Ga naar inhoud

Vragen bij resultaten Windows 7 Upgrade Advisor


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb de Windows 7 Upgrade Advisor geïnstalleerd en gestart om te kijken of mijn systeem geschikt is voor Windows 7 32-bit. Het advies wat ik kreeg was dat ik een aangepaste installatie moest uitvoeren van Windows 7 32-bit. Bij het kopje "apparaten" krijg ik bij mijn geluidskaart niet compatibel is met Windows 7 (Creative Game Port & Creative SB Live! reeks WDM). Bij het kopje "programma`s" krijg ik ook mededelingen dat bepaalde programma`s niet compatibel zijn (onder andere de game Fallout 3) en programma`s waarvan problemen bekend zijn (software van mijn digitale fotocamera, antivirus, firewall, Nero, etc.) Zijn deze problemen dusdanig van aard dat ik gewoon Windows 7 kan installeren of is het beter dat ik dit niet doe en gewoon bij Windows XP SP3 zal blijven?
Link naar reactie
[quote:f0863f20e6="gerben"]Fallout 3 draait bij mij met weinig problemen in windows 7 32bit. Het spel zelf is wat buggy, maar dat ligt volgens mij niet aan windows. Als de rest van je systeem overigens net zo oud is als die soundblaster kaart, zou ik het maar mooi bij xp houden.[/quote:f0863f20e6] Mijn systeem is nu zo`n 2 jaar oud. De soundblaster is echter nog ouder, maar ik zou eventueel een andere geluidskaart kunnen aanschaffen, maar welke???
Link naar reactie
[quote:35c6b5a491="gerben"]Heb je geen onboard geluid? Want dat zou ik eerst eens proberen. Alternatief kun je een creative x-fi aanschaffen. Of als het goedkoper moet een asus xonar.[/quote:35c6b5a491] Volgens de specificaties van mijn moederbord, moet ik dit als onboard gleuid hebben: 7.1 channel HDA by Realtek® ALC888GR. Er zijn verschillende kaarten van zowel Creative als Asus Xonar. Ik heb al een test op Hardware.info gelezen. Is een geluidskaart van ongeveer ¤40,- wel goed goenoeg of moet ik meteen diep in de buidel tasten voor de duurdere kaarten?
Link naar reactie
[quote:40471e8a66="feike1977"] Is een geluidskaart van ongeveer ¤40,- wel goed goenoeg [/quote:40471e8a66] Dan zou je op een [url=http://tweakers.net/pricewatch/148243/creative-x-fi-xtreme-audio.html#tab:info]Creative X-Fi Xtreme Audio[/url] kunnen uitkomen. Maar of dat iets toevoegt op de onboard van het moederbord uit je onderschrift, betwijfel ik. Geluidskaarten met en beter geluid, zijn inderdaad hoger in prijsklasse. En die hebben alleen zin, als je PC speakers ook van goede kwaliteit zijn. Had je overigens wel voldoende over Windows 7 gelezen, om zeker te weten of je wel wilt upgraden. Want van XP naar Windows 7 is wel een grote stap. Had je bijvoorbeeld deze info van Microsoft gelezen [url=http://windows.microsoft.com/nl-BE/windows7/products/10-reasons-to-buy-Windows-7]Tien redenen om Windows 7 te kopen.[/url] Overigen wat game Fallout 3 betreft. Gaat het wel om Version 1.7.0.3 (as of July 31, 2009). Zie Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Fallout_3 Of andere games Windows 7 compatibel zijn, zou je kunnen op het Windows Seven Forum http://www.sevenforums.com/gaming/25539-windows-7-game-compatibility-list.html
Link naar reactie
[quote:39c5f5e868="jolo"][quote:39c5f5e868="feike1977"] Is een geluidskaart van ongeveer ¤40,- wel goed goenoeg [/quote:39c5f5e868] Dan zou je op een [url=http://tweakers.net/pricewatch/148243/creative-x-fi-xtreme-audio.html#tab:info]Creative X-Fi Xtreme Audio[/url] kunnen uitkomen. Maar of dat iets toevoegt op de onboard van het moederbord uit je onderschrift, betwijfel ik. Geluidskaarten met en beter geluid, zijn inderdaad hoger in prijsklasse. En die hebben alleen zin, als je PC speakers ook van goede kwaliteit zijn. Had je overigens wel voldoende over Windows 7 gelezen, om zeker te weten of je wel wilt upgraden. Want van XP naar Windows 7 is wel een grote stap. Had je bijvoorbeeld deze info van Microsoft gelezen [url=http://windows.microsoft.com/nl-BE/windows7/products/10-reasons-to-buy-Windows-7]Tien redenen om Windows 7 te kopen.[/url] Overigen wat game Fallout 3 betreft. Gaat het wel om Version 1.7.0.3 (as of July 31, 2009). Zie Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Fallout_3 Of andere games Windows 7 compatibel zijn, zou je kunnen op het Windows Seven Forum http://www.sevenforums.com/gaming/25539-windows-7-game-compatibility-list.html[/quote:39c5f5e868] Ik heb gekeken naar die geluidskaart van Creative en de meningen over die kaart zijn erg verdeeld. Dat maakt het voor mij ook niet echt makkelijker. Als ik een nieuwe geluidskaart wil, dan kan het een PCI-kaart worden als vervanging voor de huidige kaart of een PCI-e x16 kaart die erg dicht tegen mijn videokaart aan komt te zitten. Volgens mij zijn er nog maar weinig geluidskaarten die compatible zijn met Windows 7. De reden voor het overstappen naar Windows voor mij is dat ik heb gelezen dat de games er grafisch gezien beter uitzien vanwege DirectX 10. Voor zover ik weet speel ik inderdaad Version 1.7.0.3 van Fallout 3.
