Ga naar inhoud

Aanschaf PC voor wat ouder iemand


Aanbevolen berichten

@Hans.Vosman: wat betreft 'computers van winkels' en 'merkcomputers' zal iedereen zo zijn eigen ervaringen hebben. Ik ben het met Obi eens dat een en ander mede afhangt van wáár je een computer laat assembleren. Maar goed, een beetje gelijk heb je wel: een pc van een A-merk 'zet je aan en hij doet 't'. Als je naar een pc-winkel gaat moet je er eigenlijk al [i:6def72b9b2]iets [/i:6def72b9b2]van afweten. Alleen, als je nu, zoals jij ook schrijft, nog niet zo goed weet wat je er allemaal mee wilt gaan doen dan vind ik het weer prettiger om zelf een pc samen te stellen. in zo'n bakkie is het toch makkelijker om dingen te vervangen of er eens iets bij te prikken. Wat ik vaak aan merkcomputers storend vind is juist al die software waar je niet om gevraagd hebt, die je eigenlijk ook niet wilt hebben en die soms ook tot conflicten leidt. Wat te denken van die eeuwige Norton-trial die je tegenkomt bij Dell (raak het ding maar eens kwijt....) of andere 'gebundelde software-pakketten'? Laatst heb ik nog bij een vriend de c-schijf moeten formatteren van een nieuwe Fujitsu-Siemens omdat ie allerlei rare [i:6def72b9b2]softwarematige [/i:6def72b9b2]kuren vertoonde. Na een schone installatie van XP liep ie als de brandweer (je kan wel eindeloos gaan zitten knutselen maar hoppa....dan maar gelijk het mes erin :wink: ). Tot slot: in een geassembleerde pc kun je precies datgene stoppen wat iemand wil hebben c.q. nodig heeft, en passant kun je wat dingetjes uitleggen enz. Op zo'n manier raakt diegene dan toch wat vertrouwder met z'n pjoetertje dan wanneer er zo'n anonieme bak voor z'n neus staat. En op den duur kan dat voordelen hebben. Zo komen we altijd weer bij Cruyff uit hè....'ieder voordeel hep z'n nadeel' :) .
Link naar reactie
  • Reacties 48
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[quote:cb88d9f866="HankPiano"] Maar goed, een beetje gelijk heb je wel: een pc van een A-merk 'zet je aan en hij doet 't'. Als je naar een pc-winkel gaat moet je er eigenlijk al [i:cb88d9f866]iets [/i:cb88d9f866]van afweten. Alleen, als je nu, zoals jij ook schrijft, nog niet zo goed weet wat je er allemaal mee wilt gaan doen dan vind ik het weer prettiger om zelf een pc samen te stellen. in zo'n bakkie is het toch makkelijker om dingen te vervangen of er eens iets bij te prikken. [/quote:cb88d9f866] een goede computerwinkel kan een leek een goed advies geven en ze kunnen ook wel software installeren voor je. Dus het maakt dan niet zoveel uit.
Link naar reactie
[quote:2f373e55de="Hans.Vosman"] [quote:2f373e55de="Obi-wan-kenobi"] Dan hebben ze de verkeerde winkel uitgezocht.[/quote:2f373e55de] Dat klopt ook, alleen had ik die problemen niet voorzien. Die winkels(!) maakten op mij ook een professionele indruk. Dat is helaas niet voldoende. [/quote:2f373e55de] Tsja, als we alle problemen konden voorzien ... :roll: :wink:
Link naar reactie
Ja, dit heeft bij mijn ouders en schoonouders van mijn broer een diepe indruk achter gelaten. Die zullen zelf nooit meer wat kopen. En ja, dat ben ik de sigaar want als ik wat samenstel en het werkt eventjes niet, tja, dan heb ik het gedaan. Gelukkig zijn dat dan kleine probleempjes. Grote problemen zoals een computer die na 15 minuten zomaar uitvalt, en/of niet brandt, of de monitor soms niet aanzet of een hels kabaal maakt, tja, ... En dan heb ik nog niet over de vorm waarin de PC terug komt na een service beurt. Normaliter verwacht je je computer in de normale vorm terug. Een winkel dacht dat de klant wel tevreden zou zijn met een ruitvormige versie die stond te wiebelen. Dat is wel lef hebben ...
