Ga naar inhoud

Aanschaf PC voor wat ouder iemand


Aanbevolen berichten

Vandaag vroeg iemand mij advies omtrent de aanschaf van een PC. Het gaat om een man van 60+ die nog nooit iets met computers gedaan heeft en alleen wil internetten, e-mailen en dingen als administratie en bankzaken wil doen. Volgens mij heb je dan aan een minimale configuratie voldoende, ik heb dus even her en der op internet gekeken en kom dan bijvoorbeeld op de [url=http://commerce.euro.dell.com/dellstore/config/frameset.asp?c=2301&n=6310&b=53992&m=eur&l=nl&s=nldhs&store=nldhs&sbc=nldhsdimen&v=dDell] Dell Dimension 3000[/url] van 449 Euro, of de [url=http://shop.informatique.nl/]Informatique Office PC[/url]. ook 449 Euro, maar een hele goeie vond ik de [url=http://www.computer-land.nl/index.php?page=beschrijving&prodid=5789&back=systemen]NoNonsense PC[/url] van Computerland. die kost slechts 299 Euro, maar dan zit er nog geen OS bij, dus daar komt nog 99 Euro bovenop. Het gaat steeds om systemen zonder monitor, die koopt hij er wel los bij, er zijn altijd wel aardige aanbiedingen. Wat ik me wel afvroeg is hoe het met de geluidsproduktie van die kasten zit, is zo'n goedkoop systeem per definitie ook lawaaiiger of valt dat tegenwoordig wel mee? Wat vinden jullie van bovenstaande drie opties en hebben jullie misschien nog andere goeie ideeën?
Link naar reactie
  • Reacties 48
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[quote:300fe35a82="HankPiano"] maar een hele goeie vond ik de [url=http://www.computer-land.nl/index.php?page=beschrijving&prodid=5789&back=systemen]NoNonsense PC[/url] van Computerland. die kost slechts 299 Euro, maar dan zit er nog geen OS bij, dus daar komt nog 99 Euro bovenop. [/quote:300fe35a82] Voor 299 euro is er nog wat beters te krijgen, het Office systeem van Completer: http://www.completer.nl/systemen/Yong_SunYS_office.html Wel weer los het OS erbij kopen, maar ik neem aan dat je het wel even installeert voor die oudere heer. :wink: [quote:300fe35a82="HankPiano"] Wat ik me wel afvroeg is hoe het met de geluidsproduktie van die kasten zit, is zo'n goedkoop systeem per definitie ook lawaaiiger of valt dat tegenwoordig wel mee? [/quote:300fe35a82] Geluid valt reuze mee, de standaard AMD koeler en voedingen van kasten zijn niet zo rumoerig meer als vroeger. In overleg met je leverancier kun je natuurlijk ook kiezen voor een stillere kast + voeding. En silent casefans ...
Link naar reactie
[quote:4898e065fb="Comp-Freak"]Keb laatst nog een kant en klaar systeempje gezien van 299 euro dat echt muisstil was. Was wel een duron. Maar die hoorde je gewoon niet als je ook maar iets geluid maakte. Weet zo niet waar hij te koop was, maar dat kan ik wel achterhalen als het moet.[/quote:4898e065fb] Als je dat zou willen, heel graag. Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat de betreffende persoon een wat stillere pc wel kan waarderen. Ik ben sowieso geïnteresseerd in 'basis-computers' die ondanks dat gewoon goed zijn [i:4898e065fb]en [/i:4898e065fb]weinig herrie maken, de vraag daarnaar komt regelmatig terug. P.S. Volgens mij ligt er echt een markt open voor (wat oudere) mensen die eigenlijk niks met pc's hebben en het ding, zoals deze man, willen gebruiken om contact met de buitenwereld te onderhouden, iets te typen, een mailtje naar de kleinkinderen te sturen, iets van ze te horen, een fotootje te krijgen, wat administratiewerk te doen, dat soort dingen. Helemaal niks mis mee, maar je hebt dan al meer dan genoeg aan een basis-configuratie. Die moet dan kwalitatief wel hoogwaardig zijn, dus 'basis' moet absoluut niet betekenen: minder kwaliteit. Geld is meestal het probleem niet, er moet gewoon een simpel, stabiel, betrouwbaar en liefst niet al te rumoerig systeem staan. Of zoals ik laatst een eveneens wat ouder iemand hoorde zeggen: [i:4898e065fb]'als ik 'm aanzet moet ie het gewoon doen'[/i:4898e065fb]. As simple as that: to pc or not to pc :wink: .
Link naar reactie
