Ga naar inhoud

Digitale camera, waar let ik op?


Aanbevolen berichten

Ik zit er aan te denken om binnenkort een nieuwe digitale camera te kopen in de prijsklasse 100-200 euro. Nu ben ik op dit gebied totaal niet op de hoogte waar ik op moet letten. Heeft er iemand tips of adviezen waar ik op moet letten bij het aanschaffen van een digitale camera? Hij is bedoelt voor standaard foto's voor op websites en voor vakantiefoto's. Alvast bedankt!
Link naar reactie
Kijk eens op onderstaande sites: http://www.dpreview.com/ http://www.dfip.nl/ Ik zou een merk nemen dat goed bekend staat zoals Canon, Sony, Nikon. Die hebben als je goed kijkt wel wat in die prijsklasse. Let op dat des te meer megapixels niet altijd betekend beter. Ik zelf heb een Canon A80 Powershot waar ik erg tevreden over ben. Kijk eens naar de Canon A75, A85 mischien dat je die rond die prijs kan krijgen maar ik denk dat je dan tussen de 200 en 300 euro uitkomt.
Link naar reactie
voor die doelen is een 3 mp camera meer dan genoeg. waar je spijt van zou krijgen: als je er een koopt zonder optische(!) zoom. voor de rest: ga naar de winkel, neem de verschillende opties in de hand en kijk of je de menustructuurtjes begrijpt, want die dingen moeten gelijk goed voor jou aanvoelen. voorts van belang is type geheugenkaart: cf en sd zijn goed betaalbaar, met olympus, fuji en sony is dat meteen weer duurder. en overigens: koop er eentje van een gerenommeerd merk: canon, minolta, ofzo.
Link naar reactie
Optiche zoom is belangrijker als digitale zoom. Bij optische zoom zoomt de camera door middel van de lens bij digitale zoom kan je het vergelijken met het inzoomen van een foto op de computer. Optische zoom is dus veel scherper. Bij digitale zoom maakt de camera ook gebruik van extrapolatie. Bij huis tuin gebruik lijkt me 3x optische zoom genoeg. Als je meer zoombereik wil is mischien de Minolta Z1 wat voor je maar die is ook weer wat duurder maar heeft 10x optische zoom en 3.2 megapixel en kost rond de 280 Euro. De Canon A75 kost rond de 200 Euro en heeft ook 3.2 megapixel en de A85 heeft 4 megapixel en kost rond de 230 Euro.
Link naar reactie
Relatief onbekend in NL, maar wereldwijd vaak als beste getest in de budgetklasse (naast Canon) is Sanyo. http://www.tweakers.net/pricewatch/95724 Voor die prijs heb je nog geld over voor een 256MB SD geheugenuitbreidingskaartje (want met standaard 16MB kom je dus niet zo ver). Slikt gewoon penlites (2xAA). Ik zou wel zo'n setje van een lader met 4 penlites nemen: zo kan je er steeds 2 opladen terwijl je de andere twee gebruikt. Min. 2000mAh accu's nemen, want zo'n LCD-scherm vreet stroom. Neem voor de bescherming ook een tasje voor je camera, er komen nl. snel krassen op een LCD-scherm en dat zou zonde zijn.
Link naar reactie
[quote:a21cc2ceec="Comp-Freak"] Laatst behoorlijk prijzige 2100 mAh gekocht, maar die dingen zijn echt goed, niet leeg te krijgen 8) [/quote:a21cc2ceec] Laatst nog een no name setje bij de Kruidvat gekocht van 18 euro, lader + 4xAA 2000mAh, prima dingetjes. Een Varta setje van lader + 4xAA 2300mAh kost zo'n 30 euro.
Link naar reactie
Veel bruikbare links vind je ook op de Nederlandstalige site: http://digitalecamera.beginthier.nl/ Wil je je in het Engels oriënteren dan zijn de mogelijkheden uitgebreid, tomvdlee noemde dpreview al, verder heb je nog o.a.: http://www.pcphotoreview.com/ http://www.dcviews.com/ http://www.digitalcamera-hq.com/ http://www.imaging-resource.com/ http://www.megapixel.net/html/issueindex.php?lang=en http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html http://www.dcresource.com/index.shtml Naast de punten die hierboven al genoemd zijn zou ik uit eigen ervaring willen zeggen dat je ook moet letten op: 1. shutter-lag (ontspan-vertraging): als je veel snapshots gaat maken hou er dan rekening mee dat die bij veel camera's in jouw prijsklasse nogal groot is, iets wat enige frustratie tot gevolg kan hebben omdat je steeds net te laat bent voor 'het' moment. Zelf heb ik dit altijd één van de zwakkere punten gevonden van compacte digicams. 2. wil je zelf ook nog wel eens iets instellen of laat je alles liever over aan de camera? Veel goedkope camera's bieden beperkte handmatige instellingen. 3. goedkope camera's ondersteunen in de regel alleen jpeg. Hou er in dat geval rekening mee dat dit een 'lossy' formaat is, niet onbelangrijk bij de vaak noodzakelijke bewerking. Zo langzamerhand zijn er redelijk wat goeie camera's in de prijsklasse die jij noemt maar daarvan is de bovengenoemde Canon Powershot A75 zeker een reële optie.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...