Link naar reactie
[quote:3351e84f7d="Anjo"]Hank Ik weet niet waar jij woont ,maar bv in den bossch is een vestiging van PC speed waar ze ingekochte PC s verkopen . Oude firma PC s etc.[/quote:3351e84f7d] Bedankt voor de tip; op zich goed om te weten. Maar in dit geval is het wellicht minder geschikt, de poen :wink: op zich is niet direkt een punt; de betrokken persoon wil gewoon een mooie, nieuwe pc maar zonder overbodige tierelantijnen, om redenen die hierboven al uitvoerig besproken zijn. [quote:3351e84f7d="Hans.Vosman"] (.......) Dat is wel lef hebben ...[/quote:3351e84f7d] Ik ken ook mensen die slechte ervaringen hebben met A-merk computers en alleen maar positieve ervaringen met winkels die computers assembleren. Wanneer je als leek een auto gaat kopen loop je ook het risico gepiepeld te worden zonder dat je er weet van hebt, en zo zijn er natuurlijk nog tal van voorbeelden te noemen. Tsja, wat moet je daar nou verder van zeggen....'we leven niet in een ideale wereld'.....is dat wat :P ?
Link naar reactie
[quote:64cc675dc3="Obi-wan-kenobi"][quote:64cc675dc3="Hans.Vosman"] Tot nog toe heb ik in mijn familie, die de computer bij de zogenaamde speciaalzaak hebben gekocht, alleen maar problemen gezien. [/quote:64cc675dc3] Dan hebben ze de verkeerde winkel uitgezocht. Kijk in de Shopsurvey naar de [b:64cc675dc3]betere[/b:64cc675dc3] speciaalzaak. http://www.tweakers.net/shopsurvey Maarre, ben het met je eens dat de support en extra's bij bijv. Dell en HP handig zijn voor 'n00bs', maar dat heeft dus z'n prijskaartje. Forumleden hier willen die meestal niet betalen en helpen graag vrienden en familieleden in 'nood'. :wink:[/quote:64cc675dc3] Sorry maar hier ben ik het niet mee eens met de stelling "dat heeft dus een prijskaartje".... Ik heb onlangs Dell-prijzen vergeleken met vergelijkbare systemen die je kunt samenstellen waarbij op heel veel vlakken de Dell meestal als goedkoopste uit de bus kwam. Daarnaast loop je als leek idd... gepiepeld te worden door noodlijdende kleine hardwareboertjes die het toch al moeilijk zat hebben door te concureren met de grote dozenschuivers. Ik kijk niet naar klein of groot bedrijf. Ik kijk wel naar welke service hangt eraan als het een 'computerleek' betreft en de prijs/kwaliteitverhouding en als allereerste de eisen: "wat wil je en wat ga je ermee doen ?" Ik meen dat topicstarter een stille PC wil hebben voor iemand die baat heeft bij een goede ondersteuning op de achtergrond, indien nodig. Dan adviseer ik een Dell. Betreft het iemand die van overklokken houdt, adviseer ik een samengestelde kloon. Verder zou ik geen compaq in allebei de gevallen adviseren, om redenen zoals genoemd en de wijze waarop zij hun systemen assembleren (klantonvriendelijk) net zoals dat je bij nieuwe auto's niet eens meer het lampje kan verwisselen soms. Bij deze ....
Link naar reactie
[quote:559b667992="AswinW"] Ik heb onlangs Dell-prijzen vergeleken met vergelijkbare systemen die je kunt samenstellen waarbij op heel veel vlakken de Dell meestal als goedkoopste uit de bus kwam. [/quote:559b667992] Als ik op de site van Dell kijk, kan ik me daar nix bij voorstellen. Cijfervoorbeeld graag? Positioneer zo'n systeem van Dell 's tegenover een systeem van bijv. Completer: http://www.completer.nl/systemen/toc.html Wat krijg je dan extra bij Dell en wat voor waarde hecht je daar zelf aan? :roll:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...