Link naar reactie
[quote:7a75bd44bb="gerben"]Je kunt het onboard geluid nu toch ook eens proberen? De realtek hd driver staat wel online. Best kans dat het beter klinkt dan die antieke live kaart. Ik heb hier ook een RTL888 chip en ben er erg tevreden mee. DX10/11 ziet er wel beter uit, maar vraagt ook meer van je systeem. Er moet meer gerekend worden voor mooiere effecten.[/quote:7a75bd44bb] Volgens de specs moet ik een ALC888GR chip op mijn moederbord hebben zitten. Moet ik voor het proberen van het onboard geluid de geluidskaart uit de PC halen? Of kan ik gewoon in de BIOS het onboard geluid aanzetten en dan de laatste driver voor mijn chip downloaden en installeren? Heeft jouw systeem moeite om DX10/11 te draaien?
Link naar reactie
[quote:d4672a83b3="gerben"]Soms werkt het wel naast elkaar, soms niet. Creative driver verwijderen, kaart eruit, rebooten, realtek driver installeren. En als ie in het bios uit staat, eerst aanzetten uiteraard. Metro 2033 en crysis 2 zijn wel behoorlijk zwaar voor mijn systeem. Maar iha kan ik alles nog wel spelen.[/quote:d4672a83b3] In mijn BIOS staat dat de AMD 780 HD Audio "enabled" is. Je speelt de games vast niet op high? Zie jij wel veel verschil in graphics tussen Windows XP en Windows 7? Misschien moet ik dan toch maar bij Windows XP blijven, maar het oog wil natuurlijk ook wat en in de toekomst wordt Windows 7 natuurlijk de standaard als minimumvereiste voor games.
Link naar reactie
[quote:95ea3e304f="gerben"]Soms werkt het wel naast elkaar, soms niet. Creative driver verwijderen, kaart eruit, rebooten, realtek driver installeren. En als ie in het bios uit staat, eerst aanzetten uiteraard. Metro 2033 en crysis 2 zijn wel behoorlijk zwaar voor mijn systeem. Maar iha kan ik alles nog wel spelen.[/quote:95ea3e304f] De enige driver2 die ik kan vinden voor de Realtek ALC888 zijn versie 5.10.0.5408 uit mei 207 en versie 5.10.0.5425 uit juni 2007. Ik kan mij niet voorstellen dat dit de laatste drivers zijn.
Link naar reactie
[quote:af928982cd="gerben"]Heb je wel bij realtek zelf gekeken dan? http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false Alternatief: http://www.pcgameshardware.de/aid,678488/Realtek-HD-Audio-Treiber-265-fuer-Windows-7-Vista-und-XP-zum-Download/Tools/Download/[/quote:af928982cd] Ik kwam niet echt uit die site van Realtek, maar bedankt voor de link naar de driver.
Link naar reactie
[quote:7ee2c255cf="jolo"][quote:7ee2c255cf="feike1977"] Is een geluidskaart van ongeveer ¤40,- wel goed goenoeg [/quote:7ee2c255cf] Dan zou je op een [url=http://tweakers.net/pricewatch/148243/creative-x-fi-xtreme-audio.html#tab:info]Creative X-Fi Xtreme Audio[/url] kunnen uitkomen. Maar of dat iets toevoegt op de onboard van het moederbord uit je onderschrift, betwijfel ik. Geluidskaarten met en beter geluid, zijn inderdaad hoger in prijsklasse. En die hebben alleen zin, als je PC speakers ook van goede kwaliteit zijn. Had je overigens wel voldoende over Windows 7 gelezen, om zeker te weten of je wel wilt upgraden. Want van XP naar Windows 7 is wel een grote stap. Had je bijvoorbeeld deze info van Microsoft gelezen [url=http://windows.microsoft.com/nl-BE/windows7/products/10-reasons-to-buy-Windows-7]Tien redenen om Windows 7 te kopen.[/url] Overigen wat game Fallout 3 betreft. Gaat het wel om Version 1.7.0.3 (as of July 31, 2009). Zie Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Fallout_3 Of andere games Windows 7 compatibel zijn, zou je kunnen op het Windows Seven Forum http://www.sevenforums.com/gaming/25539-windows-7-game-compatibility-list.html[/quote:7ee2c255cf] Ik heb de tien punten gelezen en ik wil eigenlijk wel upgraden naar Windows 7. Het enige waar ik tegen opzie zijn de eventuele problemen met hardware en software. Ik denk dan aan de geluidskaart die ik nu heb. Ik heb het geluid van de geluidskaart getest met het geluid van de onboard geluidskaart en ik kon het verschil niet horen (het zal er vast wel zijn gezien het verschil in leeftijd tussen kaart en moederbord). Het enige is dat het geluid via onboard zacht is als ik een hoofdtelefoon op heb, terwijl ik het volume op max heb staan en de laatste drivers heb geïnstalleerd.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...