[quote:cd43b80848="Obi-wan-kenobi"]Voor 299 euro is er nog wat beters te krijgen, het Office systeem van Completer: http://www.completer.nl/systemen/Yong_SunYS_office.html[/quote:cd43b80848] Ziet er ook goed uit. Bedankt voor de link, 'k heb 'm even in m'n 'bookmarks' gezet. [quote:cd43b80848="NoepZor"]gewoon een shuttle met een athlon xp er in, 512 ram en een dvd brander, 80gb harde schijf, heb je een vlotte en stille machine voor niet zoveel[/quote:cd43b80848] Barebone en shuttle is toch ongeveer hetzelfde, of was shuttle nou een bepaald merk/type barebone (zo van: ieder bootje is geen roeibootje....) In ieder geval is dit ook wel een interessante optie, 'k zal er naar kijken. Thanx :) .
Link naar reactie
[quote:2beccf255f="HankPiano"]simpel[/quote:2beccf255f]Mac [quote:2beccf255f]stabiel[/quote:2beccf255f]Mac [quote:2beccf255f]betrouwbaar[/quote:2beccf255f]Mac [quote:2beccf255f]en liefst niet al te rumoerig systeem staan[/quote:2beccf255f]Mac [quote:2beccf255f][i:2beccf255f]'als ik 'm aanzet moet ie het gewoon doen'[/i:2beccf255f].[/quote:2beccf255f]Mac. Kortom: Wat dacht je van een Mac? :roll: Bij windows moet je toch niet verwachten dat als je een printer erin doet (USB) en je drukt op printen, dat ie het dan ook doet hè, bij mac kun je dat wel verwachten.
Link naar reactie
[quote:88fba429c3="evisu"] Wat moet een internet en office gebruiker nou met 80gb. die krijgt amper een 20gb vol. [/quote:88fba429c3] Ok, dan neem je de Starter PC van Completer voor 259 euro. :wink: http://www.completer.nl/systemen/Yong_SunYS_starter.html Trouwens helemaal geen herriemaker. Niet muisstil, maar zeker niet hinderlijk. En bij ouderen is het gehoor ook wat minder. :P
Link naar reactie
[quote:8eb6ac8a71="HankPiano"] [quote:8eb6ac8a71="Obi-wan-kenobi"] Voor 299 euro is er nog wat beters te krijgen, het Office systeem van Completer: http://www.completer.nl/systemen/Yong_SunYS_office.html [/quote:8eb6ac8a71] Ziet er ook goed uit. Bedankt voor de link, 'k heb 'm even in m'n 'bookmarks' gezet. [/quote:8eb6ac8a71] Ook prima winkel trouwens, zelfs voor die prijs incl. klantvriendelijkheid. http://www.tweakers.net/shopsurvey/1739
Link naar reactie
Ik zou een man van 60 geen Mac aanraden. Ik zou ook een Dell nemen voor deze man, vanwege de ondersteuning waarvan mijn ervaring goed is. Doen niet moeilijk, gewoon weten waar je over praat - de volgende dag nieuw in huis. Een mac heeft nog steeds compatibliteitsproblemen met de PC-wereld. Dus wat je opa maakt, gaat nog niet draaien op de PC van z'n zoon en evt z'n kleinzoon. Daarnaast vind ik windows sterker in de interactie met de gebruiker, terwijl de foutmeldingen van MAC zoiets in de trant zijn van .. bv "bij het afsluiten van Outlook Express is een foutcode 3 opgelopen". En daar mag je het dan mee doen. Neen, een man van 60 een mac aansmeren vind ik niet goed. Gewoon die Dell-machine nemen, zit de hardwareondersteuning ook goed in elkaar en inderdaad... kunststofbehuizing, maak je open als een motorkap, weinig metaal en dientengevolge zeer stil.
Link naar reactie
De betreffende man belde me eigenlijk naar aanleiding van, als ik het goed begrepen heb, een aktie van de Postbank of KPN, was een beetje een vaag verhaal. Ik kan die aktie op internet ook niet zo één twee drie terugvinden, weet iemand daar toevallig meer over? In ieder geval ging het om een Compaq-Presario, zo rond de 600 Euro. Nou lijkt me dat je voor dat geld wel iets beters kunt krijgen, persoonlijk ben ik niet zo'n Compaq-fan. Met Dell heb ik eigenlijk alleen maar goeie ervaringen, en die pjoeters zijn inderdaad mooi stil. Maar wat ik lees over completer.nl ziet er ook wel goed uit. Een andere optie is nog Fujitsu-Siemens. Een vriend van me heeft er laatst een gekocht, zag er ook wel goed uit. Nadeel vind ik wel dat ze altijd zo veel software-troep in die systemen gooien, ik heb liever een kaal en schoon systeem, je kan daar dan precies datgene inzetten wat voor iemand echt zinvol is. Dat hele Mac-verhaal laat ik liever even buiten beschouwing, dat wordt weer zo'n totaal andere discussie. Bedankt voor de reacties en ideeën tot zover :) . O ja, AswinW, het gaat niet om m'n opa hoor, 't is een collega van me, zit ook in de muziek, dus met dat gehoor zit het wel goed (vandaar die 'stille' computer) :wink: .
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...