Ga naar inhoud

Access foto's toevoegen


Aanbevolen berichten

Ik wil in een tabel aan een record meerdere foto's "hangen" (elk record heeft dus zijn eigen bijbehorende foto's) . Dus de gebruiker moet zelf op het form (in een combobox of i.d.) de bestandsnaam van de foto kunnen invullen. Vervolgens kiest hij uit de lijst met bestandsnamen een item waarna deze foto getoond wordt in een picturebox. Hoe krijg ik dat voor elkaar ? Zijn daar standaard oplossingen voor in Access of moet dat met VBA gemaakt worden ? Zo ja, wie weet voorbeeldcode ?
Link naar reactie
Je kunt beter de bestandlocatie van het plaatje in de database opnemen dan het plaatje zelf. Daardoor blijft de database klein. Andere mogelijkheid is om d.m.v. code de locatie te bepalen van de plaatjes aan de hand van een vooraf gedefinieerde naam. Voorbeeld: alle plaatjes zitten in de map /images en in je database staat de naam "Bloem". Je laat VB-code aan het woord "Bloem" de resterende onderdelen van de bestandsnaam toevoegen en vervolgens inlezen in een picturebox. Andere manier is om de namen van alle plaatjes in een bepaalde directory in een listbox in te lezen en met een klik op de listbox het plaatje weer te laten geven. Kortom mogelijkheden te over. Wat zoek je precies?
Link naar reactie
Ik had aangenomen dat je met VB zou werken. Met access is het een ander verhaal, maar ook daar kun je meerder plaatjes koppelen aan een specifiek record. Je moet dan een ralationele database aanmaken met ´één op meer´ relaties. De records met de plaatjes die bij een specifiek ´hoofd´record behoren, worden dan gekoppeld bijvoorbeeld d.m.v. een id nummer. Met VB is het een ander verhaal, dan moet je de koppeling eerst coderen.
Link naar reactie
Er zijn veel mogelijkheden in access. Als je met VB werkt is het makkelijk werken met de VBA-editor. Hierbij een simpele opzet (als je op het record clickt wordt de foto getoond): noem één van de velden in je tabel: ´bestandsnaam´. Maak een formulier met daarop 2 besturingselementen: een subformulier waarin je de velden van de tabel laat zien en een picturebox. Koppel de picturebox aan het veld ´bestandsnaam´ van het subformulier met de volgende code: Private Sub bestandnaam_Click() db1.Form_Formulier1.Afbeelding0.Picture = db1.Form_Subform.bestandnaam End Sub [ Dit Bericht is bewerkt door: Ultrasaurus op 2002-03-15 23:34 ]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...