Ga naar inhoud

XP starten vanaf usb-stick


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik ben bezig met een notebook onder XP Home. Die blijft maar herstarten. Hij geeft in een blauw scherm de melding dat er iets mis is met de HD. Het lukt niet om in de safe mode te starten en herstel lukt ook niet. Ook naar de c promt niet. Nu wil ik een usb-stick bootable maken zodat ik in c: kom, om vervolgens een HD diagnose/repair uit te voeren. Hoe krijg ik dit voor elkaar?
Link naar reactie
De originele cd zit er niet meer bij. Hij is gedoneerd aan het activiteiten centrum waar ik vrijwilliger ben. Ook een Xp pro als upgrade lukt niet. Dus ik moet naar de c promt, omdat ik denk dat de mbr beschadigd is. Maar eerst wil een diagnose prog gebruiken. Het blauwe scherm geeft aan, chkdsk /f te doen. Was hij van mij, dan zou ik de HD vervangen, maar daar is geen geld voor. Dus vandaar. THX.
Link naar reactie
Voor een bootable usb heb je ook een xp cd nodig, of iig een image ervan, of alle bestanden erop. XP kan alleen op een usb stick in de vorm van winpe (bartpe). De ubcd4win is daar een voorbeeld van, met allerlei tools. Er is ook een ultimatebootcd, met daarop diverse mbr tools en freedos. Zo te zien moet die ook rechtstreeks op usb kunnen worden gezet. http://www.ultimatebootcd.com/download.html En anders kun je de cd iso wel op de stick zetten met bijvoorbeeld: http://rufus.akeo.ie/
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...