Ga naar inhoud

PCJopie

Lid
  • Aantal items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door PCJopie

  1. Vrees dat ik die niet heb of i.i.g. nietweet waar die staat, ik heb geen W10 layout, maar W7(classic Shell).
  2. MIjn doel is altijd om vantevoren te lezen over de update-inhoud alvorens deze wel of niet te installeren. Stond altijd mooi de datum van uitrol bij en de inhoud. In W11 heb ik geen interesse.
  3. https://support.microsoft.com/nl-nl/topic/10-augustus-2021-kb5005033-os-builds-19041-1165-19042-1165-en-19043-1165-b4c77d08-435a-4833-b9f7-e092372079a4 op deze site kon je wekelijks checken of er een Windows update was. maar sinds enkele weken reageert deze site niet meer(bij mij althans). blijft op 10 aug. staan, waar ik ook klik of ververs. Iemand een idee? bedankt
  4. Ik heb geen EFI partitie op mijn oude C-schijf, alleen een HERSTELpartitie van 800Mb. Heb gisteren in DOS via "Diskpart" de M2 geheel leeggemaakt, ergens gevonden via Google. Daarna mijn Cschijf gecloned, had daar een gekocht programma voor AOMEI. En uiteraard die oude SSD afgekoppeld alvorens te starten(die gaat weer terug in de vorige PC zolang voor nood) via de M2. De nw. M2 werkt nu prima en een meteen gemaakte systeemkopie in W10 kan ik ook terug zetten nu. Want dat wilde ik eerst getest hebben alvorens verder te gaan. Als ik op de M2 kijk in schijfbeheer staat daar wel dat Herstelgedeelte van 800Mb, maar het heet niet zo, op mijn oude Cschijf wel. Maar maakt niks, als alles maar werkt. Dus dat EFI deel van 100Mb was het probleem waardoor de backup niet teruggezet kon worden. Bedankt voor het meedenken !
  5. Enige probleem waar ik nog even mee zit is dat ik altijd gewend ben een systeemkopie te maken van de Cschijf( via W7 backupfunktie in windows10) , wekelijks ongeveer, gewoon voor de zekerheid. Echter na dat ik mijn eigen Cschijf had gekloond op de nieuwe M2, heb ik getest of ik kon backuppen en ook of de backup terug gezet kon worden nu ik nog niks aangepast had. echter backup maken gaat prima, maar terugzetten niet. Met mijn eigen ssd schijf in de nw. pC gaat het wel…ook getest. nu blijkt dat op de M2 schijf een 100 mb EFI partitie staat en die veroorzaakt het probleem. Mijn eigen Cschijf heeft die niet, maar heeft een 800MB herstelpartitie er op staan, die wordt wel mee gekloond, maar in schijfbeheer zie ik datdie niet als .herstelpartitie aangemerkt staat. ik moet dus die nw. M2 totaal leegmaken, zodat ook die 100MB weg is, en daarna de schijf klonen, ofwel een systeemkopie van min huidige eigen Cschijf erop zetten. dat lukt echter niet in windows om die eerste 100Mb weg te halen, de res5 van die M2 kan ik gewoon formatteren. Hoe kan ik dit doen?
  6. Yes! Eergosteren de nw. PC gaan halen en ter plekke was hij al voorbereid met een W10 om alles te controleren. Toen mijn meegenomen Cschijf eraan gehangen en opgestart. Windows ging meteen zoeken naar drivers en hoppakee daar was ie.niet helemaal correct nog, hij mistte wat dingen van het MB dat hij blijkbaar niet online kon ophalen.toen de MB software vanaf CD geinstalleerd en daarna was alles oké. er werd ook niet gevraagd naar actovering van Windows of zoiets. Ik had mij met mijn MSaccount aangemeld vantevoren en het ging dus in feite probleemloos. Ben zo blij dat ik “mijn” Eigen computer zogezegd terug heb, maar in een nieuwe PC. alle programma’s, presets, instellingen, oerfect gewoon. Enige is natuurlijk authorisering van vele plugins, die zijn aan de ID gekoppeld vaak, dus moet je even opnieuw doen, maar dat is lang zoveel (muis)werk niet dan helemaal van scratch beginnen. Ook Office moest je effe online gaan en werkte vervolgens meteen. Ook daar had ik mij vantevoren ingelogd. Bewijs is geleverd, Windows of gehele Cschijf overzetten is dus absoluut mogelijk. daarna met een cloneprogramma mijn SSD- C naar de nw.M2 schijf overgezet. Happy me!
  7. Zekers! Ik hoop deze week dat er werk van gemaakt gaat worden
  8. Bedankt. Ik zal CC cleaner proberen en indien nodig de betaalde versie, geen probleem.
  9. Zal W10 dat niet zelf doen als deze opstart in de nieuwe PC? die moederbord drivers zullen toch nodig zijn. Ik doelde meer op drivers van mijn andere hardware(USB en FW Audio-interfaces)
  10. Bedankt voor je reactie. Ik weet drommels goed dat een "schone installatie" het beste is, maar dat gaat mij gewoon niet meer lukken, teveel muiswerk om al mijn (hobbystudio-) software opnieuw te installeren/activeren/instellen e.d. Dan kan ik daarna mijn hobby wel vergeten. Dus dit is de enige optie voor mij. Ik ga ervan uit dat de div. zaken die niet gedecteerd worden wel aan te passen/opnieuw te installeren zijn. Zal altijd minder werk zijn dan de gehele C-schijf opnieuw te moeten doen. IK ben heel benieuwd of het gaat lukken maar heb wel hoop gekregen.
  11. Hallo, ik ben nieuw hier en heb de vraag of het mogelijk is een W10 Cschijf compleet in een nieuwe PC te hangen om zo verder te kunnen werken. Ik heb nl. heel erg RSI klachten en een PC helemaal opnieuw installeren met al mijn software is voor mij een onmogelijke taak helaas. Ik hoor van velen dat dit niet kan, maar heb op deze site een artikel gelezen en een opmerking eronder van een forumbezoeker die dit wel gelukt is. Een systemkopie teruggezet op de nieuwe computer. W10 zou de div. benodigde drivers voor de nieuwe hardware zelf installeren. Klopt dit? Bedankt alvast
×
×
  • Nieuwe aanmaken...