Ga naar inhoud

Plaatjes in webpagina


anoniem

Aanbevolen berichten

Het betekent dat het plaatje niet gevonden kan worden. Waarschijnlijk geef je het pad naar het plaatje niet goed op. Als je de pagina lokaal wil bekijken moet je ervoor zorgen dat de URL van het plaatje niet begint met een slash ('/'). Dus maak er iets van als:[code:1:a2a5c7059d]<img src="plaatjes/ditplaatje.gif" alt="test" title="Testplaatje" border="0">[/code:1:a2a5c7059d]- Bas.
Link naar reactie
Lijkt erop dat de verwijzing naar het imagebestand niet klopt. Iets als [code:1:950935ee0a]<img src="c:\website\plaatjes\1.gif">[/code:1:950935ee0a] werkt niet. Probeer de bestandsnaam relatief (vanuit de html-directory) op te geven, dus [code:1:950935ee0a]<img src="plaatjes/1.gif">[/code:1:950935ee0a] Lukt het nog niet, post dan even de html-code.
Link naar reactie
Dus de tip: eerst alle bestanden verzamelen in een map. die map is dan de "root" van de site. Pas dan alle plaatjes ed invoegen. Zodra je gaat uploaden zet je gewoon de inhoud van de map over. Fool proof :) t. ps. kladblok is leuk hoor... maar probeer er een met syntax highlighting. Notetab-light is een leuke kladblok vervanger.
Link naar reactie
[quote:7b05e1502a="MessWith"]Het is juist niet de bedoeling dat je het volledige pad van het plaatje opgeeft. Dus niet "c:\plaatjes\plaatje.gif", als je je pagina dan op internet wilt zetten moet je alle url's van de plaatjes weer veranderen in relatieve paden. Zou ik dus meteen doen. Prettige feestdagen, Ruben[/quote:7b05e1502a] Zeg naamsgenoot, dit antwoord is een schande voor mijn naam! Met volledig pad naar het plaatje doelt me niet op je lokale drive hoor, maar op het volledige pad gezien vanaf de website/het internet zelf...
Link naar reactie
[quote:40f6201d37="Phrea"][quote:40f6201d37="teacher"]ps. kladblok is leuk hoor... [...][/quote:40f6201d37] Zeg teacher, wat vindt jij dan zo leuk aan kladblok? :D [owjee, hij gaat off-topic, en da magnie ;) ][/quote:40f6201d37] ehh... de interface? (minder is meer!) :wink: Als ik even een klein dingetje moet wijzigen (divje opschuiven, target aanpassen, spelfoutje enzo) dan is kladblok een stukje vlotter dan een editor opstarten, op mijn pc althans.... :) t.
Link naar reactie
[quote:14163504cb="Phrea"][quote:14163504cb="MessWith"]Het is juist niet de bedoeling dat je het volledige pad van het plaatje opgeeft. Dus niet "c:\plaatjes\plaatje.gif", als je je pagina dan op internet wilt zetten moet je alle url's van de plaatjes weer veranderen in relatieve paden. Zou ik dus meteen doen. Prettige feestdagen, Ruben[/quote:14163504cb] Zeg naamsgenoot, dit antwoord is een schande voor mijn naam! Met volledig pad naar het plaatje doelt me niet op je lokale drive hoor, maar op het volledige pad gezien vanaf de website/het internet zelf...[/quote:14163504cb] Sorry, naamgenoot, maar als je het 'volledige pad' opgeeft in je html-bestandjes, krijg je weer een kruisje in je browser als je hem lokaal bekijkt, tenminste als je met volledig pad bedoeld bijv http://www.website.nl/plaatjes/plaatje1.jpg Dan nog, is het niet verstandig zo'n 'volledig pad' te gebruiken, als je veranderd van provider, moet je weer alles aanpassen. Groeten, MessWith :D
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...