Ga naar inhoud

Henk-1

Lid
  • Aantal items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles dat geplaatst werd door Henk-1

  1. Ha ha, geen probleem, alleen nieuwsgierig! Jij kan hem tenminste kwijt in een schuur, bij ons stond hij in de woonkamer lekker in de weg :lol:
  2. Hallo Bart, ik ben heel benieuwd of het nog gelukt is om 'mijn droger' weer te repareren! Ik ben blij dat jij ermee aan de slag wilde, want ik zit nog steeds midden in de keuken-verbouwing (loopt een beetje -veel- uit ...). Ik hoop dat het lukt!
  3. Hoi Bart, zat er een kussensloop of dekbedovertrek of zo bij? Die dingen willen je wasgoed nog wel eens 'verzamelen'. Als alles in een knoet in zo'n stoffen zak verzamelt, kan er niet vrij lucht langs blazen tijdens het drogen en blijft het dus wat vochtig. De beste tip om dit te voorkomen is wat mij betreft van de huishoudbeurs (echt waar: link? "Om dit te voorkomen hoef je alleen maar een elastiekje om de opening van je hoeslaken te binden. Een andere oplossing is om het hoeslaken apart te drogen van het overige wasgoed of het hoeslaken na het wassen over de lengte te vouwen en over een deur te hangen. Zo droogt ‘ie meteen kreukvrij op en kan het overige wasgoed veilig in de droger."
  4. [quote="Bart Bartels" post_id=2644 time=1562935282 user_id=72] (...) Heb jij de sensorplaat die vooraan in de trommel zit nog los gehad? Want daaraan zit de stekkeraansluiting van de strippen in het (vochtige) luchtkanaal en die stekker zou best eens een hoge overgangsweerstand kunnen hebben. Want deze machine heeft geen koolborstels op de as en de trommel, dus daar kan het probleem niet zitten. [/quote] Ik heb echt geen idee (meer); ik heb er te lang geleden aan lopen sleutelen. Ben helaas te druk bezig geweest met andere grote klussen (verbouwing bij familie, tuin en verbouwing van onze keuken ...) waardoor ik echt geen tijd had voor de machines ...
  5. Sorry, het lukt mij niet om deze droger weer op te pakken. Te druk met andere (grote klussen). Moet nog wel aan gesleuteld worden, maar wie hem wil, mag hem komen halen om het verder te proberen! (oh, BTW ik heb ook nog een oude Miele staan, die moet je dan ook gelijk meenemen :lol: )
  6. Done! Dan is dat geregeld; succes met de reparatie en met de hulp van dit geweldige forum moet het je vast lukken!
  7. BTW interessant filmpje ook! Duidelijk een Nederlander trouwens 8-)
  8. [quote=Lampje post_id=2450 time=1556479361 user_id=51] Die slierten stof duiden er toch wel op dat de vilt pakking wat lekt. Waarbij de pakking wat uitgedroogd lijkt. Ik zou de pakking inspuiten met siliconenspray. Dat bevordert het glijden op de trommel en voorkomt slijtage. Geen andere oliesoorten, want die gaan als gevolg van de hoge temperatuur stinken. Siliconen blijft ook niet plakken. [/quote] Balen, ik heb hem net weer helemaal dicht en in gebruik. Ga ik een volgende keer dat 'ie open is zeker ook doen! [quote=Lampje post_id=2450 time=1556479361 user_id=51] De condensor krijg je alleen lekker schoon met een slangetje met warm water waarbij je de pomp in de testmode zet of op een vreemde voeding laat werken. [url=https://forum.diyreparatie.nl/viewtopic.php?p=2235#p2235]Spoelsetje[/url] [/quote] Dit zou ik nu ook nog moeten kunnen doen. Het setje waar je naar linkt is echter 6mm dik en ook die past niet door de condensor heen! Ik denk dat er max 2 tot 3 mm ruimte tussen zit. Is er met druk op spuiten ook een optie? Ik heb wel zo'n pompje om in de tuin onkruid te spuiten en zo ... De machine in het testprogramma krijgen lukt wel ;-)
