Ga naar inhoud

Internet Explorer geeft geen iframes weer?


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb een pagina gemaakt met een tabel, waarin ik in 1 cel een 'zwevend frame' heb gemaakt. In IE 5 is dat geen probleem, en ziet het er precies zo uit zoals ik wil, maar in IE 6 wordt dat frame niet weergegeven. En dat is nu juist het belangrijkste gedeelte van de pagina.... :( En aangezien een groot deel van de doelgroep bestaat uit IE 6 gebruikers begin ik een beetje wanhopig te worden. Kan IE 6 niet met iframes overweg, of zie ik iets over het hoofd? Ik heb helaas geen URL, aangezien het om een site op een intern netwerk gaat.
Link naar reactie
Ok, schrik niet, ik ben aan het kloten geweest met stylesheet, dus daar ben ik nog mee bezig om dat correct te krijgen :lol: [code:1:c264794a1e]<!DOCTYPE HTML PUBLIC "- //W3C//DTD HTML 4.0//EN"> <HTML> <HEAD> <TITLE>Dagrapportage</TITLE> <STYLE TYPE="text/css"> a:hover {color: #003366; background-color: #ff9933;} a:link,:visited {color: #003366; text-decoration: none; </STYLE> </HEAD> <LINK REL=STYLESHEET TYPE="text/css" HREF="stylesheet.css"> <BODY> <TABLE CELLPADDING=10 BORDER=5 WIDTH=100% HEIGHT=100%> <TR ALIGN=CENTER BGCOLOR=#003366> <TD WIDTH=15% HEIGHT=20%><IMG SRC="logo.gif"> </TD> <TD><H1>DAGRAPPORTAGE </H1><P><FONT COLOR=#FF6600><H2> <SCRIPT TYPE="text/javascript"> var d=new Date() var weekday=new Array("zondag","maandag","dinsdag","woensdag","donderdag","vrijdag","zaterdag") var monthname=new Array("januari","februari","maart","april","mei","juni","juli","augustus","september","oktober","november","december") document.write(weekday[d.getDay()] + " ") document.write(d.getDate() + " ") document.write(monthname[d.getMonth()] + " ") document.write(d.getFullYear()) </SCRIPT></H2></FONT> </TD> </TR> <TR ALIGN=left VALIGN=top> <TD BACKGROUND="clogo.gif"> <FONT=#003366> <A HREF="actueel.htm" TARGET="inhoud">Actueel nieuws</A><P> <A HREF="bijzonder.htm" TARGET="inhoud">Bijzonderheden</A><P> <A HREF="aankondig.htm" TARGET="inhoud">Aankondigingen</A><P> <A HREF="archief.htm" TARGET="inhoud">Archief</A><P> <A HREF="cijfers.htm" TARGET="inhoud">Cijfers</A> </TD> </FONT> <TD ROWSPAN=2> <IFRAME SCROLLING=yes WIDTH=100% HEIGHT=100% SRC="actueel.htm" NAME="inhoud"> </IFRAME> </TD> </TR> <TR ALIGN=center VALIGN=bottom> <TD HEIGHT=15% BGCOLOR=#003366> <FONT COLOR=#FF6600> <H2>HULP NODIG?</H2><P> Tel. 012-345(6789)<P> <A HREF="mailto:mail@adres.nl"><FONT COLOR="#FF6600">of stuur een email</FONT></A> </FONT> </TD> </TABLE> </BODY></HTML>[/code:1:c264794a1e] Hoop dat je eruit komt :)
Link naar reactie
De cellen die het doen: logo menu titel hulp nodig doen het gewoon, zij het dat er slechts zo'n 75 procent van de beschikbare hoogte van het scherm wordt gebruikt. De cel waarin het frame moet staan wordt wel weergegeven, maar het frame zelf niet. Dus niet alleen de pagina die in het frame moet komen, maar het frame zelf ook niet. En dit doet zich dus voor in IE 6.0 In IE 5.x doet ie het zoals het hoort.
Link naar reactie
Ik heb de code door de validator gehaald. Ik heb daarover een paar vragen: * Hoe weet je welk DOCTYPE je precies moet gebruiken? * De validator gaf aan dat je HEIGHT niet kan/mag gebruiken om de hoogte van de volledige tabel weer te geven. Als ik HEIGHT="100%" weghaal krijg ik de pagina te zien op zo'n 75% van de beschikbare ruimte, hetzelfde formaat als waarop m'n collega's de pagina zien in IE 6.0. Wellicht heeft dat met elkaar te maken? Maar als ik HEIGHT niet mag gebruiken om de hoogte aan te geven, hoe zorg ik er dan voor dat de tabel de maximale grootte aanneemt?
Link naar reactie
Denk dat de code naast de Iframe code allemaal wel goed zal zijn, ik verwacht daar geen problemen door. Probeer eens het volgende: vervang de code [code:1:7c0a34d02b]<IFRAME SCROLLING=yes WIDTH=100% HEIGHT=100% SRC="actueel.htm" NAME="inhoud"></IFRAME>[/code:1:7c0a34d02b] door [code:1:7c0a34d02b]<IFRAME SCROLLING=yes WIDTH=100% HEIGHT=100% SRC="actueel.htm" NAME="inhoud">Je browser ondersteund geen iFrame.</IFRAME>[/code:1:7c0a34d02b] ::greetz:: Obi
Link naar reactie
Je hebt problemen met het weergeven van iframes, als ik het goed begrijp. Kijk daarvoor ook eens naar de beveiligingsinstellingen van IE6: Extra/Beveiliging/Aangepast niveau. Scroll daar naar het hoofdstuk Overige. Daar kun je vinden: Starten van programma's en bestanden in een IFRAME. Mogelijke instellingen: 1. Inschakelen 2. Uitschakelen 3. Vragen Is het mogelijk dat hier iets niet goed staat? Met vriendelijke groet, Jan de Boer
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...