Ga naar inhoud

RBS

Lid
  • Aantal items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles dat geplaatst werd door RBS

  1. Je laatste opmerking zou wel eens goed kunnen. De storing aan mijn wasmachine had ook te maken met slechte solderingen. Ik heb ze namelijk (bijna) allemaal met de soldeerbout nagelopen en de machine doet het weer. Ik heb gelezen dat heel veel mensen deze problemen hebben met de printplaten van Samsung witgoed. En vooral net na de garantieperiode. Het lijkt er ook wel op dat Samsung met opzet de printplaten voorziet van gel zodat deze niet zo gemakkelijk te herstellen zijn. Ik zal wat foto’s toevoegen van de printplaat van de wasmachine. Ik weet trouwens niet of ik de droger nog ga maken (na jouw waarschuwingen). Vanmiddag een nieuwe wp droger en wasmachine gekocht. Mooie actie bij de Makro: LG RC80V9AV4Q en LG F4WN509S0.
  2. Gisteravond dus direct opgestart en het hele programma afgerond. Vanmorgen nieuwe was erin gedaan en nu stopt ie weer. Hij is nu weer van de stroom af en ga straks weer proberen. Bij mijn wasmachine was het probleem slechte contacten. Schijnt een probleem te zijn bij Samsung. Hoe herken ik een elco? En wat is met een lage spanning en hoge capaciteit?
  3. Na een tijdje geeft de droger nu een foutcode: HE. Deze code heeft volgens,Samsung te maken met warmteproblemen.
  4. Excuses als ik je verkeerd begrijp. Vorig jaar heb ik deze warmtepomp droger (Samsung DV80F5EBHGW) met hulp van jullie gerepareerd. In het onderwerp staat het typenummer vandaar had ik dit niet nog eens heb vermeld. Ik heb jullie zelfs nog getrakteerd op een pilsje, daarom begrijp ik je reactie nu niet. Ik heb het over een droger en niet over een wasmachine (hiervan heb ik vanmiddag alle contacten op de printplaat opnieuw gesoldeerd). De droger heeft het na de reparatie (weerstand en DNY vervangen) een half jaar gedaan. Nu heb ik het volgende probleem: Hij start niet direct na aanzetten, je hoort dan na een minuut dat hij water afvoert en gaat dan lopen. Stopt echter na een minuut en gaat niet meer lopen. Je hoort wel een kleine broem. Het display telt gewoon de minuten af. Hij gaat ook weleens helemaal niet aan, dan haal ik m een half uur van de stroom en dan doet hij het een minuut met het probleem zoals hierboven beschreven.
  5. Net 3 uur van de stroom af. De foutcode is weg en start direct op. RaRa. Maar zal morgen wel weer kuren hebben. Misschien geeft dit je wel een idee wat er aan de hand kan zijn.
  6. Nee, het display functioneert goed. Voordat hij het niet meer deed viel me op dat als ik hem aanzet dat hij niet direct begon te lopen. Duurde een minuut en dan hoorde je het condenswater afpompen. Daarna liep hij. Voorheen begon hij direct te lopen. Zegt jou dit iets? Ik zal de printplaat eruit halen en een foto maken. (Trouwens wat betreft de wasmachine. Ik heb de printmodule vandaag eruit gehaald. De plastic onderkant verwijderd en daarna een uur bezig geweest om die vreselijke gel van de printplaat te verwijderen. Kapotte vingertoppen ervan gekregen, die gel moet je nl wegrollen. Daarna alle contacten langsgelopen met de soldeerbout. Hij doet het (tot nu toe). )
  7. Het betreft nog altijd dezelfde droger die ik vorig jaar heb gerepareerd met een nieuwe weerstand en TNY. Type staat in het onderwerp.
  8. Daar ben ik weer. Mijn reparatie aan de droger is helaas maar van korte duur geweest. Deze doet het alweer niet meer. Normaal springt de droger direct aan. Nu duurt het even en je hoort iets van wegpompen. Daarna springt hij wel of niet aan. Soms springt hij aan maar stopt na een paar minuten weer. Of hij springt helemaal niet aan. Als ik de droger een half uur van de stroom haal doet hij het wel weer. Eigenlijk heb ik het een beetje gehad met Samsung. By the way, mijn wasmachine heeft ook kuren vooral als deze zwaar beladen is. Heeft het nog zin om de machines open te schroeven of toch maar terug te gaan naar Miele? Blijkbaar zijn de printplaten een ramp bij Samsung.
