Ga naar inhoud

2e harde schijf wordt niet meer herkend in Vista


anoniem

Aanbevolen berichten

Mijn Pc was de laatste tijd erg traag met opstarten en heb daarom Windows Vista opnieuw geinstalleerd met het gevolg dat ik nu mijn 2e harde schijf kwijt ben dit was D en E schijf nu staat er verwisselbare schijf. Ik heb op de Dos prompt gekeken en daar worden ze wel herkend en alles staat er nog op. Ik heb mijn pc zaak gebeld en die vertelde dat je met bepaalde tools het weer terug kunt krijgen maar ik weet niet hoe ik dit moet doen. D en E zijn nu verwisselbare schijven geworden. Weet iemand hoe ik dit weer goed kan krijgen?
Link naar reactie
Je ziet bij schijfbeheer ook niet ergens een schijf/partitie zonder schijfletter staan? Of hebben de schijven de juiste letters maar worden ze alleen aangegeven als verwisselbare schijven? Dan zou ik in via de opdrachtprompt alle (belangrijke) bestanden naar een andere schijf kopiëren en daarbna de schijven/partities opnieuw aanmaken.
Link naar reactie
Verder is het gebruikelijk dat Vista geïnstalleerd wordt op een NTFS partitie http://www.schoonepc.nl/instal/format.html Een quote hieruit [quote:e79200f20b] Windows Vista/7 formatteert de systeempartitie standaard naar het bestandssysteem NTFS [/quote:e79200f20b] Maar los daarvan zal Vista gewoon ten alle tijden NTFS kunnen lezen. De tools die de PC winkel bedoelt, is mogelijk een applicatie zoals [url=http://en.wikipedia.org/wiki/TestDisk]TestDisk.[/url]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...