Ga naar inhoud

bewegende achtergrond in dhtml... omdat het niet anders kan


anoniem

Aanbevolen berichten

Ok het kan dus niet in flash mx maar ik wil wel heel graag een animatie kom niet met een of andere verwijzing ben gister 3 uur wezen serven met dit probleem dus heb ik hulp nodig van jullie in de zin van kant en klare code. Ik wil een balkje op de achtergrond naar beneden laten bewegen over de achtergrond. Op de voorgrond moet gewoon tekst komen. Dat balkje dat naar beneden beweegt wordt een gifje denk ik. Dus een gifje dat naar beneden beweegt en daarna weer opnieuw begint vanaf boven enz. Het moet bewegen achter de tekst dit is dus het probleem heel graag een bruikbaar antwoord en geen links of zoektips!
Link naar reactie
Ik had het al gezegd, maar even om je geheugen op te frissen :) : Gebruik layers... Gebruik de code zoals ik die eerder al gegeven heb, maar maak de achtergrond dan niet 100% x 100% maar de hoogte en breedte van het plaatje. Vervolgens kun je met [url=http://www.kruglov.ru/klayers/english/]KLayers[/url] - hé, die heb ik pas geleden ook al zien staan - vast een mooie cross-browser animatie maken. Gewoon een JavaScriptje maken dat een loop doorloopt met een timeout en vervolgens telkens de layer een pixel naar beneden plaatst. Check elke loop of het plaatje buiten de resolutie is gevallen, zo ja: begin weer bij 0. Hopelijk werkt dit dan wel. Overigens ben ik niet zo'n kei in het programmeren in JavaScript, vandaar dat ik je alleen de grote lijnen vertel, anders had ik je graag wat exacter geholpen. - Basje.
Link naar reactie
Kijk anders even naar [url=http://www.kruglov.ru/klayers/examples/scrolling.html]dit voorbeeld[/url]. Het is niet makkelijk, dat geef ik toe, maar met een beetje aanpassen zou het best eens kunnen werken. Nogmaals: van programmeren in JavaScript heb ik weinig kaas gegeten, helaas. En ik had nog een idee: kan je misschien <marquee> gebruiken? Die plaats je dan op de achterste layer, en laat je verticaal verplaatsen... Ik weet alleen niet of dat ook door dit element ondersteund wordt. - Basje.
Link naar reactie
Kijk anders ook even hier:[list:56e4e25813] [*:56e4e25813][url]http://members.aol.com/grassblad/dHTML/scrollDiv.html[/url] [*:56e4e25813][url]http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex2/cmarquee2.htm[/url] [*:56e4e25813][url]http://www.projectseven.com/extensions/info/vscroller/[/url] [/list:u:56e4e25813]Overigens allemaal gevonden met [url=http://www.google.com/search?q=dhtml+vertical+scrolling&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0]Google[/url]... - Basje.
Link naar reactie
[code:1:eddc5baaeb]<script language="JavaScript1.2"> //Specify the marquee's width (in pixels) var marqueewidth=400 //Specify the marquee's height var marqueeheight=310 //Specify the marquee's scroll speed (larger is faster) var speed=2 //Specify the marquee contents var marqueecontents='plaatje\logo.gif' if (document.all) document.write('<marquee direction="down" scrollAmount='+speed+' style="width:'+marqueewidth+';height:'+marqueeheight+'">'+marqueecontents+'</marquee>') function regenerate(){ window.location.reload() } function regenerate2(){ if (document.layers){ setTimeout("window.onresize=regenerate",450) intializemarquee() } } function intializemarquee(){ document.cmarquee01.document.cmarquee02.document.write(marqueecontents) document.cmarquee01.document.cmarquee02.document.close() thelength=document.cmarquee01.document.cmarquee02.document.height scrollit() } function scrollit(){ if (document.cmarquee01.document.cmarquee02.top>=thelength*(-1)){ document.cmarquee01.document.cmarquee02.top-=speed setTimeout("scrollit()",100) } else{ document.cmarquee01.document.cmarquee02.top=marqueeheight scrollit() } } window.onload=regenerate2 </script> <ilayer width=&{marqueewidth}; height=&{marqueeheight}; name="cmarquee01"> <layer name="cmarquee02" width=&{marqueewidth}; height=&{marqueeheight};></layer> </ilayer>[/code:1:eddc5baaeb] dit is m
Link naar reactie
he ed ik wil niet flauw zijn maar lees eerst ff alles voordat je met zoiets komt [quote:7199c304f5]ik heb al het een en ander geprobeerd ik kan m nu laten bewegen ik kan alleen nog geen afbeelding invoegen misschien gebruik ik de verkeerd tag? [code:1:7199c304f5]var marqueecontents='<img src="mijn documenten\logo.gif">'[/code:1:7199c304f5] [/quote:7199c304f5] maar toch bedankt :wink:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...