  9. Nog aanvullende info: als er geen wasgoed in zit centrifugeert de machine wel. Wat me wel opvalt is dat op het moment dat hij wil beginnen de trommel een schokkende beweging laat zien en daarna gaat draaien. Dus komt even moeilijk op gang.
  10. Hallo Onze Samsung wasmachine (type WF70F5EBP4W/EN) centrifugeert niet meer. Hij doorloopt wel een normaal programma maar stopt als deze aan de cyclus centrifugeren begint. De pomp is schoon (je hoort hem ook afpompen) en ik heb de machine gekalibreerd. Dit schijnt een veel voorkomend probleem te zijn bij deze types. Maar een printplaat vervangen betekent voor deze 6 jaar oude machine Total los. Wie heeft een idee? Groet Rob
  11. Correctie op de foto’s. Image 2 is trouwens nadat ik de nieuwe componenten heb gesoldeerd.
  12. vervolg2 Een nachtje de siliconenkit laten drogen. Ik weet niet of natte siliconenkit kortsluiting geeft. Opnieuw getest en de droger doet het weer als nieuw. [attachment=1]image4.jpeg[/attachment] [attachment=0]image7.jpg[/attachment] Nou, in ieder geval een forum waar je echt iets aan hebt. Fijne ondersteuning en uitgebreide beschrijvingen. Jullie hebben een pilsje verdiend. Zal het zo overmaken! Groetjes, Rob
  13. vervolg [attachment=2]image3.jpeg[/attachment] Alles schoongemaakt met 96% alcohol. Toen de machine provisorisch in elkaar gezet en een testrun gedraaid. SUCCES! Daarna met siliconenkit de voor en achterkant weer gevuld en het klepje weer teruggeplaatst. Mod:[color=#FF0000]De TNY nooit afdekken met siliconenkit, want deze component wordt luchtgekoeld al zeer heet en kan dan zijn warmte minder goed kwijt[/color] [attachment=1]image5.jpeg[/attachment] [attachment=0]image6.jpeg[/attachment]
  14. Yes, de droger doet het weer. Wat heb ik uitgegeven? TNY277PN On-Off switcher 100 Ω Veiligheidsweerstand No-clean fluxpen 10 ml Totaal 2,45 € + 1,05 € + 5,95 € Het aardingsbandje komt uit de UK dus daar wilde ik niet op wachten. Het was mooi weer dus ik ben aan de houten tuintafel gaan zitten met mijn voeten op de houten balk. Dus geen contact met de aarde. Er heeft niks geknetterd ;-) [color=#FF0000] Commentaar Lampje :idea: : Dan heb je gewoon mazzel gehad. Je bent een snelweg overgestoken en hebt niet naar het verkeer links en rechts gekeken. En de mazzel was dat er geen dikke vrachtwagen langs kwam op dat tijdstip en ook de personenauto's er niet waren. Nee jouw lichaam bouwt statische ladingen op door te wrijven langs bijv. wol of kunststof en deze ladingen moeten juist afvloeien naar aarde. Die ladingen kunnen zeer hoog zijn. Duizenden volts en daar houden IC's niet van. En hoe droger de lucht hoe harder het knettert. :roll: :roll: :roll: [/color] Omdat bij Samsung de printplaat in de hars zit had ik van te voren al een luikje aan de achterkant gemaakt waarbij ik voorzichtig met een stanleymes en kleine schroevendraaier de hars heb verwijderd. Omdat aan deze kant de verbindingen zitten ben ik hier heel zorgvuldig mee omgegaan. [attachment=2]image6.jpeg[/attachment] [attachment=1]image2.jpeg[/attachment] Toen aan de andere kant de hars verwijderd. En de weerstand verwijderd. Eerst losgeknipt met een kniptang en toen van de andere kant de soldeer verwarmt (nadat ik ruim flux erover heb gedaan). Met een tangetje de 2 uiteinden uit de printplaat verwijderd. Tevens de TNY aan de kant waar de 3 punten zitten losgeknipt, omhoog gebogen en op en neer bewogen. De TNY laat dan los en de pinnetjes blijven in de printplaat zitten. Ook hier aan de achterkant verwarmt (met flux) en de pinnetjes verwijderd. Opletten dat de gaatjes goed vrij zijn. Ik heb hiervoor de uiteinden van de weerstand gebruikt om deze open te krijgen. [attachment=0]image1.jpeg[/attachment] Daarna de nieuwe weerstand (100 Ohm ipv 47 Ohm) en de nieuwe TNY geplaatst. (ik krijg niet meer foto's geplaatst dus ga hieronder verder)
  15. Ik had proef gedraaid. Daarna siliconenkit erop en 16 uur gewacht en.... hij loopt als een tierelier. Ik zal straks nog mijn reactie en stappenplan met foto’s plaatsen. Alvast bedankt voor jullie ondersteuning.
