Ga naar inhoud

MICROSTAR kwaliteit of troep?


Aanbevolen berichten

Hoi allemaal, Ik heb een vraag, ik wil binnenkort een nieuwe pc aanschaffen. Nu kwam ik laatst bij de mediamarkt en daar zag een aantal pc´s staan met goede specificaties tegen redelijk lage prijs. Het merk is MICROSTAR. Kan iemand mij iets meer vertellen over de kwaliteit van dit merk. En doe ik er verstandig aan om dit merk aan te schaffen of kan ik toch beter voor een iets bekender merk gaan. ALVAST BEDANKT!!! Groet Ciska
Link naar reactie
  • Reacties 52
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Met de zoek functie kwam ik o.a. tegen: Wat betreft Microstar: Het is een budgetmerk wat probeert te imponeren met interessante specs en extra's, maar een kenner weet dat het een samenstelling is van allerlei van die 'niet-echt-je-van-het' onderdelen. Verder heb ik en volgens mij redelijk veel andere mensen slechte ervaringen met de 'helpdesk/garantie' van MM. Ook worden deze pc's volgens mij gemaakt door Medion. (een merk dat ook verkocht wordt door ALDI) Geen slechte kwaliteit, maar goed is anders.
Link naar reactie
[quote:790fac9d39="cihe1980"] Het merk is MICROSTAR. Kan iemand mij iets meer vertellen over de kwaliteit van dit merk. En doe ik er verstandig aan om dit merk aan te schaffen of kan ik toch beter voor een iets bekender merk gaan. [/quote:790fac9d39] Het gaat niet om het merk, maar om de som van de [b:790fac9d39]onderdelen[/b:790fac9d39]. Een goede PC is samengesteld uit goede [u:790fac9d39]en op mekaar afgestemde onderdelen[/u:790fac9d39]. Het is ook van belang om eerst te weten voor welk doel de PC gebruikt gaat worden, voordat je een systeem samenstelt of uitkiest. Kijk voor voorbeelden 's naar systemen van Yorcom, Salland en Paradigit: http://www.yorcom.nl/v2/html/systemen_main.htm https://shop.sallandautomatisering.nl/products.do?catId=162 http://www.paradigit.nl/prijzenrally/systemen.php
Link naar reactie
ik ga hem vooral gebruiken voor het downloaden van grote hoeveelheden muziek, films en het branden daarvan het internetten moet ook lekker snel gaan, verder ga ik hem ook gebruiken voor het emailen en simpel tekstverwerken, maar dat ik denk ik overbodig om te vermelden. kan je aan de hand van deze info een beetje vertellen wat voor processor en geheugen etc. ik nodig zal hebben. BEDANKT DAT JULLIE ZO VRIENDELIJK ZIJN OM STEEDS WEER DINGEN UIT TE LEGGEN TOP JONGENS (en meisjes)
Link naar reactie
Zware dingen ga je er niet mee doen. Wat wel erg handig is voor jou is een grote hardeschijf (tenzij je allemaal al snel op cd brandt en daarna van je schijf gooit :)). Internetten hangt toch af van je verbinding en voor tekstverwerken hoef je ook geen geweldig systeem te hebben. Dus echt veel hoeft je pc niet te gaan kosten. Hoe wil je de films gaan branden?? Als dvd, vcd, divx/xvid of zoiets dergelijks? Heb zelf ook een medion van de aldi gehad en die beviel me uitstekend. Het enige wat ik minder vond was de voeding van maar 250 watt. Goed genoeg om het systeem draaiende te houden, maar toen ik er een andere videokaart indeed trok deze het al niet meer.
Link naar reactie
