Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Dat hangt van de BIOS af. In het eerste scherm zal hij waarschijnlijk op auto staan maar verserop is er vaak iets te vinden om je schijven te scannen en het resultaat vermeldt dan de details van je schijf. Krijg je bij het opstarten van je computer bij de hardware detectie dan geen informatie over schijven en cdrom te zien of staat er dan een logo. Zo'n logo kun je in de BIOS uitzetten.
Link naar reactie
Aan je computer zal het dus niet liggen. Wellicht dat je slechts 1 (te kleine) patritie ziet. Klik eens rechts op "Deze Computer" en dan beheren (manage) Vervolgens klik je op Schijfbeheer (Disk Management) Dan zie je als het goed is 114 GB [img:505e7ea88b]http://members.home.nl/error404/disk.jpg[/img:505e7ea88b] Anders zou het kunnen dat er een jumpertje op je hardeschijf verkeerd staal (deze heet limit 30GB oid) Staat wel op de bovenkant van je HD welke dat is.
Link naar reactie
Misschien, in ieder geval moet de Bios de schijf goed herkennen. Dat gaat eigenlijk standaard altijd goed. Maar ja, de keuze mogelijkheid verbaast mij wel. Werkt alleen maar verwarrend. In ieder geval kiezen voor LBA als er keuze is. Wat zie je overigens onder Schijfbeheer staan in WIndows? Uit de opmerkingen kan ik niet herleiden dat je daar al hebt gekeken. Daarvoor moet je overigens naar het "programma" Systeembeheer (eventueel zoeken via de WIndows help). Waar zouden we anders toch zijn met die help ... ?
Link naar reactie
Je kunt proberen met een flop op te starten van de fabrikant van de schijf. Als die de hele schijf laat zien kun je de partities aanmaken ed. Wijst zichzelf. Als de hele schijf niet wordt gezien kun je proberen in de bios de schijf te laten herkennen. Als je daar niet uitkomt geef dan merk en type van de bios of het moederbord. Harde schijf fabrikanten: 1) Western Digital (WD): Data Lifeguard Gebruik de zoekfunctie in http://wdc.custhelp.com 2) Maxtor: Maxblast 3 http://maxtor.custhelp.com/cgi-bin/maxtor.cfg/php/enduser/home.php documentatie Maxblast: http://www.maxtor.com/en/documentation/installation_guides/ata_installation_guide.pdf 3) Seagate: Disk wizard, http://www.seagate.com/support/disc/drivers/discwiz.html http://www.seagate.com/support/disc/utils.html
Link naar reactie
Wel, het klopt dus in de bios. Dan kun je data lifeguard van western digital ophalen, de flop aanmaken, daarvan opstarten en de partities aanmaken en formatteren. Als ze eenmaal geformatteerd zijn, zouden ze in windows meteen in de verkenner te zien moeten zijn en te gebruiken. [/Als je in XP namelijk een FAT32 partitie aanmaakt, zal die maximaal 32 GB groot zijn] Maar eenmaal aangemaakte FAT 32 partities worden wel herkend, zo is dat in ieder geval in Win 2000. Je hebt dus zo'n flop nodig omdat windows het laat afweten bij het maken van grote partities. Zelf maak ik ze altijd van te voren met Partition Magic aan en dat gaat goed.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...