Ga naar inhoud

Hoe maken jullie websites??


anoniem

Aanbevolen berichten

ik ben begonnen met gewoon kladblok...sites binnenhalen en bekijken, vervolgens HTML bestudeerd en daarna de overstap naar Dreamweaver gemaakt. Met veel vallen en opstaan eea weten te doorgronden en het is gewoon leuk om te doen. maakt niet uit waarmee je iets maakt, als je maar weet wat je doet ( nou ja...als het resultaat maar acceptabel is).. it's just for fun :P
Link naar reactie
  • Reacties 47
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ik gebruik Dreamweaver voor bijna alles. Ook het bijwerken van de code doe ik in de geïntegreerde syntaxeditor. Kladblok wil ik nog wel eens gebruiken, maar bij hoge uitzondering omdat het eigenlijk niets meer biedt dan DW4, het enige is dat het sneller opstart. Ik probeer altijd alle code volgens de richtlijnen van het W3C te maken, en meestal lukt me dat ook wel. Probleem is dat DW4 noch FP het gelijk zo genereren, hoewel er enkele maanden geleden volgens mij wel iets over in de C!T stond over het tweaken van DW zodat het wel kon. Maar goed, meestal ben je voor de afwerking toch op jezelf aangewezen, en in welk tekstscherm je dat doet moet toch niet zo veel uitmaken, maar syntax highlighting is wel enorm handig. En dan nog even over FP: ik vind het een programma van niets omdat (Ja, daar issie weer!) de gegenereerde code zelden tot nooit foutloos werkt in andere browsers dan IE. Met name als er gebruik wordt gemaakt layers en/of JavaScript. Daarnaast gooit FP alle CSS door de HTML heen wat er ten eerste niet uitziet en ten tweede dan eigenlijk geen zin heeft, CSS moet je juist in een apart bestand gooien wil je er optimaal je voordeel mee doen. Maar daarover verschillen de meningen misschien. Zo, het is wat leeswerk, maar ik geloof wel dat ik mijn mening goed op papier heb gezet.
Link naar reactie
[quote:988779477c]Zo, het is wat leeswerk, maar ik geloof wel dat ik mijn mening goed op papier heb gezet. [/quote:988779477c] Nooit geweten dat mijn monitor van papier was :wink: CSS in een apart bestand? Ik zet het gewoon in de <head> van mijn site, net als het meeste JavaScript. En ik zou niet weten waar ik syntaxhighlighting voor nodig heb. Door alles volgens een bepaald patroon neer te zetten is het voor mij duidelijk genoeg. En plaatjes, als ik ze niet van het internet pluk, maak ik met paint. Die combinatie vind ik het best werken.
Link naar reactie
[quote:14c304514a="E gozeling"] En plaatjes, als ik ze niet van het internet pluk, maak ik met paint.[/quote:14c304514a] Tja... Paint het is wel lekker simpel maar ik wordt er toch niet erg vrolijk van. Ik gok dat jouw persoonlijke afbeelding hier onder je naam ook in paint is gemaakt. Niet lullig bedoeld hoor, maar zoiets ga je niet op een internetsite toepassen.
Link naar reactie
[quote:cfda6ab3e7="de voetbalkrul"]Ik gok dat jouw persoonlijke afbeelding hier onder je naam ook in paint is gemaakt. Niet lullig bedoeld hoor, maar zoiets ga je niet op een internetsite toepassen.[/quote:cfda6ab3e7] Klopt, die heb ik met paint in elkaar gezet, en hij staat trouwens op mijn site (de enige paint tekening, de rest is van internet geplukt.)
Link naar reactie
[quote:e35cd2ec20="E gozeling"]CSS in een apart bestand? Ik zet het gewoon in de <head> van mijn site, net als het meeste JavaScript.[/quote:e35cd2ec20]Erg handig als je 50 pagina's hebt en je moet even wat aanpassen... [quote:e35cd2ec20="E gozeling"]En ik zou niet weten waar ik syntaxhighlighting voor nodig heb. Door alles volgens een bepaald patroon neer te zetten is het voor mij duidelijk genoeg.[/quote:e35cd2ec20]Omdat je met goede syntaxhighlighting nu eenmaal fouten ziet als je ze intikt (dan zie je ineens geen highlighting meer). Dat is zo'n groot voordeel dat je er eigenlijk niet zonder kan...
Link naar reactie
Dat valt onder dezelfde regeling ja. Als je ze dusdanig bewerkt dat de oorspronkelijke afbeelding niet meer te achterhalen is, dan maak je een eigen werk. Probleem is dat dit ter beoordeling is van de rechter of de oorspronkelijke afbeelding nog herkenbaar is.. tenslotte zijn daar moeilijk regels voor te maken. In ieder geval is alleen een kleurtje veranderen of een naam toevoegen niet genoeg.
Link naar reactie
[quote:80d95b0c66="Bill Gates"][quote:80d95b0c66="E gozeling"]CSS in een apart bestand? Ik zet het gewoon in de <head> van mijn site, net als het meeste JavaScript.[/quote:80d95b0c66]Erg handig als je 50 pagina's hebt en je moet even wat aanpassen...[/quote:80d95b0c66] Gelukkig bestaat mijn homepage maar uit ongeveer 10 delen :P Dan lijkt mij een search&replace mogelijkheid trouwens makkelijker.
Link naar reactie
[quote:091adfdfb4="E gozeling"]Gelukkig bestaat mijn homepage maar uit ongeveer 10 delen :P Dan lijkt mij een search&replace mogelijkheid trouwens makkelijker.[/quote:091adfdfb4]Dat is onzin natuurlijk, als je een css bestand gewoon included, hoef je dingen maar op één plaats aan te passen. Nu ga jij dus beweren dat het aanpassen op één plek lastiger is dan op vele plekken (met behulp van search/replace)?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...