Ga naar inhoud

Syncback probleem


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb twee computers (met Windows 7) in huis en op beide draait SyncBack (laatste versie) niet goed. Als ik een simulatie draai, krijg ik een lijst van vele pagina's vol bestanden te zien, waarvan de datum in de backup (een netwerkschijf) recenter is dan de datum van het bronbestand. Normaal zou dat geen probleem moeten zijn. SyncBack zou dat moeten negeren, want ik gebruik hem als back up, niet als synchronisatie. Maar SyncBack is kennelijk zo hard bezig met die lijst van bestanden met recentere datums, dat het er nauwelijks aan toekomt om veranderde en nieuwe bestanden te kopiëren. Hoe lang ik hem ook laat draaien, er verandert niets aan die hele lange lijst van bestanden met ongelijke datums. Wat is hier nu aan de hand? (Ben inmiddels maar overgestapt op Synctoy, dat helaas minder mogelijkheden heeft)
Link naar reactie
Ikzelf heb weliswaar nog geen ervaring met SyncBack. Echter staat er wellicht iets bruikbaars hierover op de site van SchoonePC [url=http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/automatisch_een_backup_maken.html]Back-up maken van belangrijke gegevens: wat te doen en hoe dat ook automatisch kan.[/url] Had je overigens de [url=http://www.2brightsparks.com/help/index.php?action=kb&category=9]SyncBack KnowledgeBase[/url] al geraadpleegd? Overigens zie ik dat er behalve de freeware versie ook nog twee versies bestaan met meer mogelijkheden, waarvoor moet worden betaald. Zie deze [url=http://www.2brightsparks.com/syncback/compare.html]Backup Software Comparison Table.[/url]
Link naar reactie
Het blijkt nu dat SyncBack toch wil samenwerken met Windows 7! Ik heb gemaild met Menno Schoone (van www.schoonepc.nl) omdat hij zo enthousiast is over SyncBack. Hij deed me de suggestie aan de hand om in het tabblad 'kopieer/verwijder' het vinkje weg te halen bij de optie 'Windows niet gebuiken...' En waarachtig: SyncBack doet weer precies wat het doen moet, zoals ik gewend was onder Win XP. Menno: bedankt!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...