Ga naar inhoud

512MB pc133 in Compaq (pc100) wil niet ??


Aanbevolen berichten

Mijn vriendin haar pc (Compaq p2/350, 64MB) was retettraag, en ik had nog een reepje 512MB pc133 liggen. Het geinstalleerde eigen geheugen was weliswaar pc100, maar volgens mij kan pc133 ook gewoon op pc100 borden draaien. Ik dat schijfje erin, booten, windows geeft bij opstarten telkens een beschermingsfout. Linux bootcd krijgt een kernel panic. Als ik het plakje op de plaats zet waar eerst de 64MB zat (dus die niet erbij, dus alleen die 512MB), dan boot-ie helemaal niet, hij gaat piepen als een idioot. Komt dit nou omdat het geheugen kapot is (kan haast niet) , of omdat het op de een of andere manier toch niet kan ?
Link naar reactie
Enkele mogelijke oorzaken: Compaq pakt dat geheugen niet. (Compaq is *** wat betreft geheugen wat er in moet, soms werkt kingston, anders moet je bij compaq geheugen halen en dat is behoorlijk prijzig) Chipset ondersteunt geheugen bankjes van die grote niet. Geheugenreepjes willen niet samen werken. Probeer eerst even wat er gebeurt met alleen het reepje van 512mb erin,
Link naar reactie
[quote:02761e4cca="musicom76"]Misschien ergens omruilen voor een niet-compaq...[/quote:02761e4cca] Denk dat niemand een compaq wil hebben, bovendien lijkt me een zodanig veroudert systeem dat ook niet waard. Wat je eventueel kan doen om te upgraden: [url=http://www.tweakers.net/pricewatch/95545]sempron 2200+[/url] 45 euro [url=http://www.tweakers.net/pricewatch/72164?Landfilter=Benelux]asus a7v8x-mx[/url] (onboard vga) voor 48 euro [url=http://www.tweakers.net/pricewatch/26427?Landfilter=Benelux]El cheapo 512mb pc2700 geheugen[/url] 68,5 euro Simpel kastje want compaq kast past niet meer: [url=http://www.tweakers.net/pricewatch/52941?Landfilter=Benelux]el cheapo sweex geval[/url] 25 euro artic cpu koel geval van 5 euro: http://www.tweakers.net/pricewatch/58454?Landfilter=Benelux ben je voor 190 euro klaar, dan even sparen en de harde schijf en cdrom speler vervangen (neem je eerst die nu in die compaq zitten mee)
Link naar reactie
Het gaat er niet om om een pc erbij te kopen, maar om het geheugenreepje (wat zeer waarschijnlijk nog goed is want heb hem laatst nog zelf gebruikt in mijn vorige computer (die verkocht is) een bestemming te geven. In die compaq dus. Ik heb alle mogelijke manieren geprobeerd, bios resetten enzo ook, maar het helpt niet. geheugen fout geeftie dan aan in het bios. Het gaat trouwens om een Deskpro ep/sb serie.
Link naar reactie
Heb je ook al een Clear CMOS gedaan? Soms moeten de geheugen instellingen aangepast worden. Op zich heb ik in het verleden ook te maken gehad met dit soort conflicten. Op het ene systeem werkt het geheugen probleemloos terwijl het op een ander systeem niet is te gebruiken. Ik zou zo niet willen beweren dat het merk er iets toe doet. Op de school waarvoor ik vrijwilligerswerk doe, prakken we ook vrij willekeurige geheugen in de computers. Het is een samenraapsel van bekende merken (HP, IBM, Compaq afkomstig van bedrijven). En het werkt eigenlijk altijd.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...