Ga naar inhoud

Accessdatabase naar exe bestand


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik geloof dat je het niet helemaal begrijpt. Met Access maak je een [b:8e5748d724]database[/b:8e5748d724], met VB een uitvoerbaar programma. En dat zijn twee hele verschillende dingen! Dat Microsoft beide wel heel erg in elkaar heeft geschoven wil niet zeggen dat dan alles mogelijk is. Overigens kan je een gemaakte database wel met een zelfgemaakt programma meeleveren. Mocht je dat willen.
Link naar reactie
Het kan wel, maar dan moet je een programma van M$ kopen en dat programma is zo duur dat er maar enkele bedrijven zijn die het hebben gekocht. En dan is het niet interessant voor een thuis-gebruiker of een klein bedrijfje. Dan kan je beter wat gaan vogelen met Access en dan zorgen dat als je de database opent je automatisch op een formulier uitkomt. Dan [b:be227d009a]lijkt[/b:be227d009a] het alsof je de database niet direct opent.
Link naar reactie
Nee, dat is zeker niet onmogelijk. Maar makkelijk wordt het dan niet. Wat je moet doen is: Een database maken in Ms Acces Een programma maken (bijvoorbeeld in VB) met een aantal schermen die de database kunnen bijwerken Bij alle gebruikers waarvoor je dit programma hebt gemaakt moet je jouw programma, de database en de juiste ODBC driver installeren. Vooral dat laatste kan nogal problemen geven, dan merk je dat elke configuratie weer anders is. Voor alle duidelijkheid: in het bovenstaande geval heeft de gebruiker dus geen MsAccess nodig. [ Dit Bericht is bewerkt door: Led op 2002-02-23 23:35 ]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...