  9. Ik heb gisteren 2 test droogbeurten gedaan: Eerst een kleintje en die ging helemaal goed. Daarna een complete was (die was toevallig net klaar) en die ging ook helemaal goed. Geen foutmelding(en) meer gezien! Vandaag ook nog even de achterkant open gehaald (de 'bult') en die zag er heel goed uit. Vrijwel geen stof! Gisteren de zijkanten eraf gehaald en ik vond dat daar wel wat veel stof naast de trommel zat. De viltringen zien er verder allemaal prima uit, maar niet met een zaklantaarn oid kunnen testen. Foto van boven (voor het schoonmaken uiteraard): [img]https://i.postimg.cc/xdPkCp2p/2019-04-27-14-41-54.jpg[/img] Rechter zijkant (ook voor het schoonmaken uiteraard): [img]https://i.postimg.cc/28pB0Z2w/2019-04-27-15-13-39.jpg[/img] Foto van de condensor na de 2 test droog beurten (overigens niet achter kunnen kijken, zit nl. helemaal ingebouwd): [img]https://i.postimg.cc/yN7mvZ65/2019-04-28-17-54-38.jpg[/img] Wij gebruiken sinds de vorige droger al helemaal geen wasverzachter meer (dankzij tips op dit forum!), dus ik ga er vanuit dat het bakje waar de waterpomp zit, keurig schoon zou moeten zijn (kon ik ook niet bij vanaf de zijkant helaas). Ik denk dat we hem weer een hele tijd kunnen gaan gebruiken, bedankt voor de hulp!!!
  10. Dit projectje staat even "on hold" ivm omstandigheden (en storing aan mijn eigen droger, zie mijn andere topics). Pak ik binnenkort weer op!
  11. [quote=Lampje post_id=2445 time=1556448421 user_id=51] Henk, je zou ook aan de achterzijde de bult nog los kunnen halen, daarin zit de ventilator die op de aandrijfmotor gekoppeld is. Deze ruimte en de waaier zouden vervuild kunnen zijn, want alles wijst wel op oververhitting door slechte luchtcirculatie. [/quote] Die heb ik nog niet open gehad, maar zal ik ook nog kuisen van stof! [quote=Lampje post_id=2445 time=1556448421 user_id=51] Heb je ook de fijnfilters in het luchtcircuit al een nachtje in een azijnbadje gezet? Die willen ook nog wel eens, nauwelijks zichtbaar, microscopisch verstopt zijn. [/quote] Je bedoelt dat ding wat je elke keer moet schoonmaken, in de deur? Die zal ik ook nog even weken. Goeie tip, dank! [quote=Lampje post_id=2445 time=1556448421 user_id=51] Kijk ook de vilten afdichtingsringen rondom de trommel even na, want een losse ring kan ook de circulatie verstoren. [/quote] Vanaf de zijkanten kon ik zien dat er veel stof zat (even met een stokje erlangs en daarna de stofzuiger). Hoe kan ik de vilten afdichtingsringen nog verder checken?
  12. Oké, dank! Ik heb de condensor helemaal schoongemaakt en ik heb de panelen links en rechts eraf gehaald en flink schoongemaakt. Wat een stof zat erin!!! Ik heb daarna de foutcode gereset met de informatie in [url=https://www.youtube.com/watch?v=XDEeRRs8M94]dit YouTube filmpje[/url]. Wat kan ik het beste doen om nu te testen?
  13. Helaas, volgende probleem met onze eigen droger, een AEG Protex Plus warmtepompdroger (type T76785NIH): we kregen een E60 melding met nog 30 minuten op de teller. Op een andere website heb ik gevonden dat als je de droger aanzet op het 1e programma je met het indrukken van de knoppen "[b]Start/Pauze[/b]" en "[b]Startuitstel[/b]" een gedetaileerdere melding kan krijgen. De droger geeft dan bij ons een E63 melding. Hun oplossing: stuur de printplaat op voor een revisie (dat gaan we dus lekker niet doen, dat ga ik met jullie hulp liever zelf proberen 8-) ) Ik begin maar eens met lekker schoonmaken van alles wat met warmte te maken heeft (condensor, compressor en zo) Nog meer tips, truuks & adviezen? Van harte welkom! Type van mijn machine: [img]https://i.postimg.cc/65tRq50p/2019-04-06-14-57-42.jpg[/img]
  14. Trekt dat geen extra stof aan dan? Rond het oude palletje wat de deur vergrendeld zat het helemaal vol met stof nl.
  15. Oh, sorry! Ja, het was precies de juiste deurgreep en zelfs vrij snel in huis (de volgende dag al terwijl ze een dag later hadden gezegd) maar het was wel even een puzzle met die deur! Bleek dat alles uit elkaar moest en dan kan je er pas bij (ook het plastic ruitje ligt dan helemaal los). Je moet dan zelf even de veer en zo bevestigen, maar na wat pielen is dat ook gelukt. Gelijk mijn vrouw maar uitgelegd dat je niet zo hard hoeft te trekken een de deurgreep. Zachtjes trekken om te ontgrendelen is echt genoeg 8-) Dank voor jullie hulp!!!
