Ga naar inhoud

ton1947

Lid
  • Aantal items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

ton1947's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • 30 dagen mijlpaal
  • Eerste reactie

Recente badges

0

Reputatie

  1. De batterijen hiervoor kosten ongeveer evenveel als je zonnepanelen. Dat reduceert de opbrengst al naar de helft. Batterijen kunnen hooguit de overdag geproduceerde stroom bewaren voor de nacht. Misschien nog een dag. In de winter zit je echt zonder stroom. Met een aantal zonnepanelen die evenveel opleveren als je jaarlijks gebruik en dito batterij zul je statitisch uitkomen op een totaalopbrengst van 75% (In de zomerperiode 100% en in de rest bijna 50%). Van de helft van de opbrengst blijft dan maar 37,5% over. De terugverdientijd gaat dus met ongeveer een factor 3 omhoog. Daarnaast degenereren de batterijen Kortom nog meer kosten voor een klein deel van de opbrengst. Dat is echt niet meer de moeite waard.
  2. Niet als ik daarna nog kosten moet maken om de zaak werkend te houden. Bij mij gaan dus de zonnepanelen eraf als onverhoopt de omvormer stuk gaat. De panelen verkoop ik dan op de 2e hands markt. Misschien is er een naieve idealist die daar dan nog wel geld in wil steken.
  3. We worden als consument genaaid. Als de zonnepanelen leveren is de prijs laag (veel zon) als we energie afnemen is de prijs hoog (weinig zon). Over de afgenomen energie moeten we dik belasting betalen. Over de terug geleverde energie krijgen we geen belasting terug. Per saldo blijft er dus een aalmoes over. Dat wordt enigzins gecamoufleerd omdat de invoering over meerdere jaren wordt uitgesmeerd zodat het minder opvalt. Samengevat: de consument is de pineut. Bij mij gaan de 12 zonnepanelen eraf als de saldering is afgebouwd en onverhoopt de omvormer stuk gaat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...