Ga naar inhoud

Harddisk maakt tikkend geluid


Aanbevolen berichten

Ik heb een HD van een vriend van mij gekregen om te testen. Bij hem werd de HD bij het opstarten niet meer herkend. Dit gebeurd al bij opstarten en deze vraagt dan ook naar een Boot-disk. Nu heb ik de HD ff op mijn raid-controller gezet. Bij het opstarten van mijn pc hoor ik deze een tikkend geluid maken. Zoiets als een cd-rom speler doet als er een kras op een cd zit. Dit tikkend geluid duurt een paar minuten en daarna stopt het. Het is net of hij iets niet kan lezen. Mijn controller herkend de HD ook niet en ik zou niet weten hoe ik toegang krijg tot hetgeen. Weet iemand misschien wat er aan de hand is en/of mij kan informeren hoe ik toegang tot deze hd kan krijgen? alvast bedankt.
Link naar reactie
[quote:2c4a4d372a="Cabbie"] Bij het opstarten van mijn pc hoor ik deze een tikkend geluid maken. Zoiets als een cd-rom speler doet als er een kras op een cd zit. Dit tikkend geluid duurt een paar minuten en daarna stopt het. Het is net of hij iets niet kan lezen. Mijn controller herkend de HD ook niet en ik zou niet weten hoe ik toegang krijg tot hetgeen. [/quote:2c4a4d372a] Dat klinkt niet zo best. Waarschijnlijk is die harde schijf aan het einde van zijn levensduur. Zie ook [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=120676&highlight=tikkend]deze,[/url] [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=111159&highlight=tikkend]deze[/url] en [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=119136&highlight=tikkend]deze topic.[/url]
Link naar reactie
Heeft deze harde schijf geen S.M.A.R.T.? Met deze tool kun je de schijf controleren op fouten, je moet dit wel eerst inschakelen in het BIOS! Verder ga ik mee met Jolo, waarschijnlijk is deze schijf aan het overlijden. Als de schijf van Maxtor of Quantum is dan kun je van de site van Maxtor een tooltje downloaden (Powermax) waarmee je de schijf ook kunt controleren. Groetjes van Jan Willem :wink:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...