Ga naar inhoud

Nieuwe installatie windows 7


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik had eerder windows xp op mijn pc staan, maar heb toen windows 7 geinstalleerd. Na 2 maanden gaf het wat problemen. Ik wilde windows 7 er opnieuw opzetten. Eerst wilde de c- schijf niet formatteren. Later op een of andere manier toch voor elkaar gekregen. Dus windows 7 er weer opnieuw op. Maar tijdens het opstarten duurt het wel 10 minuten voor dat windows 7 is opgestart. Beeld blijft een hele tijd zwart. Daarna start hij dus gewoon verder op. Dus toch maar weer geprobeerd om windows 7 weer opnieuw te installeren. Dit wil helemaal niet meer. Ook herstellen wou niet. Nu ben ik via mijn windows XP cdrom er ingeslaagd om windows xp te installeren. Dit is gelukt. Toen weer geprobeerd windows 7 te installeren. Ook dit is gelukt, maar opstarten duurt nog wel lang. Geen 10 minuten meer,maar wel lang. Wat kan dit zijn?
Link naar reactie
[quote:4987b9361c="janneman2"]Dus windows 7 er weer opnieuw op. Maar tijdens het opstarten duurt het wel 10 minuten voor dat windows 7 is opgestart. Beeld blijft een hele tijd zwart. [/quote:4987b9361c] Volgens [url=http://tweakers.net/pricewatch/139733/asus-p5vd2-mx-p4m890-%28atx-pci-e-sound-lan-sata-ii-raid-vga%29.html#tab:info]tweakers[/url] is die Asus P5VD2-MX van het jaar 2006. Die chipset drivers daarvan zouden toch zo langzamerhand meegeleverd moeten zijn bij Windows 7. Ik vond echter info op FixYa. [url=http://www.fixya.com/support/t3677917-slow_startup]Problem for ASUS P5VD2-MX Motherboard Slow startup.[/url] Waarin het detecteren door het BIOS 10 minuten duurt.
Link naar reactie
die fixya-link geeft nou niet echt een oplossing... cleaning up slaat op een windowsprobleem, en het gaat hier denkelijk om een bios probleem. heb je xp en w7 naast elkaar gezet, over elkaar, of is die w7 uiteindelijk een schone install geworden? staat er wellicht een opstartprocedure in waarin gezocht wordt naar een netwerkschijf? zit er wellicht een usb-disk of -stick aangesloten tijdens het opstarten en staat in de bios aan dat er ook van usb (other devices) kan worden opgestart?
Link naar reactie
Maar die FixYa hyperlink geeft wel de indruk, dat het om een hardware probleem zou kunnen gaan. Ook al omdat blijkbaar in het verleden Windows 7 de eerste keer, nog geen problemen veroorzaakte. Als Windows 7 zelf traag zou starten, dan zou die tien minuten na het Windows logo moeten zijn. [img:685b33ffb9]http://windows7center.com/wp-content/uploads/2009/03/win7boot.jpg[/img:685b33ffb9] Als dat laatste wel het geval is, check dan dit artikel over [url=http://www.articlesbase.com/information-technology-articles/windows-7-slow-startup-make-windows-7-startup-faster-now-1841071.html]Windows 7 Slow Startup - Make Windows 7 Start-Up Faster Now![/url] Om hardware problemen te lokaliseren, zou gebruik gemaakt kunnen worden van deze [url=http://www.daileyint.com/hmdpc/manual.htm]PC Troubleshooting Manual.[/url]
Link naar reactie
[quote:1835ba9f55="janneman2"] Windows 7 (..) Asus P5VD2-MX (..) Is er iemand die weet waar ik de juiste drivers kan vinden. [/quote:1835ba9f55]De drivers staan op http://www.asus.nl/Search.aspx?SearchKey=P5VD2-MX Als ik daar check bij Select OS, zie ik daar Windows versies vanaf Win2K t/m Vista. Dus niets voor Windows 7. Daarom denk ik dat de benodigde chipset drivers, al in Windows 7 zelf zitten. Zie je dan onbekende hardware in het Apparaatbeheer? Heb je Windows Update al geprobeerd. Check eventueel de optionele updates. Wellicht zou je iets meer kunnen melden over het trage opstarten. Op het moment dat je die "Starting Windows" afbeelding uit mijn vorig bericht ziet, hoelang duurt het dan nog?
Link naar reactie
[quote:c9af8fc32f="janneman2"] Ik heb de windows updates gehaald, maar nu is het helemaal dramatisch. De pc wil helemaal niet meer opstarten. [/quote:c9af8fc32f] Welke Windows updates had je dan geïnstalleerd? [quote:c9af8fc32f="janneman2"] Zelfs opstartherstel mag niet baten. [/quote:c9af8fc32f] Had je alle Opstartherstel opties geprobeerd http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-vista/Startup-Repair-frequently-asked-questions Als die niet helpen lijkt een schone Windows 7 installatie onvermijdelijk. Wellicht heb je een hardware probleem, met die oude PC. Je zou de [url=http://www.ultimatebootcd.com/]Ultimate Boot CD[/url] kunnen download. Daarmee zou je onder andere het werkgeheugen en de harddisk kunnen testen.
Link naar reactie
Hoi,ik had vergelijkbare problemen,omdat de problemen pas na 2 maanden begonnen denk ik net als jolo (vr feb 26, 2010 1:59 pm)dat het een hardware probleem kan zijn. Ik heb mijn PC opengemaakt om te controleren op vuil,daarbij heb ik ook de harddisk verwijdert en kwam erachter dat er op het Motherbord 2 de zelfde aansluitingen op zaten,ik heb die andere aansluiting genomen en mijn probleem was wonderbaarlijk genoeg weg. Misschien kan je dat ook met jouw PC. :wink:
Link naar reactie
[quote:c92b8e3dda="janneman2"]Welke updates kan ik dan gaan binnenhalen[/quote:c92b8e3dda] Updates kan je halen bij microsoft zelf MET INTERNET EXPLORER!! Doet ie automatisch. http://www.update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=nl Wat betreft je drivers zou ik DriverMax proberen: http://download.cnet.com/DriverMax/3000-18513_4-10572602.html?part=dl-85782&subj=dl&tag=button Succes
Link naar reactie
  • 1 maand later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...