Ga naar inhoud

RBS

Lid
  • Aantal items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

RBS's prestaties

Junior

Junior (2/8)

  • Eerste reactie
  • IJsbreker

Recente badges

0

Reputatie

  1. Je laatste opmerking zou wel eens goed kunnen. De storing aan mijn wasmachine had ook te maken met slechte solderingen. Ik heb ze namelijk (bijna) allemaal met de soldeerbout nagelopen en de machine doet het weer. Ik heb gelezen dat heel veel mensen deze problemen hebben met de printplaten van Samsung witgoed. En vooral net na de garantieperiode. Het lijkt er ook wel op dat Samsung met opzet de printplaten voorziet van gel zodat deze niet zo gemakkelijk te herstellen zijn. Ik zal wat foto’s toevoegen van de printplaat van de wasmachine. Ik weet trouwens niet of ik de droger nog ga maken (na jouw waarschuwingen). Vanmiddag een nieuwe wp droger en wasmachine gekocht. Mooie actie bij de Makro: LG RC80V9AV4Q en LG F4WN509S0.
  2. Gisteravond dus direct opgestart en het hele programma afgerond. Vanmorgen nieuwe was erin gedaan en nu stopt ie weer. Hij is nu weer van de stroom af en ga straks weer proberen. Bij mijn wasmachine was het probleem slechte contacten. Schijnt een probleem te zijn bij Samsung. Hoe herken ik een elco? En wat is met een lage spanning en hoge capaciteit?
  3. Na een tijdje geeft de droger nu een foutcode: HE. Deze code heeft volgens,Samsung te maken met warmteproblemen.
  4. Excuses als ik je verkeerd begrijp. Vorig jaar heb ik deze warmtepomp droger (Samsung DV80F5EBHGW) met hulp van jullie gerepareerd. In het onderwerp staat het typenummer vandaar had ik dit niet nog eens heb vermeld. Ik heb jullie zelfs nog getrakteerd op een pilsje, daarom begrijp ik je reactie nu niet. Ik heb het over een droger en niet over een wasmachine (hiervan heb ik vanmiddag alle contacten op de printplaat opnieuw gesoldeerd). De droger heeft het na de reparatie (weerstand en DNY vervangen) een half jaar gedaan. Nu heb ik het volgende probleem: Hij start niet direct na aanzetten, je hoort dan na een minuut dat hij water afvoert en gaat dan lopen. Stopt echter na een minuut en gaat niet meer lopen. Je hoort wel een kleine broem. Het display telt gewoon de minuten af. Hij gaat ook weleens helemaal niet aan, dan haal ik m een half uur van de stroom en dan doet hij het een minuut met het probleem zoals hierboven beschreven.
  5. Net 3 uur van de stroom af. De foutcode is weg en start direct op. RaRa. Maar zal morgen wel weer kuren hebben. Misschien geeft dit je wel een idee wat er aan de hand kan zijn.
  6. Nee, het display functioneert goed. Voordat hij het niet meer deed viel me op dat als ik hem aanzet dat hij niet direct begon te lopen. Duurde een minuut en dan hoorde je het condenswater afpompen. Daarna liep hij. Voorheen begon hij direct te lopen. Zegt jou dit iets? Ik zal de printplaat eruit halen en een foto maken. (Trouwens wat betreft de wasmachine. Ik heb de printmodule vandaag eruit gehaald. De plastic onderkant verwijderd en daarna een uur bezig geweest om die vreselijke gel van de printplaat te verwijderen. Kapotte vingertoppen ervan gekregen, die gel moet je nl wegrollen. Daarna alle contacten langsgelopen met de soldeerbout. Hij doet het (tot nu toe). )
  7. Het betreft nog altijd dezelfde droger die ik vorig jaar heb gerepareerd met een nieuwe weerstand en TNY. Type staat in het onderwerp.
  8. Daar ben ik weer. Mijn reparatie aan de droger is helaas maar van korte duur geweest. Deze doet het alweer niet meer. Normaal springt de droger direct aan. Nu duurt het even en je hoort iets van wegpompen. Daarna springt hij wel of niet aan. Soms springt hij aan maar stopt na een paar minuten weer. Of hij springt helemaal niet aan. Als ik de droger een half uur van de stroom haal doet hij het wel weer. Eigenlijk heb ik het een beetje gehad met Samsung. By the way, mijn wasmachine heeft ook kuren vooral als deze zwaar beladen is. Heeft het nog zin om de machines open te schroeven of toch maar terug te gaan naar Miele? Blijkbaar zijn de printplaten een ramp bij Samsung.
  9. Nog aanvullende info: als er geen wasgoed in zit centrifugeert de machine wel. Wat me wel opvalt is dat op het moment dat hij wil beginnen de trommel een schokkende beweging laat zien en daarna gaat draaien. Dus komt even moeilijk op gang.
  10. Hallo Onze Samsung wasmachine (type WF70F5EBP4W/EN) centrifugeert niet meer. Hij doorloopt wel een normaal programma maar stopt als deze aan de cyclus centrifugeren begint. De pomp is schoon (je hoort hem ook afpompen) en ik heb de machine gekalibreerd. Dit schijnt een veel voorkomend probleem te zijn bij deze types. Maar een printplaat vervangen betekent voor deze 6 jaar oude machine Total los. Wie heeft een idee? Groet Rob
  11. Correctie op de foto’s. Image 2 is trouwens nadat ik de nieuwe componenten heb gesoldeerd.
  12. vervolg2 Een nachtje de siliconenkit laten drogen. Ik weet niet of natte siliconenkit kortsluiting geeft. Opnieuw getest en de droger doet het weer als nieuw. [attachment=1]image4.jpeg[/attachment] [attachment=0]image7.jpg[/attachment] Nou, in ieder geval een forum waar je echt iets aan hebt. Fijne ondersteuning en uitgebreide beschrijvingen. Jullie hebben een pilsje verdiend. Zal het zo overmaken! Groetjes, Rob
  13. vervolg [attachment=2]image3.jpeg[/attachment] Alles schoongemaakt met 96% alcohol. Toen de machine provisorisch in elkaar gezet en een testrun gedraaid. SUCCES! Daarna met siliconenkit de voor en achterkant weer gevuld en het klepje weer teruggeplaatst. Mod:[color=#FF0000]De TNY nooit afdekken met siliconenkit, want deze component wordt luchtgekoeld al zeer heet en kan dan zijn warmte minder goed kwijt[/color] [attachment=1]image5.jpeg[/attachment] [attachment=0]image6.jpeg[/attachment]
×
×
  • Nieuwe aanmaken...