[quote:6d6ea620de="cihe1980"] kan je aan de hand van deze info een beetje vertellen wat voor processor en geheugen etc. ik nodig zal hebben. [/quote:6d6ea620de] Voor wat je ermee gaat doen is de meest simpele PC met DVD-brander al voldoende. Wanneer je echter films die je downloadt wilt gaan converteren (bijv. DivX/XviD bestanden naar DVD) heb je echter veel rekenkracht nodig. Dit kun je trouwens omzeilen door gewoon een DVD-speler voor in de huiskamer te kopen die meteen DivX/XviD afspeelt: Dit scheelt je veel uitzoekwerk en irritatie ... :wink: Ik gebruik zelf de KiSS DP-1000 in de huiskamer (ca. 100 euro): http://www.divxplayer.nl/ProductenSpecs.php?Product=DP1000 Welke specificaties heeft die Microstar eigenlijk? Dan kunnen we 's kijken of het wel voldoende waar is voor je geld. Als je trouwens een systeem wilt wat ook een tijdje mee moet gaan, dan heb je eigenlijk maar 1 voordelige keus: een Athlon64 systeem. Kijk voor een voorbeeldje 's naar dit systeem van Completer in R'dam (heeft 200GB harde schijf en 350W voeding :wink: ): http://www.completer.nl/systemen/Yong_SunYS_aktie_systeem.html Bij zo'n PC-winkel kan je trouwens nog het e.e.a. laten aanpassen naar eigen wens, iets wat bij Mediamarkt niet kan. Ook word je bij een winkel als Completer snel geholpen bij een defect of probleem, wat je van Mediamarkt niet kan verwachten, aangezien ze zelf geen vakkundige technische dienst hebben (garantie is uitbesteed, dus PC moet bij defect opgestuurd worden naar het service center van Microstar).
Link naar reactie
[quote:e4dfae0ec0="cihe1980"] weet nog niet welk formaat, moet eigenlijk nog uitzoeken hoe dat allemaal werkt. [/quote:e4dfae0ec0] Of ander ideetje: Als je een mooie grote LCD TV hebt, sluit je er een Media Center PC op aan. Dan is je PC meteen DVD-(video-)recorder. 8) http://www.completer.nl/systemen/asus_spresso.html
Link naar reactie
[quote:44955b9ed9="Dracoplasm"] Dat is waar maar voor dit beetje geld kan je tenminste nog eens een spelletje spelen [/quote:44955b9ed9] Mee eens, maar TS speelt dus geen spelletjes, dus weggegooid geld. [quote:44955b9ed9="Dracoplasm"] Opzich kan hij dat geld dan weer mooi gebruiken voor een betere proc. evt. de goedkoopste P4... [/quote:44955b9ed9] 'Ciska' lijkt mij meer een [b:44955b9ed9]zij[/b:44955b9ed9] dan een [b:44955b9ed9]hij[/b:44955b9ed9]. Maar het kan natuurlijk ook zo'n oostbloknaam wezen. :P
Link naar reactie
Ik zag alleen Ciha, daar kan ik geen man of vrouw bij bedenken, zeg net idd de groet + naam, het spijt me, ik hoop dat je me vergeven kan :wink: Maar goed, [b:21d120ae66]ze[/b:21d120ae66] kan het beste de meest goedkope pc zoeken maar dan wel zorgen dat er 512 MB DDR in zit, een DVD-brander en toch wel 200 GB, de rest maakt dan op zich niks uit! (Wel merk onderdelen!!!) Een losse netwerk kaart zou ik wel aanraden, zijn vaak net iets sneller dan de onboard versie en kost niet veel... (of dit ook het geval met downloaden is weet ik niet, het scheelt wel in een netwerk).
Link naar reactie
[quote:5fe820411e="Dracoplasm"] Een losse netwerk kaart zou ik wel aanraden, zijn vaak net iets sneller dan de onboard versie en kost niet veel... (of dit ook het geval met downloaden is weet ik niet, het scheelt wel in een netwerk). [/quote:5fe820411e] Is een beetje achterhaald. Oudere moederborden hebben idd. wel 's een minder goede onboard LAN, maar nu heeft zelfs een simpel Asrock bordje een prima onboard LAN.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...