Ga naar inhoud

Cmos en toetsenbord


Aanbevolen berichten

Mijn pc start ineens niet meer door. Ik krijg de melding: cmos error, your CPU has been changed (dit is trouwens niet het geval). Ook hoor ik verschillende piepjes achter elkaar. Wanneer ik naar het bios wil gaan, reageert mijn toetsenbord niet. Trek ik het toetsenbord uit dan zijn de piepjes verdwenen maar dan start de pc ook niet door. Verder heb ik de batterij verwijderd (ca 2 uur) en door een nieuwe vervangen. Wie o wie heeft de oplossing voor mij? Ik word er zo langzamerhand moedeloos van.
Link naar reactie
'k zou alvast dit eens proberen: hang er eens een ander toetsenbord aan (als je er eentje hebt) Verder: verklaring van biepjes: http://www.computerhope.com/beep.htm http://bioscentral.com/beepcodes/awardbeep.htm http://www.testbank.hccnet.nl/bioszip/amsignal.htm AMI en Phoenix bios beeps: http://cybertechhelp.com/html/tutorials/tutorial.php/id/49 AMI, Award, IBM, Mac en Phoenix bios beeps: http://winworld.8k.com/photo3.html
Link naar reactie
[quote:905f1ae2e6="Passer"]'k zou alvast dit eens proberen: hang er eens een ander toetsenbord aan (als je er eentje hebt) [/quote:905f1ae2e6] Op de hoek een toetsenbord voor 5.75 euro gekocht en ingeprikt. Resultaat: computer start gewoon op en er is niks meer aan de hand. Ik geloof mijn ogen niet. Wat heeft een Cmos error nu met een toetsenbord te maken?
Link naar reactie
Bios checkt of er een toetsenbord aanhangt. De meesten starten wel door en stoppen een "pre-boot melding" in je error/eventlog. Weet niet of oudere mobo's doorstarten. In je bios kan je je events uitlezen en zie je staan "keyboard missing" of zo. Waarschijnlijk had je je keyboard er niet goed ingestopt of je keyboard was kapot.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...