  16. Thanks! BTW ik ben niet lui hoor; ik heb al even gekeken bij een aantal linkjes vanaf dit forum, maar mijn type T76785NIH staat er steeds niet bij :? Ik ben al bij Europart.nl, Fixpart.nl, Partsnl.nl en Fiyo.nl geweest Vandaar dat ik hoop op tips van jullie!
  17. Van onze droger is de deurgreep opeens deels afgebroken. Ik heb hem gelukkig nog open gekregen, maar deze moet duidelijk vervangen worden. Kan je dat een beetje makkelijk zelf doen? En zo ja, waar haal ik zo'n onderdeel? Type van mijn machine: [img]https://i.postimg.cc/65tRq50p/2019-04-06-14-57-42.jpg[/img] De gebroken deurgreep (links afgebroken) : [img]https://i.postimg.cc/Z5DywPhW/2019-04-06-14-54-12.jpg[/img] [i][size=85](plaatjes doen raar, dus linkje er maar onder gezet)[/size][/i]
  18. Oké, dus de sensor voor vochtmeting kan het niet zijn. Wel viel mij op dat wat ik ook doe, na ca. X minuten stopt de machine. Het lijkt erop dat de machine maar één kant op draait. Alsof de wissel naar de andere kant opdraaien niet meer werkt ... Ik weet niet hoe dat schakelen gaat, maar ik neem aan dat de printplaat dat aanstuurt. Heb even foto's van de voor en achterkant bijgesloten van na de reparatie.
  19. Hmmm, de eerste testrun met twee handdoeken gedrenkt in 1 liter schoonmaakazijn was niet succesvol. Ingesteld op Katoen Kastdroog. Hij startte met 1:40 uur. Na een paar minuten stond er 22 minuten op het display. Circa een kwartier later was hij klaar. De handdoeken waren echter niet warm en nog flink vochtig... Op advies van mijn vrouw "Extra droog" ingesteld en opnieuw gestart. De droger start nu met 2:10 op de klok. Ook die tijd is al heel snel een stuk korter (0:37 op de teller). De droger voelt nu warm aan (eerste keer niet gecheckt) en als de teller op 0:18 staat, stopt het draaien en blazen. Geen idee of dat onderdeel van het programma is ... Na een kwartier zegt de machine dat 'ie klaar is, maar de handdoeken zijn warm en vochtig ...
  20. Het lijkt gelukt te zijn! Ik moet nog testen, maar ik krijg nu een betere reactie! Lijkt toch een foute stekker te zijn geweest. Als ik ze zo aansluit (zie foto) dan komt er op het display een tijd te staan!
  21. Ik heb de video's bekeken, dank! De 1e video heb ik gevolgd om de foutcode te resetten. Er gebeurt echter helemaal niets: de rode lampjes blijven knipperen. De 2e video legt alle foutcodes uit, maar ik heb geen schermpje waarop een F-code staat. Zie ik iets over het hoofd? Hierbij [url=https://www.dropbox.com/s/5kq37klp83fvrt2/Whirlpool%20AWZ%209600%20storing%20reset%20%28failed%29.mp4?dl=0]een filmpje[/url] van wat mijn machine doet (incl. een poging om te resetten).
  22. [quote=Bennie post_id=2066 time=1548365001 user_id=50] Heb je niet ergens een stekker nog loshangen? Bij sommige whirpools kan je ook 2 stekkers per ongeluk omwisselen, de droger heeft dat in de gaten en kan je ook deze kuren krijgen. Mogen we een paar foto's zien van de print terwijl de stekkers zijn aangesloten? [/quote] Foto's bijgesloten. Op de overzichtsfoto zie je de aarde er achterlangs lopen. Die gaat via een stekker op de printplaat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...