:8b0d130bf1="Gooly"]Een link die in lowercase naar een pagina verwijst die met uppercase is opgeslagen, werkt op een harde schijf prima, maar op de meeste servers niet.[/quote:8b0d130bf1]Dit geldt alleen voor *nix servers, op een Windows server zou dit probleem zich niet moeten voordoen aangezien Windows niet case sensitive is. - Bas
Link naar reactie
Bedankt voor de reacties! Nee, er is geen plaatje vergeten te uploaden (daar lijkt t wel op met zo'n kruisje). Ik kreeg wel een reactie (zie ook hier..met Klik :)) ..maar kweet te weinig hiervan (ben wel druk aan t lezen etc) om hier veel van te begrijpen... Kan iemand me concreet uitleggen hoe ik dit aanpak: dus een al gemaakte excel-sheet, opgeslagen als html, goed leesbaar in Frontpage, maar op mn website wordt, wanneer ik de link aanklik naar deze excel-html (alles is correct ge-ipload), niet geopend.... Nog meer tips?? Esther.
Link naar reactie
Ben bang dat ik voor het moment door mijn mogelijkheden heen ben. Heb je een link? dan kan ik eens met eigen ogen gaan kijken wat er loos is. Bas, dat klopt ja. Ik wist alleen niet op welke servers wel en op welke servers niet, vandaar dat ik al een voorbehoud maakte door niet te zeggen "alle servers" :)
Link naar reactie
  • 4 weken later...
[quote:ff150db13c="teacher"]Normaal gesproken installeert office xp ze standaard, maar wellicht dat jij ze mist; draai de install even opnieuw en voeg ze toe... t.[/quote:ff150db13c]Nope..., Cache geleegd, opnieuw van de server halen, office XP opnieuw geïnstalleerd met "full install", maar nog steeds een groot wit vierkant. Helaas loopt de update met SP1 vast en wil die dus niet installeren. Maar aangezien Stoofie niet het idee heeft dat hij echt iets mist, gaat hij er geen tijd meer aan spenderen :wink:
Link naar reactie
Als ik de pagina bekijk via "Bron weergeven" dan zie ik de onderstaande code: <body link="#CCCCFF" vlink="#CCCCFF" alink="#FF00FF"> <!--[if !excel]>&&<![endif]--> <!--De volgende informatie is gegenereerd door de wizard Publiceren als webpagina van Microsoft Excel.--> <!--Als hetzelfde item opnieuw wordt gepubliceerd vanuit Excel, worden alle gegevens tussen de DIV-codes vervangen.--> <!-----------------------------> <!--BEGIN VAN UITVOER VAN DE EXCEL-WIZARD PUBLICEREN ALS WEBPAGINA --> <!-----------------------------> <div id="planning NIPO 2003_28443" align=center x:publishsource="Excel" style="width: 801; height: 349">& <p><font face="Comic Sans MS" size="3" color="#A0A0D0"><img border="0" src="Logo_TNS_NIPO.gif" width="131" height="75"></font><font face="Comic Sans MS" color="#000000">&&&</font><font color="#000000"><font face="Comic Sans MS"> NIPO Planning</font></font></p> <p><object id="planning NIPO 2003_28443_WebCalc" codebase="file:///G:/msowc.cab#version=9,0,0,2710" classid="CLSID:0002E510-0000-0000-C000-000000000046" width="576" height="288"> <param name="HTMLURL" value> <param name="HTMLData" value="&html xmlns:x=&urn:schemas-microsoft-com:office:excel& xmlns=&http://www.w3.org/TR/REC-html40&& Er is nergens een verwijzing naar het bestand http://members.chello.nl/~e.reek/NIPO_Planning.htm In de regel die begint met "codebase" wordt verwezen naar een bestand op G: In de regel "<param name="HTMLURL" value>" staat geen url vermeld. Wellicht zijn dit de oorzaken... Groet, Jacco
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...