Ga naar inhoud

Geluidskaart: Onboard of PCI?


Aanbevolen berichten

Ik heb mijn 5.1 luidsprekerset op dit moment aangesloten op mijn onboard geluidskaart van mijn moederbord. Nu is mijn vraag; als ik er bijvoorbeeld [url=http://www4.alternate.nl/html/nodes_info/kk-v83.html]deze[/url] goedkope geluidskaart inzet, wordt de geluidskwaliteit daar veel beter van? Met andere woorden: Is het verstandig om er zo'n kaartje in te zetten?
Link naar reactie
[quote:d492bd969c="daan6"]Mijn onboard-kaart is een VIA AC'97. Is deze kaart beter? [url=http://www2.alternate.nl/html/nodes_info/kk-t41.html]klik[/url][/quote:d492bd969c]Die gebruikt volgens mij dezelfde chip als de Sweex kaart, dus daar schiet je niks mee op. Wil je echt wat beters dan je VIA AC'97 ding, dan zul je naar een Soundblaster Live of Audigy moeten gok ik, waarbij de eerste het meest betaalbaar is.
Link naar reactie
[quote:fdd2d7bdd1="daan6"]En dus beter dan mijn onboard-kaart?[/quote:fdd2d7bdd1]Volgens mij wel: Ik geloof niet dat Terratec dezelfde geluidschip gebruikt als Sweex of dat on-board Realtek geval. Terratec heeft nl. een goede naam hoog te houden. http://productsen.terratec.net/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=374
Link naar reactie
[quote:68d3991f29="Obi-wan-kenobi"]Ik geloof niet dat Terratec dezelfde geluidschip gebruikt als Sweex of dat on-board Realtek geval. Terratec heeft nl. een goede naam hoog te houden.[/quote:68d3991f29]Toch wel, ondanks dat ze een naam hoog te houden hebben. Van de andere kant; zo beroerd zijn CMI (C-Media) gebaseerde kaarten nou ook weer niet. Ik vraag me alleen af of je er in verhouding ook werkelijk iets mee opschiet ipv. dat je je onboard kaart blijft gebruiken. Waarom wil je eigenlijk een andere kaart? Is je huidige onboard kaart werkelijk zo slecht?Nogmaals, ik denk dat je - om werkelijk een significante verbetering in geluidskwaliteit te krijgen - je beter kunt switchen naar minimaal een SB Live. Die zijn ook maar iets van €30,- ofzo. Je kunt simpelweg niet heel veel verwachten van spotgoedkope geluidskaarten: "If you pay [i:68d3991f29]peanuts[/i:68d3991f29], you get [i:68d3991f29]monkeys[/i:68d3991f29]..." zeg maar.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...