Ga naar inhoud

welke editor?


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik vind de keuzes zeer beperkt. Geen combo's, redeneringen of nix. Graag zou ik combo's zien, zou graag de onderscheiding tussen profs en hobbyisten zien, zou graag de tussenwegen zien, maar dat staat niet in de poll... Ik heb dus niets gekozen. Zoals ik al zovaak heb opgemerkt is een echte editor een editor met professionele tools waar je wat aan hebt, bijv het hierboven genoemde HS, en ook bijv DW en UE. Non-editorial proggies [kladblok, vi, e.d.] zijn leuk, totdat je echt aan het werk moet, dan schiet het aan alle kanten tekort.
Link naar reactie
[quote:1dddd3c664="Bill Gates"][quote:1dddd3c664="triloxigen.nl"]Waarom mis ik UltraEdit?[/quote:1dddd3c664]Omdat dat onder texteditor valt. Ultraedit is geen specifieke website tool, maar een teksteditor.[/quote:1dddd3c664] agree, maar dan mag ie er nog bijstaan vind ik aangezien ik denk dat deze ook een groot deel van de markt op zich heeft...
Link naar reactie
daar heb je helemaal gelijk in, maar dan vind ik het wel vaag dat er wel dreamweaver, frontpage, homesite etc. staat. beter had ik een indeling gevonden van: teksteditor (kladblok, wordpath, word, etc) professionele teksteditor (UE, textedit, etc) wysiwyg (frontpage, publisher) professionele wysiwyg (dreamweaver (ultradev)) combinatie wysisyg en teksteditor en gewoon helemaal alle merknamen achterwegen te laten...
Link naar reactie
En hoe weet je dan wat in welke categorie valt? Ik vind het verschil tussen bijvoorbeeld Dreamweaver en Frontpage echt niet zo groot om de ene wel en de andere niet professioneel te noemen. Als je dat er dus niet bijzet, vult de ene helft bij bijvoorbeeld frontpage "WYSIWYG" in en de andere helft "Professionele WYSIWYG". Dat maakt de zaak echt niet duidelijker.
Link naar reactie
sorry teacher, dat we niet allemaal gelijk enthousiast zijn.. kan gebeuren ;) het verschil tussen frontpage en dreamweaver is de doelgroep. Microsoft werpt frontpage op als een websitebuilder voor iedereen, waar Macromedia zich veel meer op de professionele markt concentreert. Daarnaast is dreamweaver (zeker mx) goed geintegreerd met andere producten van Macromedia, zoals sitespring of flash. Met name de integratie met sitespring levert een 'professionele' combinatie op. Maar mijn rijtje was niet als volledig bedoelt, maar meer om aan te geven dat je het beter op type kunt gooien dan op product. Waar vallen bijvoorbeeld de mensen onder die enkel en alleen sites in flash maken? En dan krijg je het met flash mx nog voor elkaar om bijna alles (behalve het compilen) vanuit je teksteditor te maken :)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...