  16. [quote=Lampje post_id=2520 time=1560168894 user_id=51] Het is net wat Bennie stelt, de linkswitch is hoogstwaarschijnlijk de schuldige. Gewoon aan beide zijden de kunststof wegkrabben en dan de volgende instructies doorlezen. Het doormeten zal niet zo veel zin hebben, omdat de uitgang wel goed werkt, maar er inwendig in de chip een probleem is. [url=https://forum.diyreparatie.nl/viewtopic.php?f=6&t=10]LNK/TNY doormeten[/url] [url=https://forum.diyreparatie.nl/viewtopic.php?f=6&t=16]LNK/TNY, Symptomen defect[/url] [url=https://forum.diyreparatie.nl/viewtopic.php?f=6&t=322]LNK/TNY, Verwijderen linkswitch door los te solderen[/url] Met een beetje geduld is er een hoop geld te verdienen, want complete printen zijn duur. Na wisseling van de componenten en proefdraaien weer af-isoleren met een beetje siliconenkit. Want vochtig stof en electronica zijn geen vrienden. Meet voor de zekerheid, voorafgaand aan deze operatie, of de voeding die op de printkaart aankomt, wel een stabiele 230 volt is. [/quote] Hallo Lampje, Ik heb het gefixed en daar waar ik de hars heb weggehaald volgespoten met siliconenkit. Ik durf hem nu niet aan te zetten want geeft nog niet gedroogde kit geen kortsluiting? Gr Rob
  17. [quote=Lampje post_id=2573 time=1560780690 user_id=51] Dus als ik het goed begrijp, dan zit het kunsthars vast in het witte plastic en is de print niet uit de plastic behuizing te halen? [/quote] Dat klopt. Daarom heb ik aan de achterkant een luikje gemaakt zodat ik daar kan solderen.
  18. [quote=Lampje post_id=2546 time=1560452944 user_id=51] Nog even een vraag met deze specifieke Samsung print Zit deze helemaal vastgeplakt in de behuizing? [/quote] Ja, de hele printplaat is overgoten met een soort hars. Zowel aan de onder als bovenkant.
  19. De startcondensator zit toch niet op de printplaat. Hoe kan ik daar dan een schok van krijgen? Ik heb de printplaat toch volledig gedemonteerd? Of is dat pas bij terugplaatsen?
  20. [quote=Lampje post_id=2536 time=1560372823 user_id=51] Als elco's nog op de print zitten dan zou ik er voorzichtig mee zijn om ze kort te sluiten, maar dit te doen door via een ontlaadweerstand van enkele megohms. Gewone startelco's, als ze niet aangesloten zijn kun je kortsluiten [/quote] Ik heb geen flauw idee wat je bedoelt.
  21. Dan moet ik die ergens anders bestellen, want in de webshop staat ie niet.
  22. Nou, de schedel is gelicht. Omdat de volledig printplaat in de hars zit heb ik aan de achterkant (tip van Bennie) het plastic weggehaald. Ook daar zat hars over dat ik ook heb verwijderd. Uurtje zoet mee geweest :( [attachment=1]samsung7.jpeg[/attachment] [attachment=0]samsung8.jpeg[/attachment] PS @ Lampje, moet ik zo'n polsbandje om? Ik zie dit niet bij de artikelen staan die ik kan bestellen. @ Bennie, ik heb een soldeerapparaat zonder temperatuurweergave. Is dat een probleem?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...