Ga naar inhoud

system tray verdwenen


anoniem

Aanbevolen berichten

Als ik inlog krijg ik tegenwoordig mijn system tray niet meer te zien. Ik heb er een screenshot van gemaakt: [img:cb22d41fe5]http://img843.imageshack.us/img843/3363/92011809.png[/img:cb22d41fe5] Het bovenste plaatje is hoe het er bij mij uit ziet, en daaronder een voorbeeld van hoe het er uit zou moeten zien (komt van een plaatje van internet). Het pijltje waar die rode pijl heen wijst krijg ik dus ook niet meer. Hoe kan ik dit herstellen? [edit] Ik gebruik Windows XP Home Edition SP3 [/edit]
Link naar reactie
Ik heb het script "xp_taskbar_desktop_fixall.vbs" uitgevoerd, staat hier [url]http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/xp_taskbar_desktop_fixall.vbs[/url], en nu zie ik mijn system tray weer met alle iconen en dat pijltje naar links met cirkel eromheen. Maar het staat me bij dat ik dat wel eens eerder heb gedaan, dus het is nog even de vraag of het probleem blijvend is opgelost nu. Ik kan nu even niet uitloggen / opnieuw opstarten, maar ik kom er nog op terug. Bedankt voor de hulp voor zover.
Link naar reactie
Is dat script hetzelfde al de [i:8ceef9ada0]Taskbar Repair Tool Plus[/i:8ceef9ada0] van Kelly Theriot? Anders zou je die nog kunnen proberen. Een link daar naartoe is via de zoekfunctie. [img:8ceef9ada0]http://i56.tinypic.com/29f47ix.png[/img:8ceef9ada0] Edit: Link staat ook in de eerste link van[b:8ceef9ada0]jolo[/b:8ceef9ada0]
Link naar reactie
Omdat ik bij de vorige berichten niets las over het uitschakelen van bepaalde services post ik hier even een oud middeltje dat mogelijk nu nog werkt? : Deze computer - beheren - services en toepassingen - services. Hier zowel bij SSDP als bij UpnPservice (= universele plug en play service) rechts klikken en bij Eigenschappen als opstarttype Uitgeschakeld aangeven. Dan ga je naar http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm en daar download je :Hide or Show Inactive Icons in the Notification Area (Line 53) Remove Past Items From the Notification Area (Ook op Line 53) en je laat ze direct installeren. Hierna ga je naar Taakbeheer (via Ctrl-alt-del), in het tabblad Processen klik je op explorer en dan op Proces beëindigen. Ga dan naar het tabblad Toepassingen, onderaan op Nieuwe Taak klikken, ‘explorer’ invullen (zonder de ‘ ’) en laten uitvoeren.
Link naar reactie
[quote:d3c674c8e8="Passer"][...]Hier zowel bij SSDP als bij UpnPservice (= universele plug en play service) rechts klikken en bij Eigenschappen als opstarttype Uitgeschakeld aangeven.[...][/quote:d3c674c8e8] Ik heb je advies opgevolgd en het lijkt nu weer te werken. Dus m'n snel starten werkbalk laadt automatisch, de system tray doet het weer, en sommige iconen verdwijnen ook automatisch achter dat pijltje naar links in een rondje. Alleen zijn die twee services dus uitgeschakeld. Kan dat geen kwaad?
Link naar reactie
Wat de SSDP betreft: [url=http://www.theeldergeek.com/ssdp_discovery_service.htm] hier[/url] zeggen ze dat hij 'mogelijk' nuttig is, maar geven wel de raad hem uit te schakelen. (je ziet er trouwens dat hij ook met die UpnPservice te maken heeft) Wat de UpnPservice betreft: die schijnt wel ingeschakeld te moeten zijn volgens [url=http://www.theeldergeek.com/plug_and_play.htm]deze link[/url] (zelfde site trouwens, merk je) Nadat jij die wijzigingen hebt doorgevoerd, zou ik die laatste terug op automatisch zetten en de zaak eens aanzien.
Link naar reactie
Ik krijg m'n system tray en snel starten werkbalk weer automatisch. Beide services zijn nog steeds uitgeschakeld, en die UpnPservice krijg ik niet meer ingeschakeld. Afhankelijkheidsservice of -groep kan niet worden gestart. Heeft misschien te maken met die andere service die nu uit staat. Maar verder merk ik er niets van, dus ik ben wel tevreden zo. Hartelijk dank voor de hulp.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...