Ga naar inhoud

Geen geluid na formateren


Aanbevolen berichten

[quote:ee326db376="PoLaT"]Hallo allemaal, ik had me pc geformateerd, en weer xp geinstalleerd, ik moest drivers installeren voor audio, en dat was realtek audio codec 97, die heb ik geinstalleerd, maar nog krijg ik geen geluid, wat kan de probleem nou zijn?[/quote:ee326db376] En het gaat hier dus om een onboard geluidskaart? Om welk moederbord of merk pc gaat het? [quote:ee326db376="PoLaT"] Maar hiervoor had ik ook hetzelfde drivers geinstalleerd en toen deed ie wel,[/quote:ee326db376] Ben je daar zeker van? Zaten deze drivers op de cd van het moederbord of pc? [quote:ee326db376="PoLaT"] en op apparaatbeheer staat alleen op multimedia controller een vraagteken?[/quote:ee326db376] Dat geeft juist de indruk dat de drivers nog niet (correct) zijn geïnstalleerd. Welke info wordt er getoond bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur?
Link naar reactie
[quote:4158954867="jolo"][quote:4158954867="PoLaT"]Hallo allemaal, ik had me pc geformateerd, en weer xp geinstalleerd, ik moest drivers installeren voor audio, en dat was realtek audio codec 97, die heb ik geinstalleerd, maar nog krijg ik geen geluid, wat kan de probleem nou zijn?[/quote:4158954867] En het gaat hier dus om een onboard geluidskaart? Om welk moederbord of merk pc gaat het? [quote:4158954867="PoLaT"] Maar hiervoor had ik ook hetzelfde drivers geinstalleerd en toen deed ie wel,[/quote:4158954867] Ben je daar zeker van? Zaten deze drivers op de cd van het moederbord of pc? [quote:4158954867="PoLaT"] en op apparaatbeheer staat alleen op multimedia controller een vraagteken?[/quote:4158954867] Dat geeft juist de indruk dat de drivers nog niet (correct) zijn geïnstalleerd. Welke info wordt er getoond bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur?[/quote:4158954867] Ik had de drivers van een site gedownload va realtek.com, gebruik het moederbord ASUS, maar bij probleemapparatuur staat multimedia audiocontroller
Link naar reactie
[quote:f3ae52ba3f="PoLaT"]Ik had de drivers van een site gedownload va realtek.com, gebruik het moederbord ASUS, maar bij probleemapparatuur staat multimedia audiocontroller[/quote:f3ae52ba3f] Geen foutcode? Had je het al geprobeerd met de drivers op de site van ASUS? Heb je onlangs iets in de hardware en/of BIOS gewijzigd? Welk Service pack van Windows XP gebruikte je? Heb heb je nu SP1 of SP2 geslipstreamed?
Link naar reactie
ik heb ditzelfde probleem gehad met onboard geluids kaart van msi(de 865 pe neo2) ik heb het toen verholpen met de drivers te downloaden van msi ik had een AC'97 onboard als jij de zelfde heb moet je meschien ff kijken op de homepage van MSI zodat je die kan gebruiken. ps.heb je helemaal geen geluid of afentoe geen geluid? ik had het namelijk na ongeveer 15 min game.
Link naar reactie
[quote:f91f34237f="Finalmen"]ik heb ditzelfde probleem gehad met onboard geluids kaart van msi(de 865 pe neo2) ik heb het toen verholpen met de drivers te downloaden van msi ik had een AC'97 onboard als jij de zelfde heb moet je meschien ff kijken op de homepage van MSI zodat je die kan gebruiken. ps.heb je helemaal geen geluid of afentoe geen geluid? ik had het namelijk na ongeveer 15 min game.[/quote:f91f34237f] hij heeft een ASUS mobo.
Link naar reactie
Type mobo en versie soms van belang en ook goed de handleiding lezen ... Ooit te maken gehad met 2 verschillende versies zelfde type EPOX moederbord. De ene had een C-Media achtige controller en die drivers werden standaard ook geinstalleerd op die andere. Dat werkte dus niet. Daar zat dus een Realtek 650 op. De juiste drivers op gezocht en het werkte gelukkig. Alleen dacht ik in eerste instantie aan een hardware probleem vanwege een uitroepteken onder Apparaatbeheer.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...